EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3680

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Madjoe

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Voetbalvereniging Madjoe. (2)

Beschrijving

Een elftal van R.K.Voetbalvereniging Madjoe, Tivoli. (RHCe 0001012)


Geplaatst op

29-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-03-2006
Naam: Willy van den Akker  

Deze voetbalvereniging speelde tegenover de Rustende Jager die lag aan de hoek Roostenlaan Leenderweg achter apotheek Hoeben. Een vereniging uit Tivoli die mede was opgericht door Rector van Vollenberg van de Tivoli kerk.


Datum: 21-02-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Dat klopt, alleen heb ik nooit geweten dat je Madjoe zo spelde. Wij, als kinderen hadden het altijd over het matje veld. Ook wij speelden daar voetbal met ons zelf opgerichte elftal. (Ja, ook meisjes mochten meedoen.)


Datum: 21-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Kenners, was er naast het voetbalterrein geen woonwagenkampje? Ik ben er vroeger wel eens langs gekomen als ik naar de bloeiende hei ging.


Datum: 25-05-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Er was en is wel een woonwagenkampje, maar dat was in de tijd dat Tuindorp op deze velden voetbalde aan het einde van de Heezerweg.


Datum: 28-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Ook op deze foto staat mijn vader, Koos van den Berge, en wel op de achterste rij aan de uiterst linkse kant. Uiterst rechts staat weer pater Vollenbergh.
De liggende jongeman linksvoor doet me denken aan een van de jongens van de familie Dassen, maar ik ben er lang niet zeker van.


Datum: 29-09-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

De gebroeders Dassen speelden toen bij Ttivoli in de jaren 50 met pater Gruiters als begeleider. Ook speelde hierbij Johnnie Busser, Jan Senders etc. Wij speelden met Veloc dikwijls tegen Tivoli, waren altijd leuke wedstrijden.


Datum: 30-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Jan Senders was een buurjongen van ons in de Bavostraat, twee huizen van ons vandaan. Ik ben nog een tijdje met hem bevriend geweest. Is Madjoe niet de voorganger van V.V. Tivoli geweest? Mij hangt bij dat dat zo was.


Datum: 30-09-2009
Naam: Tonnie van Akkerveken  
img

De jonge man links onder is Koos Vonk en de tweede rij van boven de eerste van links is Jo Vonk.


Datum: 30-09-2009
Naam: Harry v.d. Heuvel  
img

Volgens mij kwam de fam. Vonk uit de Kalmoesstraat.  Veel jongens, een ervan is nog trainer bij Veloc geweest. Ik weet van mijn schoonfamilie uit de Edelweisstraat, fam.v.d.Laar dat ze veel jongens hadden die als stratenmaker werkten. Mijn vrouw Ineke v.d.laar moest dikwijls broeken repareren voor deze jongens waar ze 11 kinderen hadden 10 jongens en 1 meisje Rooi Ietje genoemd. Vroeger deden wij met de Kreeftstraat/ Hoogstraat straatvoetbal tegen o.a. de Kalmoesstraat, ik herinner me een Pietje Akkerveken.


Datum: 01-10-2009
Naam: Tonnie van Akkerveken  
img

Harry klopt Fam.Vonk woonde in de Kalmoesstraat wij woonden er naast ze hadden veel kinderen ik dacht zeventien.Pietje van Akkerveken is mijn broer. Ineke van de Laar heeft bij mijn in de klas gezeten, maar wie is rooi ietje?


Datum: 01-10-2009
Naam: Thea van den Brand  
img

Pietje van Akkerveken is een broer van mij. Wij woonden ook in de Kalmoesstraat, in de rij van de familie Vonk. Wij waren met 5 kinderen: Piet, Tonnie, Louis, Phily en Thea.


Datum: 01-10-2009
Naam: Harry v.d.Heuvel.  
img

Rooi Ietje was een dochter van de fam. Vonk. Mijn oudste zwager Theo v.d. Laar heeft het wel eens over haar gehad.


Datum: 01-10-2009
Naam: Tonnie van Akkerveken  
img

Harry ik kan me niet herrineren dat Fam. Vonk een meisje had dat Ietje heette. Ze hadden wel een meisje die heette Miet en die had rood haar, die moet nu toch zo`n 75 of 80 zijn maar ik dacht dat ze overleden was. En ze hadden niet een meisje maar ze hadden zeven meisjes


Datum: 01-10-2009
Naam: Harry v.d. Heuvel.  
img

Tonnie ik heb me vergist want rooi Ietje was van een andere familie. Ik weet wel dat van de jongens van Vonk er tenminste enkele rooie haren hadden, danwel sproeten. Ik heb het mijn vrouw overigens gevraagd, maar die heeft verder een korte memorie. Zij was bevriend met Diny Strijbosch en ook met Betsie v.d.Hurk in het begin van de jaren 60, zij is van bouwjaar 1947. Zij woonde in de Edelweisstraat op nummer 24, hun gangetje kwam uit bij de schoenenzaak van Bert Rooymans.


Datum: 02-10-2009
Naam: Tonnie van Akkerveken  
img

Hallo Harry, wij zijn in 1960 verhuisd ui de Kalmoesstraat, dus ik ben ook een hoop namen vergeten.maar met de familie`s zijn we nu wel uit.


Datum: 20-08-2011
Naam: René Vilé  
img

Mij is nog niet duidelijk of Madjoe de voorganger van v.v.Tivoli was. Wij kwamen eind jaren '50 op de Tivolilaan wonen en toen was het terrein tussen Koreanderstraat en Tulpstraat een woestenij, waar wel gevoetbald werd, maar ik kan mij geen echt veld herinneren. Ik las wel de naam van Johnnie Busser ,hij kwam uit Brunssum en was fervent aanhanger van Limburgia. Hij was mijn buurjongen uit de Tivolilaan, nummer 65, waarmee ik regelmatig op straat voetbalde en was toen zeer handig met de bal.