Reacties
Naam: Wim Roxs
Bij een van de families die Ben Damen hierboven omschrijft, hebben mijn mijn moeder, mijn broer, zus en ikzelf nog eens geschuild tegen een bombardement uit de oorlog. Het bijna toevallige noodlot wilde, dat een van de bommen precies achter het pand in de tuin terechtkwam. Het huisgezin en hun onverwachte bezoek van bijna de hele familie Roxs kwamen gelukkig met de schrik vrij. Het enige wat er gebeurde, was, dat in de gang de kapstok op ons neerkwam! Nooit meer vergeten. Bij welke familie dat was, kan ik me niet meer herinneren.
Naam: Wim Roxs
Indien het 4e huis van rechts van familie Spapens was, dan kan het daar zijn geweest waar we (moeder Roxs en de 3 kinderen) kort op bezoek waren in de oorlog in 1942, om even te schuilen in hun gang. Jawel tegen een neerkomende bom, die toevallig in de tuin terechtkwam van het hetzelfde huis. Ik kan me namelijk wel herinneren, dat het in een huis was, met de woonkamer links van de gang, en ongeveer in het midden van de rij. Ikzelf was toen 4 jaar oud.
Naam: Giovanni van Helvoirt
Ging het hier om Duitse of Engelse bommen? Volgens mij zijn er door Engelse bommen ook heel veel Eindhovenaren omgekomen. De richtmiddelen en bommen van heden zijn gelukkig slimmer. Dus de vliegtuigbemanning van toen had daar geen schuld aan.
Zo zijn de vader van Jan Aarts (Transport) en dhr. Van Vlokhoven (zijn kleinkind Leon was een goede kennis van me) omgekomen door Engelse bommen.
Naam: Appie van der Scheer.
Er is wel een bom gevallen naast het huis van De Laat, het laatste huis links op de hoek. Daarnaast lag een sloot en een groentetuin, daar lag ook een schuilkelder. Die bom is gevallen 75 meter van die kelder op het land van familie Van Ewijk, die daar na de oorlog woonde.