EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

31224

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

St. Martinuskoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kerkkoor St.Martinus Tongelre

Beschrijving

Foto Van het St. Martinuskoor uit Tongelre
Hier staan mijn vader Theo v.d. Aalst, Ome Jan en nog veel meer Tongelrese mensen op van toen.


Geplaatst op

15-05-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-05-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

Erg leuk! Hier staat mijn oom op, Frans van der Aalst. Hij staat 2e rij, van rechts naar links kijkende is hij de derde. Als we op de voorste rij kijken, van links naar rechts, dan is de 5e volgens mij Pastoor van Amstel


Datum: 16-05-2012
Naam: Anton van Kemenade  
img

Is de naam van de Pastoor niet Pastoor Vogels ?


Datum: 16-05-2012
Naam: Jo.Geerings  
img

Ik herken de man staande, 7de van rechts, dat is Jan v.d. Horst. Hij woonde in die tijd in de Johannesburgstraat. Mijn schoonouders woonden ook in dezelfde straat en waren vrienden van elkaar. Zij deden regelmatig met elkaar kaarten (rikken). Zij waren ook beide lid van de harmonie "De Eendracht". Op de foto's van de opening van de speeltuin in de St Josephlaan staan ze ook.


Datum: 16-05-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Klopt Anton, de pastoor is Piet Vogels. Voordat hij naar Tongelre kwam was hij kapelaan in Woensel, in de Petrusparochie.


Datum: 16-05-2012
Naam: Theo v.d. Aalst  
img

De man links op de foto is de hr. Jonkers, die had een groentewinkel op de Tongelresestraat, vlak bij de eerste overweg. Dit is bevestigd door zijn zoon, Cor Jonkers.


Datum: 16-05-2012
Naam: Leo Laus  
img

Vooraan linkszittend dhr v Engeland, oud-burgemeester ??


Datum: 17-05-2012
Naam: John v Woensel  
img

Ik herken enkele mensen op deze foto: rechts boven Kronenburg, Jan Vermeulen, oud boekhouder muziekschool, kwam samen met zijn broer Harrie veel bij ons over de vloer, al gelijk toen mijn vader de bakkerij aan 't Hofke in 1951 overnam.


Datum: 18-05-2012
Naam: A. van Overbruggen  
img

De foto is gemaakt in de tuin van de Landbouwschool aan de toen Urkhovenseweg en nu de Oude Urkhovenseweg in Tongelre.
Via de heer Piet Verheijden, ook op de foto, ben ik achter de namen gekomen van de koorleden en de andere personen op de foto.
Staande v.l.n.r.: Cor Jonkers (groenteboer), Willems, Tonnie Gielissen, Harrie de Graaf, Ted Jansen, Pieter v.d. Ven, Broer v.d. Nobelen, Piet Dekkers, Kees Paridaens, Spreuwel, Theo v.d. Aalst, Frans v.d. Stam, Jan v.d. Horst, Frans v.d. Aalst, Piet v. Vlerken, Albert v.d. Ouweland, Jan Vermeulen, Adriaan van Veghel, Piet(?) Kroonenburg.
Zittend v.l.n.r.: Jan v.d. Aalst, Piet Verheijden, mevr. Mien Linders (getrouwd met Fried Linders, runden samen een cafe aan 't Hofke, tegenover de pastorie), Jan Dekkers, Pastoor Vogels, dirigent Charles Meijs (directeur van de Landbouwschool), Tiny de Wit en organist van Teefelen.


Datum: 26-11-2013
Naam: Ad Kuipers  
img

Mijn moeder is 25 jaar voorzitster van het gemengd Martinuskoor geweest.
Deze foto is nog dat er een aparte dames en heren koor was. De dame op de eerste rij is volgens mij Mien Linders. Zij was weduwe van Fried Linders die een café runde tegenover de kerk op 't Hofke, ongeveer waar nu apotheek Batenburg is.


Datum: 26-11-2013
Naam: Henny van der Aalst  
img

Café Linders bevond zich ongeveer tegenover de pastorie van de St.Martinuskerk. Het St.Martinusgilde kwam destijds ook in Café Linders bij elkaar. Ik ben geboren in het huis (wat inmiddels is afgebroken) wat stond links van de St. Martinuskerk. Er was (toen) geen riool aanwezig, de wc was een hokje buiten, met daarin een plank met een gat, de vuiligheid werd afgevoerd in een gootje links naast de kerk, richting de gracht, die zich rondom de binnenring van 't Hofke bevond. Later zijn we verhuisd naar 't Hofke 21, naast het oude raadhuis, onze buren waren de fam.Bierings,en de boerderij was van van Poppel. Ik heb er wel een mooie tijd gehad als kind: Ruimte genoeg om te spelen,een hele grote tuin bevond zich achter het huis, 's winters kon je zelfs schaatsen op de bevroren gracht,die zich helemaal achterin de tuin bevond.


Datum: 28-11-2013
Naam: Ad Kuipers  
img

Weet iemand de huidige contactgegevens van het Martinuskoor?


Datum: 28-11-2013
Naam: Henny van der Aalst  
img

Beste Ad Kuipers, Wijlen mijn vader,Bas van der Aalst, is heel lang lid geweest van dahliaclub St.Martinus,in Tongelre, daar kwamen ook veel mensen van de zangvereniging, die dahliaclub bestaat heden ten dage nog, hier is hun wesite, mogelijk dat je daar even contact mee op kunt nemen en dat een van de clubleden of bestuur, een antwoord kunnen geven op je vraag, succes! Hier is de link: .
=== Ad als je antwoord hebt op jouw vraag laat het dan even weten aan de redactie, dan halen we deze reacties weg. (Red.) ===


Datum: 28-11-2013
Naam: Ad Kuipers  
img

Bedankt Henny, ook ik ben geboren en opgegroeid in oud Tongelre, geboren wat toen nog was de Kuilenstraat en tegenwoordig de Pagelaan. Gewoond op de Kouwenhovenseweg, waar nu een kruising is met de Helmondweg en later verhuisd met mijn ouders naar het ouderlijk huis van rijwielenhandel Kuipers op 't Hofke 8.


Datum: 25-07-2015
Naam: Karen Mauve  
img

Heeft iemand nog een foto van Piet v.d. Nobelen die indertijd op 't Hofke woonde?


Datum: 12-08-2015
Naam: Henny van der Aalst  
img

Ik heb op 't Hofke nr. 21 gewoond als kind, nu alweer dik 50 jr. geleden. Op nr. 23 woonde de familie Bierings. Op nr. 25 woonde volgens mij de familie Nobelen. De familie Nobelen was niet erg gesteld op belangstelling, en leefde wat teruggetrokken. Ik denk dat de oorzaak destijds lag, in het feit dat ze een zoon hadden met de ziekte van down. Gelukkig is er wat dat betreft heel wat veranderd, en worden 'afwijkingen' gelukkig!, veel beter geaccepteerd, maar vooral ook mee omgegaan. De familie Nobelen zocht en wilde weinig contact met buurtgenoten. Het waren verder absoluut keurige mensen. (Voor zover ik mij na dik 50 jr. mij nog kan herinneren. Succes verder met uw zoektocht. Het allerbeste, Henny