EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35721

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

628 Mispelhoef

Straat:

Achtseweg Noord

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Acht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Gebouw AA, Expeditie buitenland

Beschrijving

Een jaar na de opening in 1958. De opening werd verricht door Ir. Herman Witte, toen minister van verkeer en waterstaat, later burgemeester van Eindhoven.
De foto is gemaakt vanaf de spoorzijde. De achtseweg met de ingang van het complex ligt dus bovenaan op de foto.
(Aviodrome 033605zr)


Geplaatst op

12-01-2015

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-01-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

Dit is het gebouw waar ik op 15 jarige leeftijd, na mijn LTS-opleiding als elektricien, begon bij Nolte als hulpmonteur. Het werk was bijna af, ik heb de opening meegemaakt en ben er nog een tijdje blijven werken voor narooi- en garantiewerk. En om extra werk uit te voeren op wensen van de gebruiker. Extra werk was b.v. het plaatsen van TV-camera's waarmee men in het kantoor alle gangen in de gaten kon houden. Dat in een tijd dat er nog erg weinig mensen een TV toestel in huis hadden.
Allerlei Philips producten waren hier opgeslagen en werden van hieruit naar de hele wereld verzonden, meestal per trein. De treinen reden gewoon het gebouw binnen en werden daar geladen en gelost. Veel meer kan ik over de bedrijfsvoering niet vertellen. Een belangrijk man daar (gele jas) was de heer Piels. Hij woonde in een houten woning op de Bezuidenhoutseweg.
Links staat het ketelhuis met daarnaast een enorme olietank. Die voedde de 2 olieketels die met zware stookolie werden gestookt om het hele complex te verwarmen. In het ketelhuis stond ook een aggregaat voor de noodverlichting.
Helemaal in de linkerbovenhoek stond een rijtje (3 woningen?) huizen. Daarin woonde onder meer de "hoofdportier"
Recht tegenover de portiersloge, het hoogste gedeelte van het gebouw, waren nog een aantal laad- en losdocks voor vrachtwagens. Ook in de hal waar de 3 vrachtwagens staan waren nog een aantal laaddocks (2?)
In het hoogste gedeelte, boven de laaddocks bevonden zich het kantoor en de kantine. Achter de 2 ramen rechts bevond zich de keuken waar eens de moeder van Sjef (zie zijn reactie bij foto 35711) werkte.
Onder die 2 ramen, het laagste gedeelte van het gebouw, bevindt zich de transformatorruimte en de hoofdverdeler elektriciteit.
Op deze foto is nog niks te bespeuren van de proefstraat voor straatverlichting.


Datum: 23-05-2015
Naam: Gerrie Schellekens  
img

In dat gebouw ben ik begonnen in september 1973 ik was toen ook 15 jaar. Ik ben er nu nog werkzaam. Op dat stuk grond er staat nu een pand van DHL. Jammer dat Philips alles van de hand heeft gedaan. Ik zou toch zo heel graag wat oude foto's willen hebben van dat gebouw. ik heb er altijd met plezier gewerkt. Konden we alles maar terugdraaien.