EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3785

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Parklaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Antonius van Padua

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Antoniuskerk en omgeving Villapark.

Beschrijving

.


Geplaatst op

06-04-2006

Reacties:

Datum: 14-04-2006
Naam: AndrĂ© Roelofsen  
img

Deze foto is gemaakt vanaf de Parklaan. Het huis rechts is het woonhuis geweest van de directeur van sigarettenfabriek Philip Morris, familie Mignot De Block. Het huis links is nr 93 societeit Het Academisch Genootschap. Dat bestaat nog steeds. De kerk in de achtergrond stond aan de Fazantlaan en heeft plaatsgemaakt voor enkele villa's. De boompjes zijn grote eiken geworden en hebben nu alles aan het zicht onttrokken


Datum: 14-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Volgens familieverhalen heeft de boerderij(tje) van de familie van der Heijden plaatsgemaakt voor de bouw van deze kerk. Daarop is de familie verhuisd naar de Melkweg. De boerderij stond toen nog in Stratum.


Datum: 20-08-2007
Naam: Joris Cammelbeeck  
img

Voor zover ik mij herinner, ik fietste vanaf 1960 tot 1965 vrijwel dagelijks, over de Parklaan naar het Gemeentelijk Lyceum aan het Wilhelminaplein, staan er platanen langs de Parklaan. Woonde vanaf 1956 tot 1969 in de Kievitlaan, het stille deel.


Datum: 31-01-2015
Naam: Jos Holleboom  
img

Als reactie op Joris Cammelbeeck. Ik kan me herinneren dat de familie Cammelbeek in de Kievitlaan kwam wonen. Jouw vader was een socialist en dat was in die tijd in het katholieke deel van het villapark waar ik aan de Fuutlaan woonde, een schande. KVP moest je zijn. Hoe bekrompen men toen nog was!


Datum: 11-04-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Beste Jos ,ik ben de zus van Frans Langenhuysen en wij woonde in de Kwartelstraat,en kan me nog herinneren dat mijn broer bevriend was met jou en het heel intrigerend vond dat jij zo dicht bij de treinen woonde,hij kwam altijd met spannende en ondeugende verhalen thuis wat hij allemaal weer had mee gemaakt.