EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1314

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

2e Akkermuntstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
2e Akkermuntstraat. (1)

Beschrijving

De 2e Akkermuntstraat, gezien vanaf de Kalmoesstraat. In de erfafscheiding is een zitbank gemetseld. Deze foto geeft een wat saaie aanblik. Wat afwisseling en wat groen hadden hier beslist een aangenamer straatbeeld opgeleverd. Overigens werd een groot deel van deze wijk gebouwd naar ontwerp van de dienst Gemeentewerken, afd. Nieuwbouw.


Geplaatst op

15-09-2005

Reacties:

Datum: 02-05-2006
Naam: Hans Biermans  
img

Aan de linkerkant, ik meen het voorlaatste huis, woonde de familie Klein Kiskamp. En helemaal vooraan, op de hoek links, de hr. en mevr. Walraven (1945).


Datum: 03-05-2006
Naam: Wil Philipsen  
img

In het hoekhuis rechts heeft de familie Van der Heijden jarenlang gewoond. Zowel bij mij als bij Hans Biermans heeft zoon Huub van der Heijden in de klas gezeten. Ook de familie Heijmans woonde vooraan aan de rechterkant. Met de twee oudste zonen uit dit gezin heb ik bij S.V. Tivoli gevoetbald.


Datum: 03-05-2006
Naam: Hans Biermans  
img

Wil, in welke klas moet dat geweest zijn? Ik ben erg veel kwijt uit die tijd. Heb je daar mogelijk nog foto's van?


Datum: 13-09-2006
Naam: Jan Heijink  
img

De familie Klein Kiskamp woonde aan de linkse kant maar dan drie of vier huizen meer de straat in. In het voorlaatste huis aan de linkerkant woonde de familie Franssen.


Datum: 23-10-2006
Naam: Susan Meyers  
img

Inderdaad. op de hoek rechts woonde de fam. Van der Heyden. Daarnaast woonde de fam. Struyk. Daarnaast woonden wij, de fam. Kuiper. Met vader en moeder en vier dochters zijn die in 1953 naar Australië geëmigreerd. Daarnaast woonde de fam. Swinkels, daarnaast de fam. Munter, daarnaast fam. Bell, 'n heel muzikale familie. Wat leuk dit allemaal op m'n computer te vinden. Groeten van Femke Kuiper, die nu Susan Meyers heet en in Adelaide, South Australia woont.


Datum: 18-11-2006
Naam: Joep Heijmans  
img

Links op de hoek woonde de familie Walraven. Daarnaast de familie Fransen. Ik, Joep Heijmans, woonde links op nummer 28 (hoek Venkelstraat). Naast mij woonde de fam. Klaus en daarnaast de fam. Klein Kistkamp. Verder op 34 de fam. V.d. Lucht en op 36 fam. De Jong. In 1962 heb ik de Akkermuntstraat verlaten.


Datum: 01-01-2007
Naam: José van Rooy  
img

Wat leuk dat u de fam. Klein Kiskamp nog kent. Mijn moeder is de oudste dochter. Mijn oma heeft daar tot haar dood (1981) gewoond. Wijzelf hebben in de 2e Akkermuntstraat op nr. 17 gewoond van ongeveer 1953 tot 1974/75.


Datum: 24-01-2007
Naam: Henriette van Rooy  
img

Op foto 8660 zie je de 2de Akkermuntstraat vanuit de splitsing met de Venkelstraat. De foto is genomen i.v.m. het huwelijk van mijn ouders, Dini Kleinkiskamp en Nico van Rooy, in 1952.


Datum: 17-05-2007
Naam: Marga v/d Pol - Heesterbeek  
img

In het huis met het bankje heb ik ruim 12 jaar gewoond. Twee bewoners voor mij heeft er de familie Stuiver gewoond, een gezin met zeven of acht kinderen, in een eengezinswoning met twee slaapkamers! Ik praat nu over de jaren 1978, na de renovatie, en 2002. Wij moesten verhuizen i.v.m. de sloop. Ik ben zelf een geboren en getogen Kruidenbuurtse en veel van de genoemde namen ken ik nog wel. Mevr. Klein-Kiskamp, de fam. Struyk, de fam. Swinkels woonde in mijn tijd in het hoekhuis rechts. En in het hoekhuis aan de andere kant, op de hoek van de Venkelstraat, woonde de fam. Hutzen.


Datum: 31-05-2007
Naam: Jjm.vlemmings  
img

Ik ken ook bijna al deze families. Mijn oma heeft jarenlang op 10 gewoond en tegenover ons oma woonde de vader en moeder van Johan Vlemminx. Het was wel leuk in die tijd, de mensen hadden nog tijd voor elkaar.


