Fotonr.: 35951
Bijdrager Redactie EiB
Locatie 1.:Stratum |226 Sportpark Aalsterweg |Eindhoven Stadion
Onderwerp.: Sport |Voetbal |EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

EVV

Beschrijving De op de achterzijde genoemde spelers zijn : J. Hanssen, L. van Tuyl, Fr. Tebak, F. van Kemenade, F. van Tuyl, J. Tebak, J. Louwers, P. van Rooy, H. van Melis, D. Snoek en W. Smit. De grensrechter was H. Snel.

Foto moet van voor 15 maart 1953 zijn, die datum heeft iemand er namelijk achterop geschreven.
Geplaatst op 28-05-2015

Reacties

Datum: 28-05-2015
Naam: Frank Zuylen img

Staand van links naar rechts: Frans van Kemenade, Frans van Tuyl, Eugene Hanssen, Lambert van Tuyl, Jo Tebak, Frans Tebak en de genoemde grensrechter H. Snel.
Hurkend van links naar rechts: Jan Louwers, Noud van Melis, Dick Snoek, Willy Schmidt en Piet van Rooij.


Datum: 29-05-2015
Naam: Hans Vlemmings img

Dat waren nog eens tijden, en de spelers de beste van de beste, stuk voor stuk. Komt nooit meer terug.


Datum: 29-05-2015
Naam: Ria van Mill img

Mijn ex-schoonvader, Simon van Bijsterveld, was een fervent supporter van Eindhoven en is lang terreinknecht geweest bij de jeugd. Zijn vrouw Zus werkte en poetste in de hoofdkantine. Helaas leven ze allebei niet meer.


Datum: 30-05-2015
Naam: Wil Deckers img

Nooit meer te vergeten. De wedstrijd om het landskampioenschap tegen DOS uit Utrecht . De fiets gestald, tussen de duizenden aan de kant van de Aalsterweg. Ik herinner me niet of we het kaartje aan de kassa gekocht hebben, ik was 12 jaar. Het was zo druk dat op een gegeven moment het hek tussen de twee toegangspoorten het begaf. Het publiek stroomde binnen, zonder het toegangsbewijs te laten zien. Ik zelf zat achter de goal. Hans Kraay van DOS die het Nederlands elftal haalde, had moeite om een doelschop te nemen. Tot aan de achterlijn stond het publiek.


Datum: 31-05-2015
Naam: Wim Nouwen img

De toenmalige doelman van EVV Eindhoven heette Jan en niet Eugene. Harrie Snel had in die tijd een kruidenierswinkel aan de Aalsterweg,


Datum: 02-03-2018
Naam: Chris Pijnappels img

En Jantje Louwers, de pingelaar, die ken ik ook nog.
Ik ben al sinds 1955 in Canada, maar dat landskampioenschap in 1954 vergeet ik nooit!


Datum: 02-03-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Was het niet Jantje Louwers, die daarna een groothandel opzette die nu al weer lang Sligro heet?


Datum: 03-03-2018
Naam: Paul van der Cingel img

Helaas is de sfeer die van maandag tot zondag in de stad "hing" voorafgaand aan de wedstrijden tussen EVV en PSV helemaal verdwenen. In die tijd, eerste helft jaren '50, bereikte de rivaliteit tussen beide clubs een hoogtepunt. Elke wedstrijd was stijf uitverkocht en Philips, dat in die tijd experimenteerde met TV, heeft een aantal van die wedstrijden lokaal uitgezonden. Een aantal uitverkorenen hadden van Philips een toestel in bruikleen ontvangen en als tegenprestatie werd verwacht dat de gelukkigen die zo'n toestel in huis hadden een rapportje schreven over de kwaliteit van de ontvangst. Wie zo'n toestel had kon rekenen op grote aantallen "vrienden" die de huiskamers tot de laatste plaats vulden en keken naar een schermpje van 25 cm. Het lokale karakter werd versterkt omdat alle spelers Eindhovenaren waren.