Fotonr.: 34785
Bijdrager A. Hofmans
Locatie 1.:Strijp |622 Het Ven |St Theresiaplein
Onderwerp.: Muziek & Zang |Koren / Zangverenigingen |St Theresiakoor
Onderwerp 2: Religie |Katholieke Kerken |Strijp, St Theresia

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Harmonie Welschap

Beschrijving Opgenomen voor de St. Theresiakerk.
Geplaatst op 09-01-2014

Reacties

Datum: 09-01-2014
Naam: Johan Vervest img

Dit is niet de Harmonie Welschap maar het kerkkoor Theresia. Er staan personen op welke ik herken maar waarvan ik de namen niet meer weet. Links voor derde rij volwassenen (voor de [pilaar) staat de heer van Glabbeek.


Datum: 09-01-2014
Naam: Redactie img

Bedankt Johan, we hebben het aangepast.


Datum: 09-01-2014
Naam: Joop Mengde img

De zoon Peter van Glabbeek had een prachtige stem en mocht daarom vaak solo zingen o.a. in de Nachtmis. Peter zat bij mij in het grijze nest van de welpen van de André de Thaye groep van de Theresia parochie aan de Geertruidenbergstraat.


Datum: 09-01-2014
Naam: Joop Mengde img

In de Theresia parochie kon je precies zien welke jongens geknipt werden door kapper Chiel uit de Bergenopzoomstraat, ze hadden allemaal een scherpe haarpunt op hun voorhoofd.


Datum: 10-01-2014
Naam: Lieke Slegers img

Joop, dat was in de veertiger en vijftiger jaren een modeverschijnsel, dus niet speciaal iets van deze kapper. Kijk maar eens naar de klassenfoto's van jongensscholen uit die tijd.


Datum: 10-01-2014
Naam: Sjef van Eijk img

Zo is dat Lieke. Ik denk dat het bedoelde kapsel een scheiding had maar omdat er nog geen gel bestond en Brylcreem en andere dure haarprodukten zeker niet voor elke dag bestemd waren (en zeker niet voor die snotmennekes) de kuifjes met water in bedwang gehouden moesten worden. En als dat opgedroogd was hing die bles voor je ogen. De kapper die mij in mijn lagere schooltijd knipte gebruikte altijd 'Aqua Pompa' , dat vond ik wel interessant.


Datum: 10-01-2014
Naam: Joop Mengde img

Ik weet absoluut zeker dat in de Theresia alleen kapper Chiel zo knipte, ons moeder vond die coupe verschrikkelijk! Mijn vriendjes Loek en Rob Vink uit de Vigliuslaan werden door hem geknipt alleen omdat Chiel de goedkoopste was.


Datum: 10-01-2014
Naam: Johan Vervest img

In die tijd werd de coupe vaak in stand gehouden met suikerwater. Eenmaal droog geworden voelde het haar altijd hard aan. Giel Lammers deed dat standaard. Van andere kappers weet ik het niet.


Datum: 13-01-2014
Naam: Ties van den Berge img

Toen ik in de jaren vijftig van de vorige eeuw als koorknaap bij het Tivolkoor zong, zong Ed van Glabbeek als lyrische tenor ook bij het Tivolikoor. Bij de uitvoering van b.v. de Missa Papae Marcelli van Palestrina (6-stemmig) voerde hij met verve de 1e tenorpartij aan. Rein Hoedemakers deed overigens datzelfde, maar dan bij de 2e tenorpartij.


Datum: 08-02-2014
Naam: Trudy Roodenburg img

Toen ik wat oude foto's aan het zoeken was van de Theresiastraat, voor mijn moeder die daar geboren is en 90 jaar wordt volgende week, kwam ik deze foto tegen. Tot mijn grote verbazing zag ik daar mijn opa staan. Ik wist wel dat hij dirigent was geweest maar had deze foto toch niet verwacht. Erg leuk. Het is de man rechts, die helemaal in beeld is. Zijn naam is Frans van den Berk.


Datum: 21-09-2015
Naam: Ben Walraven img

Die kapper in de Bergen op Zoomstraat was Chiel Lammers. Hij had een soort metalen plantenspuitje waarmee hij je hoofd natspoot als hij je ging knippen. Hij had ook een kastje met dode vlinders die allemaal met knopspelden vastgeprikt zaten. Schuin tegenover Chiel Lammers, in de Bergen op Zoomstraat zat kapper van den Heuvel.