EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2443

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

226 Sportpark Aalsterweg

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Watertoren

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Proefboringen voor waterwinning.

Beschrijving

Niet alleen werd er in en om de watertoren hard gewerkt om ons van water te voorzien. Ook werden er in de wijde omgeving proefboringen gedaan om te kijken of er waterwingebieden in die omgeving waren. Dit werd toen zelfs in Heeze gedaan. Waar deze foto is genomen is niet bekend, maar ook deze komt uit de privecollectie.


Geplaatst op

07-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Je zult ongetwijfeld het amateurisme zien hoe dat gebeurde.Het is ook al een tijd geleden. Als jongetje heb ik staan te kijken tegenover het Caltex tankstation. In de tuin van Van Hapert. Een pijp met een diameter van zo'n 20 cm werd geplaatst en vastgezet, daarin ging een pijp die er net inpaste en aan de bovenkant voorzien was van een oog. Deze nu werd met de zwaartekracht naar beneden gelaten en waneer hij vol was er langs geleegd. Elke keer zakte dan de buitenste pijp een klein stukje. Als deze pijp bijna in de grond zat schroefde men er een andere op. Bij het hele proces werd veel water gebruikt en was het een modderige massa die naar boven kwam. En wat wij als kinderen geweldig vonden. Voor en na school even kijken en niemand wist waar het voor was. Tot vandaag!


Datum: 31-05-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Het mysterie van de plaats is ? opgelost. Naar alle waarschijnlijkheid is betreffende foto genomen staande voor het huis van van Hapert met op de achtergrond een schoorsteen van Philips. De heg welke je hier ziet is op diverse foto's te zien (mulderheg).


Datum: 20-08-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Dit is een proefboring voor een bron. Deze bronnen moesten wij, die op de watertoren werkten, bijhouden . Elke dag gingen we op pad met de landrover. Deze bronnen lagen overal, zoals op de Aalsterweg en de Leenderheide enz. We gingen watermonsters nemen en die werden op de Aalsterweg in het lab. getest. Ik heb deze bron ooit gered van de ondergang, maar dat is een ander verhaal. We gingen ook elke dag heel veel peilputjes af. We moesten het grondwaterpeil gaan meten met een schietlood, die werden dan aan de instanties doorgegeven. Ik ken nog wat namen uit die tijd: Dini van de kantine, Frans van Lierop (baas), grote baas Piet van de Ven die op het terrein in een dienstwoning met zijn familie woonde, baas van Boorne, Gerrit Verhegge,Toontje Ortelaris, Hennie de groot(machnist), Kees van der Heide (Meijde), Henk van der Oever, Simon de Greef, en ene van Rooy,