EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37188

Bijdrager:

Jaar:

1946

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Bouwbedrijven / Aannemersbedrijven

Onderwerp 3.:

AH van der Velden/PJ van der Velden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bennekelstraat 25-61

Beschrijving

Voormalig zoekplaatje: Zoekplaatje onbenoemd  map Van der Velden (2)
Opgelost dank zij de bezoekers, zie reacties.


Geplaatst op

21-12-2016

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-12-2016
Naam: Hans Vervoort  
img

Bennekelstraat?


Datum: 21-12-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik denk dat je gelijk hebt Hans. Ik heb ze vergeleken met Google Earth. Alleen de tuinafscheidingen wijken af. Zouden die later zijn vervangen of aangepast?
Aan de boompjes te zien is de straat hier nog niet zo oud.


Datum: 21-12-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Volgens Kadaster (BAG) bouwjaar 1946. Uit dat jaar zal de foto ook wel zijn, gelet op de jonge boompjes en je ziet geen auto's in de straat.


Datum: 22-12-2016
Naam: Antoon Franse  
img

Inderdaad de Bennekelstraat met eerste huis rechts beginnend met huisnummer 61 en het laatste huis nummer 25. (Google Earth)


Datum: 02-01-2017
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Tini, heb geen blind vertrouwen in bouwjaren die het Kadaster geeft. In dit geval gaat het om woningen die in 1940 gebouwd zijn! Toen waren er ook al bewoners (bron Bevolkingsbestand en ook in Delpher is het te vinden).


Datum: 03-01-2017
Naam: Leo Laus  
img

Het Kadaster gaf aan in welk jaar voor het eerst Grondbelasting werd geheven. De "oplevering" kan dus eerder geweest zijn.


Datum: 06-01-2017
Naam: Pim  
img

Dit is inderdaad de Bennekelstraat van heel vroeger. Met de openslaande ramen op de benedenverdieping met glas-in-lood erboven. Op de paaltjes hebben wij als kinderen heel wat gezeten en over en weer gesprongen. Hier zie je rechts de brandgang die leidt naar de Jan Hollanderstraat (vroeger een beruchte straat).
In het vierde huis aan de rechtse kant heeft vroeger een sigaren/sigarettenwinkeltje gezeten van Maas. Er werd ook snoep verkocht. Toen zag de straat er nog verzorgd uit. Nu is het echt heel erg achteruit gegaan. Rechts naast de brandgang heeft familie Van de Moosdijk gewoond. Die deed volgens mij wat in verzekeringen. Het tweede huis rechts op de foto had later een hele grote kersenboom achter in de tuin. Deze had heel veel lekkere kersen die wij als kinderen dan ook vaak gingen plukken. In de huizen die terugvallen en daar het tweede huis van woonde vroeger familie Van Deventer. Zij voetbalden bij Veloc. Helemaal achterin 1e huis wat vooruitsteekt woonde de familie Blankers. Gezellige gasten. Hun achterburen (Hollanderstraat) waren de familie Timmers die vroeger ook bekend stonden als niet makkelijk. Al met al en hele mooie straat met nette mensen en verzorgde tuintjes. Het doet me altijd weer wat om een foto van deze straat terug te zien
<<< Pim, geef je nog even je achternaam door? (Red)>>>


Datum: 07-01-2017
Naam: Harry vd Heuvel  
img

Veel jongens die in deze huizen woonden, zaten op de lagere school St. Lambertus. Ik denk bijv. aan Toon Lodewijks, Leo van Hirtum, Jan Maas en zijn broer, Gerard v.d. Vijfijke, de families V.d. Meeren, Van Wordrager, V.d. Aalst en Boons uit de J. Hollanderstraat. Ja, oude tijden keren terug.


Datum: 16-01-2017
Naam: Pim  
img

Gerard van de Vijfijke was getrouwd met de dochter van de familie Wordagen. Gerard was een hele fijne man en had achter in zijn schuurtje een kapitaal staan aan houtbewerkingsmachines. Helaas is hij veel te jong overleden. Boons was volgens mij ook een opzichter voor het woningbedrijf. Die hadden achter in de straat bij de school een inrit die naar een klein bouwterrein leidde. Hier kwamen destijds de bouwvakkers bijeen die in de Bennekelstraat de douches hebben aangebouwd.


Datum: 20-01-2017
Naam: Toon Geevers  
img

Hoewel ik in de Benoitstraat woonde, ben ik een paar jaar deze straat dagelijks op en neer gelopen naar de Lambertusschool. Ik zat met een aantal jongens uit deze straat op school zoals Willy Tegenbosch, Tommy Claes, Cor van Empel, Gerard v.d. Veyfeiken, Peter v.d. Weegberg. Toch al bijna 70 jaar geleden.