EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37824

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Tellegenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, Maria Reginaschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Derde klas Maria Regina School

Beschrijving

Enige namen zover mij bekend: Jan de Smit, Jan van Kemenade, Cappie Hoevenaars, Pietje Kersjes, Bruno Basten, Hans Bruggink, Bennie van Mierlo, ? van Brakel (zoon van de melkboer van de Lindenstraat), ? Bennaars, Jan Imming?, Jan Hulten, ? Meegdes, Tonnie? Biemans. Fons de Spijker, Jan (Fiep) van Hoogstraten.
<< Wie weet in welk jaar deze foto is gemaakt?  (Red.) >>


Geplaatst op

15-10-2017

Reacties:

Datum: 16-10-2017
Naam: Hans Bruggink  
img

Deze foto is van 1959 (schooljaar '58-'59).
<<< Wordt aangepast. (Red.) >>>


Datum: 19-10-2017
Naam: Eugène van Heijnsbergen  
img

Een klas met 41 leerlingen ... dat moet die van meester De Ruyter zijn geweest. Uit die tijd herinner ik me ook: heer Flagge, het schoolhoofd, heer De Bont, familie van de beroemde cameraman, heer Kapteyns en heer Genefaas. Voor de catechese zorgden pastoor Hurkmans en kapelaan Sanders.


Datum: 20-10-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

In mijn schooltijd, tot 1956, waren alle klaslokalen ingericht voor 48 leerlingen. Voor die tijd waren 41 leerlingen niet uitzonderlijk.


Datum: 19-11-2017
Naam: Willem Diks  
img

Dit zijn jongens die van 1956 tot 1962 in heel wat klassen samen op deze school hebben gezeten. Het was beslist niet de klas van mijnheer De Ruyter (die was in mijn tijd meester van de 1e klas). Mijnheer de Bont was van de 4e, mijnheer Genefaas van de 5e en mijnheer Flagge van de 6e klas. Dit lijkt me een foto van de 3e klas en laat ik me nou net niet herinneren wie toen 'onze meester' was. De enige 'juffrouw' die ik heb meegemaakt was juffrouw Grijn (dacht ik). Zij was juffrouw van de 2e klas die toen in een houten noodgebouwtje gehuisvest was (ijskoud in de winter). Op de foto herken ik heel wat gezichten, maar helaas weinig namen. Ikzelf sta links van het midden rare bekken te trekken. Verder herken ik Jan van den Bosch, Corrie van Schaijk en Bernard Klaassen. Met het kleine Indische jongetje (rechtsachter, naast de twee jongens die hun tong uitsteken) was ik kort bevriend. Hij heette Jantje van den Bosch. Hij is niet veel later naar Amerika geëmigreerd.


Datum: 19-11-2017
Naam: Hans Bruggink  
img

Mijn rapporten van de lagere school heb ik nog bewaard. Daar staat dat de heer Van de Ven de onderwijzer van de derde klas was.


Datum: 26-10-2019
Naam: bernhard klaassen  
img

Ik herken Jan Tervooren en Bernhard Klaassen.