EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23540

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Arcadeltstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gestel (3)

Beschrijving

Links de Arcadeltstraat en rechts de Lassusstraat in Gestel.


Geplaatst op

12-03-2010

Reacties:

Datum: 13-03-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

En dat heet Willaertplein Willie, voor alle duidelijkheid.


Datum: 13-03-2010
Naam: Peter Smid  
img

Ik kan me nog goed herinneren dat dat pleintje GROEN was........ Groen in de zin van planten en bomen, en niet dat er groene auto's stonden of zo! Zag er goed uit toen. Ik vraag me werkelijk af waarom dit pleintje per se lelijk moest worden.


Datum: 11-09-2010
Naam: Toon Geevers  
img

In het hoekpand rechts woonde van Grunsven de poelier. Hun zoon Leo, bijgenaamd de Kiep, kwam regelmatig langs bij ons thuis met haantjes die hij dan onderhands verkocht. Zijn vader mocht dat niet weten. Hij zei dat hij het liefste ´s avonds met zijn vader ging inkopen bij de boeren. Zijn vader scheen dan in de donkere stal met een zaklamp en riep dan :´´ Die moet ik hebben´´ zwaaide vervolgens met de lamp de andere kant op en dan draaide Leo er meteen een stuk of drie de nek om. Ze verkochten ook kruiden. Als je een potje sambal bestelde, potje zelf meebrengen, dan vulde moeder het potje waarbij ze met haar vingers het bestelde stevig aandrukte.


Datum: 11-09-2010
Naam: Piet Theuns  
img

In het pand links woonde vanaf 1945 kapper Theuns, het adres was toen Willaertplein 16. In de 60 er jaren veranderde dat in Lassusstraat 15. In de jaren 70 nam zoon Piet de kapsalon over om het enige jaren later te veranderen in Hengelsport Theuns. Tot zijn pensionering in 2009 is de zaak daar gevestigd gebleven.


Datum: 26-09-2012
Naam: John (Joop) Mutsaers  
img

Ik herinner me dat in 't midden van die vlakte een grote zandkuil was waar wij gewoonlijk in speelden. Ik heb dierbare herinneringen aan de zomeravonden als het tot laat in de avond nog licht bleef. Rondom de zandkuil was een lage wal die juist hoog genoeg was om je achter te verbergen als ons moeder ons riep binnen te komen om naar bed te gaan.
Wij woonden direct aan de overkant van de straat op nummer 9 (nu Lassusstraat 1)


Datum: 27-09-2012
Naam: Toon Geevers  
img

Ik zie hier de naam Joop Mutsaers staan. Ik heb in de eerste en tweede klas op de Lambertusschool gezeten en daar zat ook een Joop Mutsaers in de klas. Die zijn toen met de hele familie geemigreerd. Volgens mij ben jij dat.


Datum: 27-09-2012
Naam: John (Joop) Mutsaers  
img

Hallo Toon, ja, ik ging naar de Lambertusschool. Wij verlieten Holland in januari 1956 voor Australië. Als ik in Holland terugkom voor vakantie, herinner ik me altijd de oude tijd. Ik ben nu professioneel artiest. Enig werk van mij kun je zien op j.martist.com
Groeten, Joop


Datum: 03-10-2012
Naam: Willie van Tilburg  
img

Beste Joop hoe kun je nu uit Holland vertrekken als je vanuit Noord Brabant vertrekt?


Datum: 04-10-2012
Naam: John (Joop) Mutsaers  
img

Hello Willy, I understand what you mean. The real Holland is further up north but when you are in other parts of the world “Holland” “ becomes the universal generic name for Nederland. When I first arrived in Australia this seemed very strange to me after all I came from Nederland; it was like being called Dutch, which sounded like Duits, and I knew I wasn’t German.
Regards Joop