Datum: 31-05-2007
Naam: Marga v/d Pol - Heesterbeek  
img

José, woonde in dat stuk ook niet in die jaren de familie Gregoire? Een van de zonen is getrouwd met een meisje dat ook in dat stuk woonde, maar ik ben even de naam kwijt. Ik meende iets van Rooijakkers of zo. In het voorste stuk, aan de kant van mevrouw Klein-Kiskamp, woonde toen ook nog de familie de Roo, familie Van de Gevel.


Datum: 31-05-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Er woonde ook een familie Schuurman. Volgens mij achteraan voor de bocht links. Hij was een verwoed accordeonspeler en fokte ook konijnen voor de slacht. Ik heb er regelmatig een lekker konijnenboutje mogen proeven. Schuurman ging regelmatig met mijn vader (schoenmaker op de Heezerweg) vissen. Ze hadden een dochter Thea en een zoon Wil(?). Thea ben ik nog wel eens tegengekomen op een feestje van de zeevisclub.


Datum: 13-09-2007
Naam: Cor Weijers  
img

Als ik al deze berichtjes lees, wordt het mij te kwaad. Mijn vader, Gerrit Weijers, is daar nl. in 1939 in de 2e Akkermuntstraat geboren op nr 1 en op 25 oktober 1997 daar ook gestorven, nou ja, in het ziekenhuis dan, maar hij woonde daar nog steeds nog in het huis van mijn opa en oma.


Datum: 13-09-2007
Naam: Jjm Vlemmings  
img

Ik heb Gerrit Weijers goed gekend, hij had samen met zijn vader postduiven. En 's zondags als er vluchten waren moest ik van mijn opa alle duivenmelkers af of ze al een duif binnen hadden, en hoe laat. En Gerrit deed ook nog iets met de lotto dat niet geheel legaal was als ik het me goed herinner.


Datum: 14-09-2007
Naam: Cor Weijers  
img

Ach, wat moet ik zeggen, ons pap deed wel meer lucratieve dingetjes, lol... Onder het mom van de duivenvereniging kon veel, als je begrijpt wat ik bedoel.


Datum: 26-09-2007
Naam: Henriette van Rooy  
img

Ook ik kan me de duiven goed herinneren, het huis was naast het gangetje. Aan de andere kant van dit gangetje woonde de fam. Smulders. De oma en opa van J.J.M. Vlemmings woonde ook tegenover ons, Johan woonde naast ons. De opa en oma woonden tussen de familie Stamps en de familie Heeren.


Datum: 08-11-2007
Naam: Jjm Vlemmings  
img

Jan Kneepkens, ze hadden bij Schuurman drie kinderen, Piet, Thea en Wil. Piet is al meer dan tien jaar dood, hij kreeg een hartaanval in Oostenrijk. Heb met hem veel gras geplukt voor de konijnen van zijn vader, zijn vader was niet de makkelijkste zoals je misschien wel weet.


Datum: 17-12-2007
Naam: Wies Slaats Smulders  
img

Leuk dat ik nog iets hoor van oud-bewoners van de tweede Akkermuntstraat. Ik woonde op nummer 6. Wie kan zich ons nog herinneren? Mijn broers en zussen heten Bennie, Jan en de tweeling Joke en Ria. Tegenover ons woonde Welings of zoiets. Ze hadden een snoepwinkeltje. Mijn oma woonde op 27, Anneke en Gerrit de Coo-Smulders.


Datum: 18-12-2007
Naam: Hans Biermans  
img

Ik heb daar in de buurt wel een snoepwinkeltje gekend, maar die man was invalide: hij had geen handen. Was dat dezelfde?


Datum: 18-12-2007
Naam: Jo Geerings  
img

Ik heb 21 jaar in de Kalmoesstraat gewoond en mijn ouders waren bevriend met de fam. Struyk. Ik ben jaren met Goof Struyk bevriend geweest. Verder ken ik nog Theo Rooyakkers, de fam. Janssen en de fam. Bell. Bij de busbanken kwamen wij in de zomer bij elkaar. Tegenover de busbank in de Kalmoesstraat woonde in die tijd de fam. Hoeben. Twee van die jongens voetbalden bij Tivoli in het eerste, Richard en Leo. In die tijd was het een gezellige buurt.


Datum: 17-06-2008
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Jo Geerings; Goof Struyk woont tegenwoordig bij mij in de straat in Gestel, hij is pas 72 jaar geworden.


Datum: 17-06-2008
Naam: Marga van de Pol - Heesterbeek  
img

Gerrit Weijers kan ik me nog heel goed herinneren, fijne man, altijd vriendelijk. De naam Geerings is in de kruidenbuurt ook een heel bekende naam. Maar als u, Jo Geerings, zolang in de Kalmoesstraat gewoond heeft, moet u de familie Heesterbeek ook zeker gekend hebben. (Groot gezin, mijn vader reed altijd in een VW-busje.) Mijn ouders zijn er in 1958 komen wonen en zijn i.v.m. de ophanden zijnde sloop in 2000 verhuisd.


