EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37835

Bijdrager:

Jaar:

1990

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Fazantlaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Antonius van Padua, nieuw

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Antoniuskerk Fazantlaan

Beschrijving

Interieur Antoniuskerk Fazantlaan. Van Nederlands Hervormde kerk werd deze kerk een moskee en later de kerk voor de RK parochie Villapark en parochie Tongelre en ook de kerk voor de Oud-Katholieke Maria Magdalenaparochie.
De voorganger is pastoor Jo van Kessel uit Stiphout, de vroegere kapelaan van de St. Josephkerk Tongelre. Het bruidspaar is Paul Peters en Antonie van Vugt.


Geplaatst op

21-10-2017

Reacties:

Datum: 22-10-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Sinds zaterdag 5 september 2015 jl. gebruikt de Eritrese Orthodoxe kerk, genaamd Abune Teklehaimanot Tewahedo, dit gebouw voor hun liturgievieringen. De naamgeving Abune Teklehaimanot Tewahedo is afgeleid van een van hun meest heilige iconen. De Eritrese gemeenschap is groeiende in zuidoost Brabant en heeft naast deze locatie o.a. ook in Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Utrecht en Zwolle een kerkelijke ruimte om samen te komen voor hun christelijke vieringen. De Eritrese kerk is lid van de Nederlandse Raad van Kerken. Vanuit de behoefte een eigen ruimte te betrekken verhuisde deze geloofsgemeenschap destijds vanuit de Koptisch Orthodoxe kerk aan de Stokroostraat naar de Fazantlaan. De parochie St. Joris is eigenaar van het pand. (bron: website Parochie St. Joris).


Datum: 22-10-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

...en volgens mijn Eritrese taalmaatje Tesfalem, die daar wekelijks met zijn gezinnetje komt, hangen ze daar iedere zondag met de benen buiten. Mooi dat deze kerk door deze switch van RK naar Eritrees Orthodox toch weer geloof, hoop en liefde biedt aan haar bezoekers.


Datum: 23-10-2017
Naam: Ad van Geel  
img

Was eerst de Gereformeerde Oosterkerk, niet Hervormd