EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34449

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Kermis

Onderwerp 3.:

Overige Kermissen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kermis Tongelre (1)

Beschrijving


Geplaatst op

10-10-2013

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-07-2016
Naam: Frans van Gemert  
img

Deze foto is genomen waarschijnlijk in 1947 op het terrein voor "het kasteeltje", aan de rechterkant van "de eerste overweg", zoals wij dat noemden. Later is hier de Generaal Bothastraat aangelegd. Van deze kermis kan ik mezelf niets meer herinneren uit die tijd, toen wij nog in de Johannesburgstraat woonden. Wij, de familie van Gemert, woonden toen op nummer 39, vanaf 1940 tot de zomer van 1949, en verhuisden daarna naar "nieuw Tongelre", namelijk naar de hoek van de Terwestenstraat/Ruijsdaelbaan.
Wij, de jongste kinderen, zijn toch nog een aantal jaren naar deze kermis gegaan. Van die tijd herinner ik me meer en ook dat er toen meer stond dan alleen een draaimolen. Namelijk botsautootjes, de Sjimmy, een kraam waar je touwtje kon trekken en wat snoepkramen.
Van de personen die op deze foto staan, kan ik alleen aanwijzen een paar uit ons gezin en een vriendin van mijn zus. Midden op de foto, zittend op een tandem, door mijn vader gemaakt, mijn tweelingbroers Hen en Ben van Gemert (3). Ikzelf, Frans van Gemert (4), het jongetje links daarvan, achter mij Ria van Aalten (13), de vriendin van mijn zus, met haar handen op mijn schouders. Het 2e meisje rechts van Ria is mijn zus Riet van Gemert (13), rechts daarvan met zijn hoofd tussen twee meisjes, waarschijnlijk mijn oudste broer Wim van Gemert (8).
De leeftijden tussen haakjes, indien deze overeenkomen met het jaartal van de foto.
Misschien herkent iemand zichzelf of iemand anders, gaarne reactie.