EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3486

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Koenraadlaan/Bezemstraat*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Strijp, St Koenraad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Leerlingen kleuterschool Plaggenstraat

Beschrijving

De naam van juffrouw Butselaar kan ik mij herinneren, zelf sta ik derde van rechts, dat menneke met brilletje. In het midden onderaan is Frits Kanters van de kruidenier uit de Plaggenstraat. De foto werd genomen voor de Koenraadkerk.


Geplaatst op

13-03-2006

Reacties:

Datum: 20-03-2006
Naam: Walter Van der Elst  
img

Waar was die kleuterschool. toch niet in de Plaggenstraat waar na de oorlog de kleuterschool in de Christelijk Gereformeerde kerk was. Daarvoor was er blijkbaar een protestantse kleuterschool op nr 54, waar later de Gruijter kwam en daarna de dierenwinkel van Tops. Ik vermoed dat dit de kleuterschool is van de Bezemstraat aangezien de foto genomen is bij de ingang van de St. Koenraadkerk.


Datum: 28-04-2006
Naam: Frits Kanters  
img

In het pand van de Gruyter heeft geen protestantse school gezeten maar een katholieke. Juffrouw Annie (Kanters) riep altijd: Niet in de plasjes lopen!
Deze toevoeging komt van dat manneke met brilletje ! (Buurjongen van Walter Van der Elst)


Datum: 03-08-2006
Naam: Pierre V D Wielen  
img

Ongeveer 1947 was de winkel op de hoek Plaggenstraat Beukenlaan een klasje voor kleuters. Ik heb er zelf op gezeten bij jufrouw Annie Kanters die is later in het klooster gegaan. Later zijn we naar de Zevenaarlaan gegaan met de kleuterklas.


Datum: 03-08-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

Vergissing van mijn kant!


Datum: 04-03-2007
Naam: Riet (Mary) Boerebach - de Wit (Australie)  
img

Op de achterste rij, 4de van links staat ons buurmeisje van de Ruurlostraat, Annie de Haan, daarnaast sta ik, Riet de Wit, en dan mijn broertje Willie. Onderaan herken ik ook nog de zusjes Daamen. De kleuterklas was inderdaad in een winkelpand op de hoek Plaggenstraat. Af en toe moesten we buiten tegen de muur gaan staan, allemaal heel netjes in een rij, met uitgestoken handjes en werd daar een vitamine C tabletje ingestopt die we heel lekker vonden.


Datum: 09-11-2007
Naam: Corrie van Spaandonk  
img

De juf links ken ik niet, daarnaast staat juffr. de Vries, dan 2 onbekende paters daarnaast Pater Laurentius en dan Annie Kanters.
Ik ben daar kleuterjuf geweest van 1953 t/m 1958 Heel leuk om te zien!


Datum: 06-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

Ik heb daar ook op de kleuterschool gezeten in 1950-52. Het schooltje lag toen achter de Bezemstraat aan een pleintje. Op de hoek (of daarnaast) woonden de nonnen in een gewoon huis. Juffrouw de Vries ken ik nog, die kwam ik vele jaren later nog steeds ergens en nergens tegen op haar fietsje. De nonnen spraken altijd met veel eerbied over de hoofdnon als eerwaarde moeder. Ik vertelde thuis dat de nonnen geen vader of moeder hadden, maar een vadermoeder.


Datum: 01-11-2008
Naam: Alie Broer  
img

Op deze kleuterschool heb ik ook gezeten. Ik sta 4de van links op de derde rij, 4de van rechts op de bovenste rij naast Annie Kanters staat mijn vriendinnetje Gonnie Brouwer. Het was een hele belevenis als protestants-meisje op een katholieke kleuterschool te zitten. Mede hierdoor heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot het Rooms Katholieke geloof en ben ik later op mijn 21ste katholiek geworden en in deze kerk gedoopt.
Ook ben ik vanuit deze kerk getrouwd. Jammer dat alles afgebroken is.


Datum: 13-03-2009
Naam: Peter Spijker  
img

Deze foto roept herinneringen op die zijn verdwenen, ik heb hier ook op gezeten en inderdaad hoek Beukenlaan (waar ik woonde) en de Plaggenstraat. Terug kijkend onvergetelijk maar helaas geruimd uit mijn geheugen. Is eigenlijk best wel normaal, ik was toen 4. Maar Pater Laurentius ja die herken / herinner je nog wel met je ogen dicht, ruime tabaksgeur van dikke sigaren. Vraag me geen namen, maar de naam Kanters ja die zegt me wel iets, want daar kwamen we altijd langs als we naar school gingen in de Koenraadlaan.
Leuk om dit tegen te komen........


Datum: 14-03-2009
Naam: Peter Spijker  
img

Oeps, zie je wel dat het geheugen afneemt. De school waar ik naar toe ging was in de Kootwijkstraat en niet in de Koenraadlaan. Overigens een zeer goed idee HANS om dit op Internet te plaatsen. Memories voor een ieder. Jammer dat je e-mail niet geactiveerd staat vermeld.


Datum: 16-05-2009
Naam: Hans Vogels  
img

Tja, pater Laurentius, hij gaf in de jaren vijftig ook godsdienstles (catechismus) op de jongensschool in de Kootwijkstraat. Hij zat voor de klas voortdurend te roken, dat was toen nog heel gewoon. Maar sigaren zag ik hem niet opsteken. Hij had - in mijn herinnering - altijd sigaretten, en ik herinner me ook het merk nog: 'North State'.
Bij juffrouw de Vries en juffrouw Corrie (v.Spaandonk) zat ik op de kleuterschool in het zaaltje naast het klooster in de Koenraadlaan, die toen nog Bezemstraat heette. Dat moet ongeveer van 1954 tot 1956 zijn geweest.


Datum: 06-06-2010
Naam: Jan de Wijse  
img

Klopt precies Hans, pater Laurentius zat inderdaad in de hoek, op een verhoging 'north state' te roken. Ik heb zelf ook op de kleuterschool in het zaaltje naast het klooster gezeten, bij juffrouw de Vries. Van een kleuter weet ik de naam nog wel, Tjeu Kneepkens, verdere namen weet ik niet meer.


Datum: 19-11-2012
Naam: Elly van Spaandonk  
img

3rde rij in het midden (10de van rechts en 10de van links), ik denk dat dat meisje Elly van Spaandonk was. Ik heb die foto zelf niet, maar ze lijkt heel erg op de mij van toen, en ik zat in die tijd op die kleuterschool. Grappig om te zien. :-)
Hans Vogels, mijn zus, Corrie van Spaandonk vertelde me net over de telefoon dat ze jou nog kent. Zij woont in Helmond nu en ik woon in NY.


Datum: 21-11-2012
Naam: Hans Vogels  
img

Wat leuk om te horen, Elly. Ik ben eigenlijk heel benieuwd wat Corrie zich nog van mij weet te herinneren. Zelf weet ik nog dat ik het in het begin vreselijk vond om elke dag naar school te moeten...
Ik woon overigens in Gemert, niet ver van Helmond dus. Heeft Corrie misschien ook een e-mail adres?
=== Hans, als je op Corrie's naam klikt, bij haar reactie hierboven, krijg je meteen haar e-mailadres. En zou je a.u.b. jullie verdere correspondentie per e-mail willen voortzetten. (Red.) ===