EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34652

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Kalmoesstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Busbank hoek Kalmoesstraat - 2e Akkermuntstraat

Beschrijving

De heren Frans Sanders en Franz Klein Kiskamp zitten gemoedelijk op het busbankje.


Geplaatst op

24-11-2013

Reacties:

Datum: 25-11-2013
Naam: Sierd Loman  
img

Busbankje? Dat is een fenomeen dat ik niet ken. Interessant. Is het vanwege de vorm of is er echt een bushalte daar? En is de plaatsing toeval of is het echt door de gemeente of de Stadsverkeersdienst daar gemetseld?


Datum: 25-11-2013
Naam: Henriette Wiegman van Rooy  
img

Ik heb nog even gekeken naar foto 1314, daar was sprake van een zitbank. Mijn moeder had het echter over een busbank, misschien dat er vroeger een stadsbus door de Kalmoesstraat reed, dat weet ik zelf niet. Zij heeft van ongeveer 1932 tot 1975 in de 2e Akkermuntstraat gewoond.


Datum: 25-11-2013
Naam: Jack Frijters  
img

De banken in de Kalmoesstraat die zich bevonden op beide hoeken van 2e Akkermuntstraat moeten als rustbank gemaakt zijn, omdat ons gezin vanaf 1932 tot 1963 in de Kalmoesstraat op no. 34 gewoond heeft en er gedurende die periode nooit een busdienst door deze straat heeft gelopen.


Datum: 27-11-2013
Naam: Helena Streun Thans  
img

Leuke foto van twee dappere jongemannen. Frans Klein Kiskamp herkende ik meteen hij had een zus Dinie een schoolgenootje van mij. De bankjes kan ik me nog wel herinneren. Er is echter nooit een bus door de Kalmoesstraat gegaan. De bushalte was op het plein waar de Floralaan, Kalmoesstraat en Heezerweg op uit kwamen.


Datum: 27-11-2013
Naam: Henriette Wiegman van Rooy  
img

Dinie is mijn moeder. Zij zei tegen mij dat de andere persoon Frans Sanders was.


Datum: 29-11-2013
Naam: Jack Frijters  
img

Dit moet wel bij een speciale gelegenheid zijn geweest, met die poserende jongens in "het" pak. In die tijd droeg je immers alleen op zon- en feestdagen een net pak.
Misschien hebben de mensen en de automobiel achter in de straat er ook iets mee van doen. In die tijd zag je heel weinig auto's in de straat. Of het moet de Volvo 444 van de fam. Raats zijn (groenteboer op de Heezerweg). Die waren de enigen met een auto naar ik weet.


Datum: 02-12-2013
Naam: Marga van de Pol - Heesterbeek  
img

Ik heb de beide foto's, deze en foto 1314, nog eens goed met elkaar vergeleken, maar dit bankje is niet hetzelfde bankje als op foto 1314. Volgens mij staat dit bankje op de hoek van de Venkelstraat en de 2e Akkermuntstraat. Je kijkt hier nl. direct in de bocht van de 2e Akkermuntstraat, en die kun je vanaf de hoek Kalmoesstraat/2e Akkermuntstraat, vanaf het bankje, niet zien.


Datum: 02-12-2013
Naam: Sierd Loman  
img

Als ik zo alle commentaren lees, kom ik eigenlijk tot de conclusie dat het hier om meerdere bankjes gaat. Deze bankjes zijn waarschijnlijk door de architect(en) van het gehele complex inbegrepen in een poging om niet alleen woningen, maar ook een woonomgeving te scheppen die het gemeenschapsgevoel zou versterken. Vooral in die tijd was het heel gebruikelijk dat in een nieuwe wijk "openbare ruimten" werden voorzien compleet met banken, speelplaatsen, vijvers en plantsoenen.


Datum: 06-12-2013
Naam: Henriette Wiegman-van Rooy  
img

De banken stonden aan weerskanten en dit is aan de linkerkant. Op foto 1314 staat de rechterkant. Ik heb het nog even nagevraagd. Op de hoek van de Venkelstraat heeft nooit een bank gestaan, volgens mij was dat ook een heel smal stoepje.


Datum: 09-03-2017
Naam: Simone Czech  
img

Wie is deze Frans Sanders? Van Sanders die op de Leenderweg woonden?