EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3617

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

De Jonghlaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Sportaccomodaties

Onderwerp 3.:

Philips Jubileumhal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Jubileumhal als sporthal.

Beschrijving

Eindelijk is er dan toch een foto binnengekomen waar de Jubileumhal in gebruik is als sporthal. Met die lijnen van de verschillende sporten door elkaar heen. De Jubileumhal was een werkelijk multifunctionele hal, maar helaas bestaat hij niet meer. Net zo min als de Handbalvereniging Eindhoven West die we hier in actie zien.


Geplaatst op

25-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-04-2006
Naam: Jos Halmans  
img

Vele jaren lang speelden behalve HEW ook het roemruchte Stratum Meteoor, alsmede PSV en WLC/DES op (het hoogste) niveau hun thuiswedstrijden in de Jubileumhal. En dat terwijl de velden met slechts 38 meter lengte eigenlijk te kort waren. De achter- en zijlijnen waren trouwens van een soort katoenen/juten band die je met je voeten kon wegschuiven zodat je de bal toch nog binnen de lijnen kon houden. Bij de onderlinge derby's puilde de hal uit, vooral de balustrades waren erg in trek.


Datum: 09-07-2006
Naam: Henk Weiss  
img

Dit is een leuke herinnering. Ik heb hier jaren gehandbald met H.E.W. met spelers als Jac Middel, Dirk Rozema, Peter Suurs, Jo de Haas enz. Dat was een leuke tijd.


Datum: 05-07-2007
Naam: Willem van der Sommen  

In feite was de Philips Jubileumhal niet gebouwd als sporthal maar als tentoonstellingshal. Desondanks was het eigenlijk de eerste sporthal in Eindhoven. Niet enkel alle Eindhovense handbalverenigingen speelden er hun thuiswedstrijden, maar er werd in het weekeinde ook gekorfbald en gevolleybald. Door de week werd er in de hal overwegend tennis gespeeld.


Datum: 12-02-2010
Naam: Huub Sanders  
img

Ik heb bij toeval deze site ontdekt. Er gaat een wereld van nostalgie open als je zelf hebt gehandbald. In mijn tijd bij DES en daarna bij PSV werd er veld- en zaalhandbal gespeeld. Toen DES degradeerde uit de hoofdklasse en de fusie met WLC tot stand kwam, ben ik bij PSV gaan spelen, iets wat eigenlijk niet kon.


Datum: 12-02-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Alle takken van PSV-sport werden hier beoefend. Cor Smulders en Hans Gunneman hebben hier geturnd en Rien Hazeleger, Ruud Tijburg en Arend de Groot hebben hier gevolleybald, allen PSV'ers.


Datum: 05-11-2018
Naam: Rita Hens  
img

Wat leuk om deze foto te vinden. Vanmiddag bijgekletst sinds jaren met oud teamgenootje. Wij speelden bij Handbalvereniging de Vriendschap in onze middelbare schooltijd. We spreken over 1973 en 1974. En natuurlijk hebben wij ook wedstrijden gespeeld in het POC. We hebben nog een jubileum met de Vriendschap meegemaakt. We zijn op zoek naar teamgenoten en onze coaches Ad en Hans en andere clubgenoten.