EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3548

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

236 Nieuwe Erven

Straat:

Mimosaplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, Don Bosco

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
R.K. Don Boscokerk. (6)

Beschrijving

De toren van de Don Bosco kerk in Stratum. Deze is al van ver te zien vdor de mensen die over de ring rijden.


Geplaatst op

19-03-2006

Reacties:

Datum: 19-03-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Voor deze toren hebben wij als kinderen van de Tarcisiusschool in de jaren +- 1952 oudpapier opgehaald, om zo mede de toren te bekostigen. Bouwpastoor Slegers was daar zeer trots op.


Datum: 15-11-2006
Naam: Betsy Lodewijks  
img

Ik denk dat deze kerk iets eerder gebouwd is.Ik heb in 1954 of 1955 er mijn 1e communie gedaan en wij waren de eerste kinderen die dat in de Don Boscokerk deden hij was toen net geopend. Pastoor Sleegers heeft toen geprobeerd om alle kinderen in dezelfde kleding de communie te laten doen met het doel iedereen gelijk en geen verschil in afkomst. Dit is geen sucses geworden er waren niet veel ouders die daar aan mee wilden doen. Ik ben nog jaren bruidje geweest bij dopen. Pastoor Sleegers wilde geen verschil in de kerk dus elk bruidje dezelfde rode loper en bij elke doop bruidjes. Wij vonden het altijd een feest als er een doop onder schooltijd was dan mochten we net als de jongens die misdienaar waren onder schooltijd iets anders gaan doen als in de klas zitten.
Deze toren mochten wij, leerlingen van de 6e klas van de Don Bosco school, beklimmen en genieten van het voor ons toen inmense uitzicht ik was nog nooit hoger als mijn slaapkamer geweest. Het was een belevenis helemaal kijken naar Geldrop en aan de andere kant nog verder als de stad. 1959/1960.


Datum: 12-08-2007
Naam: Betty van der Pas  
img

Klopt Betsy, was een geweldige ervaring om die toren eens te beklimmen en heel veel plezier maar ook angst gehad met die toen immense hoge losse trappen, lol, en wat dacht je van de snoepwinkel er tegenover? Adje van de Ven geloof ik, volgens mij een fietsenzaak toen?


Datum: 13-05-2008
Naam: Vera Borrenbergs-van Hoof  
img

Door de zusters Auxiliatricen werd voor de meidenclub(zie commentaar foto 4961) een bezichtiging van de toren georganiseerd. Naar boven geen probleem, maar toen we naar beneden moesten keken we zo in de diepte, omdat het een open houten trap was en mijn god, wat was dat beangstigend! Daar heb ik hoogtevrees aan over gehouden en ik niet alleen, want ook de leiding durfde niet meer naar beneden. Dat was eens, maar nooit meer.......


Datum: 14-05-2008
Naam: Jeanne-Melters-Hooijen  
img

Pastoor Sleegers wilde niet alleen dezelfde kleding voor de communicantjes, maar ook op het kerkhof voor iedereen eenzelfde steen.