EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37840

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

Huishoudschool, Hemelrijken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
ULNO

Beschrijving

Op deze foto staat een docententeam dat les gaf op de diverse opleidingen voor meisjes aan de Hemelrijken, waaronder de ULNO.
Ik herken er verschillende leerkrachten van uit de tijd dat ik er zelf les kreeg op de ULNO vanaf 1964.
Op de bovenste rij, vijfde van links, ons aller grote vriend de heer Op de Beek (Opa), tweede rij van boven (of middelste rij) helemaal links, "Pater Pieleke" (erg oneerbiedig, sorry maar ik weet niet eens zijn echte naam), meteen rechts daarvan met grote bril, de heer Legeland (leraar Engels), verderop in die rij, met lichte jurk aan en boek in de hand is volgens mijn juffrouw Van Tienen (lerares naaldvakken). Op de onderste rij, helemaal rechts op de stoel, de heer Van Stratum (biologieleraar en Duits dacht ik).
Ben benieuwd of er nog meer mensen herkend worden.


Geplaatst op

23-10-2017

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-10-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

De geestelijke rechts is volgens mij kapelaan Piet Vogels, later pastoor in Tongelre.


Datum: 23-10-2017
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Even foutje mijnerzijds rechtzetten. Had me vergist in de naam van biologieleraar. Moet zijn: de heer Van de Kerkhof.


Datum: 23-10-2017
Naam: Leo Laus  
img

Staande links, kapelaan Van Asten (Fellenoordkerk) en zittend rechts, rector Coolen van diverse onderwijsinstellingen ter plaatse (kweekschool?).


Datum: 24-10-2017
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Tini van Rooij, het klopt dat een priester Vogels pastoor was in Tongelre. Echter, de geestelijke rechts is niet de priester Vogels. Wat wel zou kunnen (en daar ben ik niet zeker van) is de rechts zittende priester Sicking. De (latere!) pastoor van de Sint Joris.


Datum: 24-10-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tini ziet het echt wel goed, Anton. De rechts staande geestelijke is wel degelijk kapelaan Vogels van de Petrusparochie. Later werd hij pastoor in de Martinusparochie.
Zie ook foto 4418.


Datum: 24-10-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Kapelaan Vogels werd pastoor in de Martinus in 1964. Ik ben er vrijwel zeker van dat hij dit is. Sicking verliet Eindhoven in 1963. Ik denk niet dat hij hier op de foto staat. Dat was allemaal rond de tijd dat de togen werden afgeschaft als dracht voor de priesters. Ik denk dat de foto uit het begin van de jaren 60 is. Let ook op de klapstoelen vooraan. Dat moet dan zijn voordat Marijke deze school bezocht. Kan dat kloppen Marijke?


Datum: 25-10-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Anton, Sicking ging niet naar De Weerde maar naar Tilburg. Dat staat op zijn bidprentje, foto 10977.


Datum: 25-10-2017
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Tini, vergelijk bovenstaande foto met foto 31224. Ik zie verschillen. Priester Vogels is geboren in Leende. In mijn jonge jaren ben ik met mijn ouders heel vaak op bezoek geweest bij zijn broer Frans (die er gemeentesecretaris was) en zijn zusters. Ik wil er absoluut geen strijd van maken, maar ik kan niet uitsluiten dat op bovenstaande foto het de priester Joannes Vogels is. Hij werd pastoor te Oerle.


Datum: 25-10-2017
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Tini, Sicking verliet Eindhoven in 1963 niet. Hij werd de rector in het toenmalige verpleeghuis De Weerde te Eindhoven.


Datum: 26-10-2017
Naam: P Hertogs  
img

Hr. van Kemenade, bij het commentaar van foto 17149 van EiB schreef U ook al over de rector van de Weerde. Toen gaf U toe dat u zich had vergist, dat het niet pastoor Sicking was maar deken Kaal en nu is het weer de pastoor van St. Trudo. Wie was wie?


Datum: 27-10-2017
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Heer Hertogs, ik heb inderdaad deze twee door elkaar gehaald. Puur een vergissing mijnerzijds. Deken Kaal is juist, mijn oprechte excuses. 


Datum: 27-05-2018
Naam: H. van de Kerkhof  
img

Zit op het moment in Nieuw Guinea wat oude foto's van Eindhoven te kijken.
En kom een foto tegen waar mijn vader op staat. L. van de Kerkhof; leraar (biologie en inderdaad Duits) aan de Hemelrijken. De heer Legeland was een collega waar hij het goed mee kon vinden, en zit naast hem. We woonden toen waarschijnlijk op de Woenselsestraat.


Datum: 28-09-2019
Naam: Marijke de |Groot-Thijssen  
img

Beste H. v.d. Kerkhof. Leuk om te horen dat u uw vader heeft ontdekt op de site van Eindhoven in Beeld. Ja, biologieleraar en een hele bevlogen. In het klaslokaal hield hij ook een grote bak met wandelende takken. Waren fijne lessen. En graag zou ik nog wat meer foto's zien uit die tijd (zestiger jaren, ULNO).


Datum: 17-09-2020
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Meneer V.d. Kerkhof, even een kleine correctie. Dhr. Legeland (leraar Engels) staat op deze foto links bovenaan, de man met bril met donker montuur.