EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

35124

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips container

Beschrijving


Geplaatst op

02-05-2014

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-05-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

Dit soort containers reed destijds af en aan op de plek waar nu in Stratum de wijk de Roosten ligt en waar destijds een grote afgraving voor geel zand voor o.a. de wegen- en huizenbouw was. Philips stortte daar destijds in grote massa's industrieel afval in de afgravingen, waar wij als kinderen, hoewel het verboden gebied was, graag speelden in het gele zand dat daar in grote bergen voorhanden was. Als ik het me goed herinner, zijn er in de diepe kuilen nog ooit mensen verdronken.


Datum: 03-05-2014
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Ja, deze wijk staat op lekkere grond. Alles wat je in de grond stopt komt er vroeg of laat weer uit.


Datum: 03-05-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

Men heeft toentertijd wel beweerd dat de bodem ter plekke grondig gesaneerd was, maar ik heb er altijd mijn twijfel bij gehad, gegeven het door mij eerder ingestuurd commentaar. De eerste sporen van vervuiling dateren overigens al van vroegere datum, namelijk uit de periode van de Nationale Landbouwtentoonstelling van september 1949, die op dat terrein ingericht was.


Datum: 03-05-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

De vervuiling van het gebied waar nu de wijk De Roosten ligt, was ten tijde van de Landbouwtentoonstelling niet alleen van organische aard, zoals paarden- en koeienmest en andere soorten mest. Demonstraties van landbouwmachines aangedreven door motoren leverden uiteraard vervuiling op door dieselolie en benzine. Men was destijds nog niet zo milieubewust als nu. Ook die stoffen zijn voor een deel in de bodem verdwenen.


Datum: 06-05-2014
Naam: Jan van Wershoven  
img

Wij woonden toentertijd kort in de omgeving. Even voor die afgraving stond op zondag ene Sjang, alias het pindamanneke. Van die afgraving weet ik me te herinneren dat we daar op zoek gingen naar bakelieten helmen van de BZB, de calamiteitendienst van Philips. Er lagen van die bruine helmen waar een stukje af was, maar wat deerde het. Thuis kon je met zo'n helm op lekker brandweerman spelen.
Ooit lag er aan de kant van het water een dode hond en palingen waren doende het kadaver te nuttigen. We hebben toen een aantal palingen weten te vangen en thuis heeft moeder ze bereid. Het feit dat er palingen zaten en dat ik zo'n 55 jaar later nog kerngezond ben, duidt erop, dat het met die vervuiling nogal meevalt.


Datum: 06-05-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

Sjang, de Chinees met zijn karretje, stond op de punt van wat nu de snelweg is en het zandpad naar Heeze-Leende. Dat klopt. Nu is dat ongeveer het punt van het huidige tankstation aan de rotonde van het Floraplein. "Pinda, pinda, lekka, lekka" was de bekende slogan van Sjang, bij wie ook wij wat lekkernijen kochten als we daar gingen wandelen.
=== zie foto 11180 = Red. ===


Datum: 07-05-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

De reacties op Sjang zijn te lezen bij foto 2805.


Datum: 08-05-2014
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Sjang verkocht stiekem ook condooms waar wij hem wel eens mee plaagden.


Datum: 28-04-2016
Naam: H. van den Heerik  
img

Wie heeft er met dit soort wagens gewerkt? Kan iemand nog wat foto's of technische details toevoegen of mij doorgeven? We hebben een oldtimer gekocht die vrijwel zeker van Philips is geweest en die heeft een soortgelijk containersysteem.
We zijn dankbaar voor alle info.