EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16499

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Korianderstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Bende

Beschrijving

Ik kreeg deze foto van Frits Merks (uiterst rechts) via mijn zuster Door. Het zijn allen jongens uit de Kruidenbuurt, meer speciaal de Kamillestraat, Korianderstraat en Kruizemuntstraat. "De Bende" bestond uit een aantal jongeren die vanuit hun kinderjaren altijd met elkaar optrokken. Kattekwaad uithalen etc. Ik ken ze nog allemaal. Het zijn v.l.n.r. Theo Falier, Piet Verhoeven, Harry Boom, Henk Eding, Grardje Molengraaf, Hein Van Iersel, Jaap Eding en Frits Merks. Sommige hebben misschien ook een internetaansluiting en willen hierop reageren. We zijn allemaal geboren rond 1940, dus al een redelijke groep gepensioneerden. De jongens zijn bij mijn weten nog allemaal in leven. Ik ben de enige in korte broek, kwam juist terug van werkvakantie met school in Frankrijk. Wie kent ze nog allemaal?


Geplaatst op

03-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-09-2009
Naam: Piet Verhoeven  
img

Erg leuk om deze foto na jaren te zien. Volgens mij is de foto indertijd genomen door Kees Merks, de broer van Frits. De locatie is me niet meer bekend, het zou de Korianderstraat kunnen zijn. Het was een fijne tijd met nog veel speelruimte o.a. het heike tussen de Korianderstraat en de Tulpstraat, de Leenderhei met de bij alle Stratumse jongeren bekende Tarzanboom.


Datum: 15-05-2010
Naam: Hans Verhoeven  
img

Volgens mij is de foto genomen in de Kerstroosstraat voor het parkje. Op de achtergrond is de Winkelstraat te zien met de Roostenlaan. Waarschijnlijk is het kermis geweest en kwamen de boys daar vandaan.


Datum: 21-09-2011
Naam: Elly Merks en Frits Merks  
img

Ik ben de dochter van Frits Merks. Ons pa heeft geen internet maar wil toch even iets zeggen. Gerard Molengraaf heeft ook ooit een foto gekregen van ons pap. Fijne tijden beleefd op het heike en de Leenderheide.


Datum: 16-11-2011
Naam: Gerrie van de Molengraaf  
img

Ik ben de zoon van Gerard van de Molengraaf, ik ben in bezit van deze foto. Helaas is mijn vader 3 mei 2011 overleden. Hij is 70 jaar geworden


Datum: 14-12-2011
Naam: Henk van Iersel  
img

Leuk om die foto hier te zien, ik ken ze nog allemaal.


Datum: 14-04-2013
Naam: John van Iersel  
img

Ja, maar waar kan ik de fotograaf Kees Merks vinden?


Datum: 14-04-2013
Naam: Elly Merks  
img

Ik ben de dochter van Frits Merks en mijn oom Kees Merks is een paar jaar geleden overleden.


Datum: 14-04-2013
Naam: John van Iersel  
img

Ach, da's jammer dat Kees is overleden. Had 'm graag nog eens terug gezien. We hebben vroeger samen bij Philips gewerkt.


Datum: 16-04-2013
Naam: Harrie Rulo  
img

Ik heb zelf in de Kamillestraat gewoond op nummer 6, en kende Kees goed en de rest van de familie.
Aan onze kant woonden er de families: Giepmans, Jansen, Boiten, Geerings, Slimmen, Reniers, Damen ,dan Merks, Boom, de Craane, van Kessel, Bruynen, Joosten en Heijmans. Aan de andere kant: Detillon, Vliegen, Wiegman, Clout, Stierman, Van Tuyl, Cools, Falier, Eding, Verel, V.d. Molengraaf. De laatste twee weet ik niet meer. Met Harrie Damen heb ik een aantal jaren gehandbald en volleybal gespeeld. Wat is er van iedereen geworden en hoeveel zullen er nog van leven?
Ik ben benieuwd of iemand hierop antwoord kan geven, van wie dan ook. Ik ben in afwachting van reacties.


Datum: 16-04-2013
Naam: Harry Boom  
img

Dag Harrie, fijn dat je nog iedereen kon opnoemen. Het is wel een verschil nu met al die nieuwe huizen. Was afgelopen zondag nog bij ons Marlies op het Kalmoesplein.
Alle resterende huizen staan nu op afbraak. Wel jammer. Wat eigenlijk misstaat is het gedrocht van een klokkentoren van de oude kerk. Kunnen ze ook beter omgooien. Heb fijne herinneringen aan de oude buurt, het was fijn om er te wonen en altijd gezellig. Blokjes lopen rond het badhuis etc. De bossen in, lekker schaatsen op de vennen. Kom er nu eens bij om de kinderen vrij te laten spelen. De vrijheid die wij hadden was toch fantastisch. Afijn, kijk met genoegen terug naar die tijd. Woon nu al 45 jaar in België, maar kom toch graag eens terug in Stratum.