EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23068

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

St Theresiaplein

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

St Theresiakoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Theresiakoor

Beschrijving

Het Theresiakoor van de gelijknamige parochie in Strijp was in de jaren 60 erg bekend. Uitvoeringen in binnen- en buitenland onder de bezielende leiding van de heer Baars met als geestelijk leider pastoor de Beer. Zeker met kerstmis zat de Theresiakerk vol om naar dit jongens/mannenkoor te luisteren. Hoop snel via mijn broer Hans (zie pijltje) een scherpere afdruk van deze foto op te kunnen sturen. === Dat hopen wij ook, dan kunnen we een grote versie plaatsen (redactie)===


Geplaatst op

24-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-01-2010
Naam: Ria van Gameren.  
img

Op de tweede rij linksboven staat mijn broer Wim van Gameren.
Bij het jongenskoor herken ik mijn 2 neven: Hans en Theo van Gameren.


Datum: 03-02-2010
Naam: Joep van de Laar  
img

Ik herken de meeste gezichten, maar helaas meestal zonder naam. Of ik twijfel. Maar bv. postbode 'Sjors' Slaats, dirigent Baars, postbode Cor van Gemert, de vader van mijn vriendje, Jan Raaymakers (zelf ook Jan geheten, en postman), de gebroeders Buijsse(?): Fons en André(?), Stannie Moors enz. Als Pa Bakers er op staat, dan moet het volgens mij de 4e links zijn op de allerachterste rij. Volgens mij moet ik er dan ook opstaan, maar ja, misschien ook niet, want ik zie mij niet. Ik herinner me nog wel dat Peter, 'Noetje' Semang en ik zonder dat we ons dat zo bewust waren in concurrentie waren voor solopartijen in grote uitvoeringen. Niet zo leuk, maar het kwam over ons, ondanks ons.


Datum: 16-02-2010
Naam: Hans van de Laar  
img

Op deze door mijn broer Mark ingestuurde foto heb ik een pijltje gezet boven mijn eigen koppie (beetje links-midden). Ten tijde van deze foto had ik het zelfs tot sopraansolozanger geschopt (opvolger van de generatie van mijn oudere broer Joep). Vooral het solo-optreden in de nachtmis was erg spannend. Verder werd ik zo nu en dan door pastoor De Beer uit de 5e en 6e klas van de St. Willibrordusschool aan de Zeelsterstraat gehaald om het prachtige lied "Liefste bloemen van mei" te gaan zingen in de Theresiakerk. Dat gebeurde dan tijdens trouwmissen, speciaal als de bruid naar het Maria-altaar ging. Na afloop van de mis, als ik weer van het kerkkoor naar beneden kwam, stond meneer pastoor mij bij de uitgang op te wachten en moffelde mij dan een gulden in mijn hand.


Datum: 09-09-2010
Naam: Astrid Bogerd  
img

Vanaf boven derde rij en tweede van links herken ik mijn oom Antoon van Deventer.


Datum: 26-07-2013
Naam: Hans van Knegsel  
img

Ik herken het verhaal van Hans van de Laar goed. Ik sta overigens twee trapjes rechts beneden, het aangegeven pijltje. Ook ik werd soms door pastoor De Beer uit de klas gehaald om via het kerkhof naar de kerk en vervolgens via de smalle trappen naar het kerkkoor te lopen. Daar zat Jacques Wijnen al klaar achter het kerkorgel. Ik zong dan meestal het Ave Maria terwijl het bruidspaar naar de Mariakapel liep. Ook ik kreeg na afloop een gulden als dank. Als er opnames gemaakt zouden zijn dan had ik wel eens willen horen hoe mijn altstem vroeger klonk.
Ik herken diverse personen op de foto waaronder mijn (inmiddels overleden) vader Piet van Knegsel en mijn zwager Peter Bakers. Ook enkele jongens herken ik nog waarvan bij sommigen de namen weer boven komen drijven; Wim van de Kerkof bijvoorbeeld (derde rij van onderen helemaal links).
Wat ik me van het koor ook nog herinner zijn de repetities in het Patronaat. Onder leiding van dhr. Baars werd er stevig gerepeteerd tot hij tevreden was over het resultaat. Het water liep vaak langs de ramen naar beneden vanwege de adem uit de kelen van soms wel dertig koorzangers en -zangeressen.
Alles bij elkaar is het een leuke herinnering en ik vind het frappant om na ca. 50 jaar pas te lezen dat ik niet de enige was die met regelmaat solo in een trouwmis heb gezongen.


Datum: 15-01-2014
Naam: Antoinet Gosefoort  
img

Mijn broertje Gerjan Gosefoort helemaal vooraan staand als vijfde van rechts, mijn vader staat als je bij mijn broertje recht omhoog gaat derde rij van boven met kaal hoofd Jo Gosefoort en dan iets naar rechts nog verder naar boven helemaal bovenaan mijn oom Herman Gosefoort.


Datum: 05-06-2017
Naam: Berend van de Berg  
img

Mijn vader Berend (Bennie) van de Berg, zat rond deze tijd ook op het koor, vermoedelijk ook op de voorste rij, maar weet niet meer precies waar hij stond.