Datum: 17-06-2008
Naam: Jo Geerings  
img

De fam. Heesterbeek ken ik wel. Ik ben dikwijls met zes personen gaan dansen in België en jouw vader bracht ons en kwam ons ook weer halen. Ik dacht dat jullie naast Tinus Verhyen woonden.


Datum: 17-06-2008
Naam: Marga van de Pol - Heesterbeek  
img

Nee, de naam Verhyen zegt me niets. Naast ons woonde de familie Wartenbergh en aan de andere kant eerst de familie Clermonts en daarna Saasen. Wij woonden in het hoekje in het tweede gedeelte vanaf de Heezerweg, vlak na de 2e Akkermuntstraat. Daar woonden ook de families De Vries, Verhagen, dan Wartenbergh en dan wij.


Datum: 18-06-2008
Naam: Hans Biermans  
img

Dan moet jij, Marga, op nummer 30 hebben gewoond, waar wij tot 1958 woonden. Vanaf de Heezerweg het eerste huis met een voortuintje en twee deuren verder (voor de poort) woonde de familie Frijters.


Datum: 18-06-2008
Naam: Marga van de Pol - Heesterbeek  
img

Klopt Hans. Al kan ik me het voortuintje en de poort niet meer herinneren. Maar dat was dan ook voor mijn tijd. Er zal in acht jaar best wel wat veranderd zijn. En wie er naast het tunneltje woonden, weet ik echt niet meer. Daar hebben in mijn tijd best wel veel verschillende mensen gewoond. Aan de overkant weet ik er nog wel veel. Zoals Van Bakel, Kerstens, Schaap, Poederooijen, Van Breugel, Renders, Vonk, Van Maurik.


Datum: 13-05-2010
Naam: Jack Frijters  
img

Beste Hans, de eerste blok was identiek aan de tweede blok en had dus ook voortuintjes. Ook wij hebben nog enkele jaren naast de fam. Clermonts gewoond. Deze familie had een schoonmaakbedrijf. Jack Frijters, ons gezin heeft 33 jaar gewoond op nummer 34.


Datum: 14-05-2010
Naam: Hans Biermans  
img

Hallo, Jack. Je hebt gelijk; ik had moeten schrijven: "het was in onze blok het eerste huis vanaf de Heezerweg met een voortuintje". Dank voor de correctie. Die fam. Clermont, woonde die op nr 32, waar eerst de fam Verkennis woonde?


Datum: 04-06-2010
Naam: Jack Frijters  
img

Hallo Hans, dat klopt helemaal, mede door hun handelen en de renovatie die gepland was, zijn wij naar Woensel verhuisd in april 1963.


Datum: 25-11-2013
Naam: Henriette Wiegman van Rooy  
img

Op foto 34652 is de bank in beslag genomen door Franz Klein Kiskamp en Frans Sanders.


Datum: 18-01-2014
Naam: Henk Bergmans  
img

Wat leuk om al deze namen weer te lezen. Ik heb zelf op nr. 33 (van 1948 tot 1958) gewoond en was bevriend met Joep en Henk Heijmans. Naast ons woonde de familie Ouwehand en daarnaast de familie Faber, Jan en Tonny. Tonny is de vader van Ernest Faber, de voetballer/trainer bij PSV. Jan is getrouwd met mijn stiefzus Elly Vermeulen.
Ik woon al 12 jaar in Frankrijk en ben 76 jaar. Ik denk nog vaak terug aan die mooie periode van mijn jeugd. Vooral het voetballen in het team van de speeltuin die geleid werd door de Hr.Akkermans. Ik kende ook nogal wat kinderen uit de Kalmoesstraat o.a. Hans Biermans en Cor Bergmans (geen familie).


Datum: 18-01-2014
Naam: Jo Geerings  
img

Hallo Henk. Ik weet niet of je de foto al gezien hebt van het elftal, gemaakt in de speeltuin van Akkermans in 1949. Ik denk dat jij daar ook bij staat, maar ik was jouw naam vergeten. Het nummer van de foto is 15835. Ik woonde in die tijd in de Kalmoesstraat op nr. 5.


Datum: 13-11-2015
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart  
img

Wat een leuke stenen bankjes! Erg decoratief en gezellig!


Datum: 12-03-2016
Naam: Martin J.A. Hobbelen  
img

Jammer dat alles weg is gegaan. Ik kan me de weken dat ik daar ooit heb verbleven, bij oma op nummer 32, in 1981 nog heel goed herinneren. Zelfs dat er in de jaren 60 een zeer bekende pieshoek stond (van steen) een stuk verderop, zo een die je ook in het museum in Arnhem tegenkomt. Het blijven mooie herinneringen aan een andere tijd.