EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

367

Bijdrager:

Jaar:

1914

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

St Catharinastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De oude Catharinastraat in kleur.

Beschrijving

Mede aan de hand van foto 152 van het aangrenzende Wilhelminaplein hebben we deze foto gedateerd op 1914. Ook hier ontbreekt de bestrating nog en opvallend is de boom in het weggedeelte. Bijna alle panden welke u hier ziet bestaan nog steeds. Zoals op de foto is het ook nu nog een mooi gebied voor een wandeling.


Geplaatst op

31-05-2005

Reacties:

Datum: 02-12-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Op de hoek links met het Wilhelminaplein woonde de familie van Hoorn, tandtechnici met als buurman Harry van Loteringen (garens import). Harry junior was een klasgenoot van mij op het pensionaat in Weert (1935). In het rechterpand zat deurwaarder van Belkom later opgevolgd door Harends dan ??? en verder de Ambachtschool, waartegenover de bouwmaterialenhandel van Bogers.


Datum: 10-03-2008
Naam: Liesbeth Bron  
img

Aan de zelfde kant van het plein herinner ik me een notaris en een familie Valentijn. Wij woonden om de hoek in de Prins Hendrikstraat rond 1950.


Datum: 03-03-2009
Naam: Dick Harends  
img

Inderdaad woonden wij rechts op no 2 van de St Catharinastraat, maar voor ons woonde daar de familie Houet, organist van de Catharinakerk, die naar no. 26 verhuisd is. Deurwaarder van Belkom, de voorganger van mijn vader woonde op no. 22. In het hoekpand links woonde niet de fam. van Hoorn maar die woonde er naast op het Wilhelminaplein, later bewoond door Fam. Hub Jansen en daarna fam. v.d.Velden. Van Lotharingen woonde daarnaast. In het hoekpand woonde de familie Rabinowitz  De fam. Hoorn is verhuisd naar Catharinastraat 22 . Enz.


Datum: 03-03-2009
Naam: Dick Harends  
img

Aanvulling: Het pand links is no.1 van de St Catharinastraat.


Datum: 08-01-2011
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Aan de rechterzijde van de foto heb ik nog op school gezeten (halverwege jaren '80).
In de voormalige Teeken- en Ambachtsschool (wat na de restauratie en verbouwing nu ook weer op tegeltjes boven de ingang staat) was destijds Scholengemeenschap De Gender gevestigd, een samensmelting van "mijn" oude MAVO Margaretha Sinclair (die vroeger op de Mendelssohnlaan in Gestel zat) en een LTS of MTS.
Op de plaats waar nu nieuwe appartementen staan (op de foto net voor de uitstekende gevel) was toen de ingang van het schoolplein met boven de fietsenstalling de gymzaal.
Op de hoek met de Anna van Egmondstraat zat destijds de School voor Konsumptieve Beroepen SKB (in de volksmond gewoon koksschool geheten), waar je in de pauze allerlei lekkers kon kopen in een winkeltje.
De SKB heet nu De Rooi Pannen en al jaren geleden verhuisd naar de Kaakstraat in Woensel-Zuid.


Datum: 08-01-2011
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Van de voormalige Teeken - en Ambachtsschool resten sinds de laatste verbouwing overigens alleen nog de voor- en zijgevel, de rest is afgebroken en vervangen door luxe appartementen.
Ook aan de achterzijde, de zijde van de Mauritsstraat, staat nog een stukje geval overeind.