Fotonr.: 36510
Bijdrager Ton Burghouts
Locatie 1.:Strijp |622 Het Ven |Dillenburgstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Zussen Burghouts op de brug over het Beatrixkanaal

Beschrijving Wat ook mooi is, is de foto van de brug, want voor zover ik weet hebben we hier nog geen foto van. Deze voetgangersbrug lag over het kanaal waar nu de brug ligt in de Dillenburgstraat, zie foto 36511. (Red.)

Geplaatst op 29-12-2015
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 29-12-2015
Naam: Ton Burghouts img

En alhier is het weer Burghouts uit Gestel die de klok slaat.
Op de foto staan mijn oma Burghouts-Van Hout (van de slagerij aan de Hoogstraat), oudtante Henrica Burghouts, die getrouwd was met een kapper (Oom Toon Jansen), oudtante Betty Burghouts die was getrouwd met Suitbert Riemersma (die aan de wieg stond van Riemersma Motoren op de Grote Berg), oudtante Go Burghouts (die was getrouwd met "oom" Noud Brusselers) en zo de moeder werd van de voetballer Toon Brusselers en de oma van de voetballer Geert Brusselers, en mijn vader in de kinderwagen.
Aangezien mijn vader - Toon Burghouts - is geboren in 1937, zal deze foto vrij kort voor de oorlog zijn gemaakt; 1938/39.
=== We dateren hem 1937. (Red.) ===


Datum: 29-12-2015
Naam: Ton Burghouts img

Aangezien "oom Harry uit Strijp" woonde aan de Zeelsterstraat lijkt het erop dat het gezelschap de wandeling heeft gemaakt vanuit de Zeelsterstraat naar de Hoogstraat, waar destijds zowat alle kinderen van het echtpaar Burghouts-Bakermans woonachtig waren.


Datum: 03-01-2016
Naam: Johan Vervest img

Deze brug is in de oorlog 40-45 opgeblazen. Restanten hebben er nog lang (1960?) gestaan.


Datum: 04-01-2016
Naam: Tini van Rooij img

Johan, kun jij, of misschien een van de andere bezoekers, achterhalen op welke datum deze brug is opgeblazen?


Datum: 04-01-2016
Naam: Johan Vervest img

Van de Blaarthemseweg tot de Oirschotsedijk lagen vijf bruggen. In 1940 werden er vier opgeblazen. Een aantal werd hersteld en vervolgens in 1944 andermaal opgeblazen. De oude voetgangersbrug bij de Dillenburgstraat heeft sedert 1940, totdat de huidige brug werd gebouwd, er altijd als ruïne gestaan.
Een soortgelijke brug lag er aan het afwateringskanaal tussen de Beemdstraat en de Blaarthemseweg. Daar waar tegenwoordig het Severeijnpark is gelegen. Deze brug werd niet opgeblazen en heeft er tot ongeveer 1956 gelegen.


Datum: 09-01-2016
Naam: Tini van Rooij img

Ik zie nu pas foto 28492 van de vernielde brug. En daarbij lees ik dat deze niet is opgeblazen maar vernield bij een van de bombardementen op het vliegveld.


Datum: 20-01-2016
Naam: Ton Burghouts img

Misschien nog een leuke vermelding hoe mensen ook na het één worden van Groot Eindhoven toch nog bijnamen gebruikten. Van de negen in leven gebleven kinderen van mijn overgrootvader Toon Burghouts hebben er vijf kinderen gekregen. En natuurlijk werden de jongens naar opa vernoemd. Dat kon best wel eens lastig worden als men het over een bepaald kleinkind wilde hebben. Zo waren er "Toon de Smet" voor Toon v.d. Nieuwenhof, "Toon de slager" voor mijn vader, Toon Rivierstraat voor een tweede Toon Burghouts en Ton Riemersma.
Zoals ik vermoedde, waren de zussen van oom Harry uit Strijp (opa's halfbroer) aan het terugwandelen naar de Hoogstraat. De vrouw van oom Harry had wel een hele speciale benaming voor mijn vader. Als mijn vader daar op bezoek ging, dan zei oudtante Anna: "Maar maar, wie we daar hebben: Toon van Anton van Toone", daarmee meteen drie generaties benoemend en elk misverstand over de persoon in kwestie uit de wereld helpend.


Datum: 20-01-2016
Naam: Ton Burghouts img

In aanvulling op mijn "Toonen-verhaal" ben ik ook nog eens Toon Brusselers vergeten. Dan is het rijtje "Antoniussen"-neven vol.