EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3689

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
EMA-garage aan de Aalsterweg 70.

Beschrijving

Rechts een slagerij, een café en dan de garage met benzinepomp.


Geplaatst op

29-03-2006

Reacties:

Datum: 30-03-2006
Naam: Willie van Tilburg  
img

In deze slagerij zat T. de Vries en rechts is nu volgens mij de Anna Bijnsweg. Weet het niet zeker.


Datum: 30-03-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Ja, naast de slager was de Anna Bijnsweg, hier liepen wij altijd door als we naar het park gingen. Naast de slager aan de Aalsterweg 68 zat Dekkers met zijn vervoersbedrijf. En achter de Aalsterweg waar de Lidl heeft gezeten, stonden zijn vrachtwagens. De benzinepomp weet ik ook nog, er waren veel van die kleine pompjes rond de Aalsterweg en Leenderweg.


Datum: 19-02-2007
Naam: A.Verschuren  
img

Het bedrijf werd gedreven door Nico Jonkers. Hij woonde rechts boven de garage. Naast de achteringang was een bloemenwinkel van Weijers, daarnaast zaad- en klompenhandel van Cato Verberne. Weer daarnaast woonde ik, bakkerij Verschuren. Met Nico nog gereden in de gepantserde Mercedes van keizer Wilhelm.


Datum: 21-04-2007
Naam: Piet van den Hoof  
img

De slager op de hoek was Ties de Vries, het café ernaast heette de 3 Zwaantjes. Ik meen dat Peter Koelewijn daar regelmatig heeft opgetreden. Aan de andere kant van de slager zat transportbedrijf Dijkstra.


Datum: 07-05-2007
Naam: Wim Nouwen  
img

Tegenover de slagerij had je bakker Renders (is er nog steeds) en het café van Karel Retera. Verder was er de drogisterij van Van Beek, de viswinkel van Adams, nog een slagerij en de fietsenwinkel van Ligtvoet. In het laatste stuk van de Aalsterweg voor de Leostraat zaten bakker Van de Hurk, kapper Clement en café Geerings. Aan de rechterkant van de Aalsterweg had Grootswagers een schoenreparatie, de gezusters Franken een winkel in band en garen (chique genaamd fournituren), had Van de Molengraft zijn kleermakerij en Van Thoor zijn schildersbedrijf. Daarnaast was de busgarage van Indekeu, vervolgens ons café Hoogenkamp. Keeman had een ambulante melkhandel naast de drogisterij van Willems en de familie Kersten een timmerfabriekje.
Aan het einde van de huizenrij was het pad van Kranen (nu de rondweg Boutenslaan). Dit pad liep door tot de Dommel. Tussen de Aalsterweg en het hek van het Stadswandelpark lag ons voetbalveldje en de wiekenloze molen van Den Bies (nu verlengde Le Sage ten Broeklaan).
Wanneer de toenmalige bewoners zouden kunnen kijken naar de huidige situatie zullen ze met veel moeite nog iets van de oude glorie herkennen. Ik herinner me ook nog namen als Van Baalen, Van Gennep, Manders, Van de Ven, Vermeltsfoort, Van der Loo en Staals. Ik ben zeker niet compleet, dus aanvullingen zijn altijd welkom.


Datum: 26-01-2008
Naam: Jeanne van Turnhout-Kollenburg  
img

Ja, ook ik kan me de Indekeugarage goed herinneren, want dat pad ging ik als kind nogal eens door om naar het wandelpark te gaan. Dan kwam je eerst door wat bosschages en langs de Dommel. Je moet nu goed nadenken wil je het in gedachten terughalen, maar wel leuk.


Datum: 27-01-2008
Naam: Ad Verschuren  
img

Naast de garage van EMA (vh. Maus in oorlogstijd) was een gang, daarnaast Weijers (bloemenwinkel), dan Verberne klompen en zaden, dan Verschuren bakkerij, dan V.d. Wiel, dan cafetaria Van Dommelen vh. Bernards vh. Staals vh. EMCO (lederwaren), dan Grootzwagers. Ik kan U meer vertellen en ben hier geboren in 1929.


Datum: 27-01-2008
Naam: Harrie van Gennip  
img

Op nummer 88 heeft mijn vader gewoond, ik kan me nog veel herinneren over dit stukje Aalsterweg, omdat we wekelijks hier bij mijn oma kwamen.


Datum: 10-04-2008
Naam: Harry Koppelmans  
img

Op nummer 80 woonde de familie Van de Wiel, mijn grootouders en hun kinderen Net, Nellie, Paula, Wim, Jan, Fridus en mijn moeder Marietje van de Wiel. De buurman heette van Dommelen, in mijn herinnering een groentezaak en daarnaast een schoenmakerij. Ook herinner ik me het winkeltje van Cato Verberne, met daarin een - in mijn ogen erg grote - kast met erg veel laatjes. Aan de overzijde drogist van Beek.


Datum: 11-04-2008
Naam: Harrie van Gennip  
img

Volgens mij heette het vervoersbedrijf Dijkstra en niet Dekkers.


Datum: 10-01-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Zat Lambert Staals niet in die garage in de jaren 40/50? Hij verkocht toen Austins. Later is hij verhuisd naar de Leenderweg bij de Roostenlaan. En nog weer later naar Woensel. Toen was hij ook van merk gewisseld en had een Opel-garage.


Datum: 21-11-2021
Naam: Else-Marieke van Os  
img

Toevoeging: in de vijftiger jaren was er tussen café Hoogenkamp en drogisterij Willems "Drogisterij met de Klok", nummer 124-122, een rolschaatsbaan. Wij woonden op 122 en genoten als kind van de wedstrijden.