EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38116

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Akkerstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, Nutsschool Akkerstraat / De Trinoom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nutsschool Akkerstraat

Beschrijving

De leerlingen en het personeel van deze nutsschool samen op de foto.
<< Weet u namen? Stuur ze in! (Red.) >>


Geplaatst op

20-03-2018

Reacties:

Datum: 29-04-2019
Naam: Johan Kraus  
img

De foto moet uit het schooljaar 1971/72 zijn. Ik sta er op. Bovenste rij, 1e hoofd links! Ik heb deze foto ook nog thuis!


Datum: 11-05-2019
Naam: Rob Ummels  
img

Ik sta er ook op met Rogier, Marlene, Vincent etc. Leuk om eens terug te zien.


Datum: 10-02-2020
Naam: nick suurland  
img

Ik zit op de 2e rij van onder (de 1e rij met kinderen die op de onderste bank zitten), 9e van rechts met het gestreepte shirt. Rechts van mij zit Peter Bastings en weer daarnaast Sven Bax.


Datum: 11-02-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Links zien we nog een stukje van de kleuterschool die in hetzelfde gebouw zat. In 1946 stapte ik van daaruit over naar de "grote school" zoals dat toen heette en kwam bij juffrouw Van Hees in de eerste klas. Beneden waren de lokalen van de eerste en tweede klas, 3, 4 en 5 zaten op de bovenverdieping en de 6de in de uitbouw helemaal rechts. In de jaren kort na de oorlog waren er zoveel leerlingen dat ook op de zolderverdieping nog twee geïmproviseerde lokalen in gebruik waren.


Datum: 13-02-2020
Naam: nick suurland  
img

Inmiddels heb ik een kopie van de foto op ware grootte van Johan bemachtigd (waarvoor veel dank!) en herken ik nu meerdere mensen. De leraar die in het midden achterin staat met glimlach op zijn gezicht, donker haar en een stropdas is schoolhoofd Rob van Leeuwen. De jongen die in het midden zit op de 1e rij bankjes met zijn mond open en zijn hand op zijn schouder is volgens mij Henri. Daarnaast zitten rechts Astrid en Xander. Helemaal naar rechts op dezelfde rij zie ik Lucille (met strik in het haar) en het meisje met de hand onder haar kin is Ineke.


Datum: 14-02-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Op het Lorentz zat tegelijkertijd met mij een Rob van Leeuwen die later nog professioneel voetbal heeft gespeeld bij PSV (keeper). Staat op de foto dezelfde Rob van Leeuwen? Op de grote foto kan ik zijn gezicht niet goed zien.


Datum: 26-08-2021
Naam: Lilian van Opdorp  
img

Wat een leuke foto! Ik zat in de zesde klas, staand in achterste rij, tweede rechts van 'meneer Van Leeuwen', met donkere pony. Veel namen van medeleerlingen weet ik nog, maar ik voel me niet vrij om deze hier zonder hun toestemming te vermelden. Wel staat mijn broertje Geert-Jan op de foto (vijfde klas): staand, in de achterste rij, vijfde van rechts, krullenbol met lichte bloes.


Datum: 14-11-2021
Naam: Tom Wittenberg  
img

Pracht van een schoolfoto. Mijnheer (Pieter?) de Jong en Rob van Leeuwen in het midden van de foto. Mijnheer las voor uit boeken van o.a. van Toon Kortooms. Veel van de staande kinderen, achterste rij, waren zesdeklassers. Namen die ik nog weet: Jane Luton, Michael Kleibel, Jan Gevers, Ellen Möls, Jeanetta de Koning, Christiaan Budde, Hans van Ooijen, Gerrie Nab, Doi Soeng, Mai Mai, Hanneke Hotzager, Carolien Blommestijn, Johan Kraus, Marian Emmink, Cindy....... Ik, Tom Wittenberg, sta aan linkerzijde, gebrild en langere haren. Verhip ... nu ben ik 61. Reacties stel ik erg op prijs. Goeigroet, Tom.