EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3592

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kapsalons

Onderwerp 3.:

Stationskapper

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stationskapper. (1)

Beschrijving

Van Gerrit den Blanken ontving ik een aantal foto's uit de tijd dat zijn vader nog stationskapper was. We zien hier het interieur van de kapsalon in de tijd dat deze in de stationshal van het oude station was gesitueerd. Midden op het blad staat een grote pot Brylcreem die vroeger onmisbaar was.


Geplaatst op

24-03-2006

Reacties:

Datum: 26-02-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Mooie foto van een kapsalon zoals die er uitzag in mijn jeugd. Aan de achterkant van de stoelen is een kruk te zien. Die werd door de kapper bediend als de volgende klant aan de beurt was. Ik heb nooit geweten wat daar het nut van was. Het enige dat ik kan bedenken is dat de volgende klant niet op de warme zitting van de vorige klant hoefde te zitten. Behalve de Brylcream zien we links nog een onmisbaar attribuut van elke kapsalon, een fles van Dr Dral, waarin berkenhaarwater zat. Wat dat precies was heb ik ook nooit geweten.


Datum: 01-03-2019
Naam: Louis Ekas  
img

Klopt Paul, de zitting werd voor elke klant gekeerd en dat had inderdaad met de temperatuur van het zitvlak te maken. Als ik met mijn vader bij deze kapper zat, moest ik steeds naar het bordje bij de kapstok kijken: 'Heren, uw eigen jas staat u het best!' Dat vond ik zó grappig.