EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3703

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Korianderstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Snoep / Suikerwaren

Onderwerp 3.:

Rensink

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Zondagsnoep.

Beschrijving

Tegenwoordig zie je nog zelden van die voorkamer-winkeltjes waar je ijs en snoep en sigaretten kon krijgen. De omliggende negatieven doen vermoeden dat deze foto genomen is op de Heezerweg richting Tivoli in de buurt van de winkels onder de flats. Begin jaren '70. Verder moet het daarbinnen een interessant gesprek geweest zijn.
===De locatie is bekend (het ijs- en snoepwinkeltje van de fam. Rensink in de Korianderstraat 55), dus ik verwijder de foto uit het album zoekplaatje/onbekend.===


Geplaatst op

30-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-10-2006
Naam: Miep Hesemans Reijnen  
img

Volgens mij is dit het snoepwinkeltje van Van Gool op de Heezerweg, die ook een petroleumhandel hadden in mijn tijd. Eind jaren 1940 tot 1955.


Datum: 18-11-2006
Naam: Tom Straatman  
img

Dit is het ijs- en snoepwinkeltje van de fam. Rensink in de Korianderstraat 55.


Datum: 20-11-2006
Naam: Dick Bonekamp  
img

Ik ben meteen zondag even gaan kijken en het is Korianderstraat 55. Voor mij een klein raadseltje opgelost. Het is nog goed herkenbaar, al zijn de ramen en deuren veranderd en de huisjes rechts hebben een facelift gekregen. Bedankt Tom.


Datum: 16-01-2007
Naam: C. Reniers  
img

Dit is inderdaad het snoepwinkeltje van de fam. Rensink in de Korianderstraat 55. Deze man heeft nog even gewerkt bij het zwembad de IJzeren Man.


Datum: 17-01-2007
Naam: Betsy Lodewijks  
img

In de winter kon je er je schaatsen laten slijpen. Ook deze huizen worden binnen enkele jaren gesloopt.


Datum: 08-02-2007
Naam: Reinskje Doornbos  
img

Wat leuk deze foto tegen te komen. Ik woonde destijds in de Gentiaanweg en op weg naar de christelijke lagere school aan de Leenderweg kochten m'n vriendin en ik regelmatig snuf ofwel zwart-wit en van die heerlijke Belga's in dit winkeltje.


Datum: 22-08-2007
Naam: Jo Geerings  
img

Dit is inderdaad het winkeltje van de fam. Rensink. Later zijn ze verhuisd naar het Schuttersbosch. Helaas is de heer Rensink enkele jaren geleden overleden.


Datum: 23-08-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op foto 12941, getrouwd en runde o.a. een fitness/sauna aan de Willem Rosestraat.


Datum: 20-01-2008
Naam: Hennie Berger  
img

Fijn winkeltje met heerlijk snoep. Ongeveer 50 meter naar rechts was onze hangplek bij het muurtje, 1960-65. Namen toen, Wim Siddels, Lambert Straatman, Hennie en Chris Bruinen, W. Smits, Toon Verhoeven, Veelo, A. Nijsen.


Datum: 23-01-2008
Naam: Henri Serton  
img

Wat geweldig om deze foto te zien. Vaak heb ik daar snoep gekocht als ik in de omgeving aan het spelen was. Mijn broers en ik waren bevriend met Henni, Petra en Kees Lazerooms die een paar deuren terug woonden op nr 49. Kan het zijn dat het winkeltje ook snoep verkocht op zondag? Ik meen me te herinneren dat wij op zondag oma en opa in de Violierstraat gingen bezoeken en dan daar wat kochten als we er voorbij wandelden.


Datum: 18-02-2008
Naam: Carla der Kinderen  
img

Er was nog zo'n piepklein winkeltje in de 1e of 2e Kruizemuntstraat. Daar woonde juffrouw Franssen. Mijn opa en oma (Dorus en Marie van Luijtelaar) woonden ernaast en mijn zus en ik mochten vaak wat gaan kopen bij de buurvrouw, wit/zwart of bakkus-vol.


Datum: 16-07-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

In de Edelweissstraat had je het winkeltje van Pijnappels. Daar gingen wij naar toe. Je had daar centsnoep. Met een stuivertje gewapend ging je binnen en probeerde je zoveel mogelijk snoep te kopen. Dat gebeurde veelal op zondagmiddag. Heel gewild waren de verrassingszakjes van Ebro.


Datum: 21-07-2009
Naam: Jo.Geerings  
img

Het snoepwinkeltje van Pijnappels kan ik mij nog goed herinneren want ik kwam daar om o.a. lektoeten, pindabrokken en bakkesvol te kopen. In de winter maakten wij de stoepen ijsvrij en van de opbrengst, een of twee centen per stoep, gingen wij naar Pijnappels of een eindje verder bij Verbiezen. Dit winkeltje was gelegen tegenover de Margrietstraat. Meestal waren wij met een man of drie en deelden wij de opbrengst.


Datum: 23-11-2009
Naam: Jean Raijmakers  
img

Tja, heel wat herinneringen aan deze foto. De eerste zakjes Smiths-chips (met het blauwe zakje zout erin). De verzamelplek van de "nozems" in die tijd met hun schitterende brommers. Mijn opa en oma woonden op 47 (fam. Thijssen). Ik kwam elke vrije middag om daar te spelen. Inderdaad met Tommie Straatman, die naast het gangetje woonde. Ook een andere Tommie (naast het gangetje aan de andere kant van het blok). Voetballen op het pleintje met Christje Bruinen. Ook het vervangen van het riool zal ik nooit vergeten.


Datum: 17-05-2011
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart.  
img

Jeanne Melters, ik heb het ijs/snoepwinkeltje teruggevonden. Hier woonde inderdaad Marion Rensink. Wat een enige foto. Wat is het fijn dat al deze oude foto's te bekijken zijn. Ik heb een hele fijne jeugd gehad in deze buurt.


Datum: 18-05-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Lisette, Marion Rensink en haar vader kom je tegen op foto 12941, resp. als dansmarietje (vooraan 2e van rechts) en lid van de Raad van Elf (3e rij middenin) van CV De Uivers.


Datum: 18-05-2011
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart  
img

Dag Ben, ik heb foto 12941 gezien. Dank je wel voor je reactie. Leuk om deze foto te zien. Het was altijd een feestje om daar snoep te kopen. De fam. Rensink was altijd zo enig tegen de kinderen, grapjes maken etc. Ik was verzot op de Belga's, 2 voor 5 cent. Hadden jullie zelf een bakkerij? Ik ken je wel als kind volgens mij. Er was ook ene Harry Brekelmans?


Datum: 16-11-2016
Naam: Walter Pijls  
img

Wat een leuke tijd. Vooral die fruitijslolly's waren lekker. Ik heb heel wat tijd versleten bij Rensink aan het raam en Toon voor de gek houden.


Datum: 29-03-2017
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart  
img

Dubbele ijslolly's, 10 cent per stuk, rode, gele, oranje, groene, heerlijk. Nu te koop bij de supermarkten, 20 stuks in een doos, kleinkinderen zijn er dol op. En ik zelf ook nog steeds!


Datum: 10-05-2019
Naam: Paul kluijtmans  
img

Er was vroeger in de Panterstraat ook zo’n klein huiskamersnoepwinkeltje. Ik dacht op nummer 53. Kent iemand dat nog?