EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35966

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Eikenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eikenstraat

Beschrijving

We staan op de splitsing van Eikenstraat en Sparrenstraat (links) en kijken in de richting van de kruising met de Plaggenstraat.
Jaartal geschat


Geplaatst op

06-06-2015

Reacties:

Datum: 26-01-2016
Naam: Wim de Ruijter  
img

Leuke foto! Aan het eind zie je twee huizen van het Meidoornplein. Rechts daarvan in het een na laatste huis op Eikenstraat no 3 ben ik geboren. Ik zat op de Philips lagere school Apeldoornstraat. Ik liep samen met mijn buurmeisje Ady Jager ongeveer de route van de middelste twee jongens op de foto. We gingen de Sparrenstraat in, via gangetjes naar de Venstraat langs het huis van Thijs Brand, dan de Needestraat en de Groenlostraat. Rechts van de andere drie kinderen op de foto woonde Chris Zuidema, ook een klasgenoot. Andere klasgenoten in de Sparrenstraat waren Jan Smid, Dini Brink en Jos Foeks. Over de kruising met de Plaggenstraat woonde in het eerste huis links Maaike Kauffeld.


Datum: 10-09-2018
Naam: Peter Bijvelds  
img

Zo te zien is de foto gemaakt door iemand die precies voor ons huis stond (nr. 49). In het huis op de hoek (Sparrenstraat) woonde de familie Beelen (hij was taxichauffeur). Verderop links, ongeveer in het midden, woonde Jan, Gerrie en Nellie Derks. Rechts in het huis met portiek (meteen na het muurtje) de familie Prins en verderop, rechts, Oebele de Vries en de voorzitter van het 18 septembercomité, waarvan ik de naam ben vergeten. Niet te geloven: deze smalle straatjes zijn nog ooit onderdeel geweest van de lichtjesroute!


Datum: 18-09-2019
Naam: Chris Zuidema  
img

Ja, Wim de Ruijter zat bij mij in de klas. Ik zelf ben geboren op Eikenstraat 41 in 1935. Mensen die daar toen woonden zijn o.a. onze buren de fam. De Jong, Holman-Buurman t.w. Bert Buurman. Dat was toen mijn vriendje, we zaten samen toen bij de Welpen. Verder woonden daar toen de families De Vries, Timmer, De Roo, Robbe, De Gruiter, Minderhout, Peters, Derks enz. Op de hoek Eikenstraat-Sparrenstraat woonde toen Annie en Albert Geven. Verder in de Sparrenstraat de families Scholte, Van der Hoeve, Lenting, Jos Foekens, Jantje Smit, Ies Megens enz. Toen ik 16 jaar was zijn we verhuisd naar de Hamakerstraat.