Fotonr.: 20149
Bijdrager Henk Meelen
Jaar: 1964
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |Tongelresestraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed |René Coolen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Automobielbedrijf René Coolen

Beschrijving Automobielbedrijf René Coolen, Tongelresestraat 444-446. De gasketel is ook nog te zien.

Geplaatst op 01-06-2009

Reacties

Datum: 01-06-2009
Naam: Tini van Rooij img

Als ik het mij goed herinner, was Coolen ook Opel-dealer.


Datum: 22-06-2009
Naam: Renee Coolen img

Dit was het bedrijf van mijn ouders! Leuk om deze oude foto te zien. Ik heb hem nog nooit eerder gezien. Mijn vader was inderdaad Opel-dealer. Jammer dat er niets meer van over is, het pand staat te verpauperen evenals het oude woonhuis.


Datum: 21-01-2010
Naam: Ton Snellen img

Mijn eerste auto is gekocht bij René Coolen. Ook mijn vader en broers kochten daar hun auto's. Ook weet ik dat de Rabobank daar de bedrijfsauto's kocht en in onderhoud had. Ik ben René Coolen trouw gebleven totdat hij ermee ophield. Jammer, want dit was een garage waar je nog iemand was en geen nummer. Aan de pomp stond vaak Wim van Rooy en als er weer een actie van Shell was, zorgde hij ervoor dat je verzameling compleet was.


Datum: 20-11-2010
Naam: Thijs Richter (redacteur wijkblad Doornakkers) img

Ik wil een stukje in het wijkblad zetten over nieuwbouw op deze plaats. Wie weet iets te vertellen over de "oude" garage? Wanneer opgericht, wanneer gesloten een dergelijke?


Datum: 22-02-2012
Naam: Wilma van de Gevel img

Hallo Renee! Leuk jou hier tegen te komen. Wij kochten ook altijd onze auto via jullie. Jouw vader moest hem dan via Van Asten-Beekman halen (jachtvriend van je vader toch?), want ons pap wilde hem per se via jullie. Mijn eerste auto was een oranje Kadett-coupé, die eigenlijk voor jou en je moeder was bestemd. Ik heb in dat ding geleefd totdat ie op was.
Hoe gaat het met de rest van de familie? Jouw zus is dierenarts geworden en volgens mij was jij dat ook van plan. (Spoorenberg met de vuile auto's achterna.) Ik woon nu in België, maar kom voor mijn honden nog altijd voorbij jouw ouderlijk huis, waar inderdaad niet veel meer van over is, wanneer we "onze dierenarts" in Tongelre nog bezoeken.


Datum: 29-06-2013
Naam: Corrie van de Laar Heijmans img

René, leuk om zo nog iets van jullie terug te zien. Ik heb jaren bij jullie op kantoor gezeten.


Datum: 29-06-2013
Naam: Wil van Hout img

Achter de boom links stond in vroegere jaren het kasteeltje. Het is jammer dat de foto niet een klein beetje naar links genomen is, anders had het waarschijnlijk hier op gestaan..


Datum: 30-06-2013
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Thijs, ik neem aan dat Renee Coolen, die hierboven reageert op 22 juni jl., jou wel meer kan vertellen over de garage. Simpelweg contact met hem zoeken door op zijn in het blauw vermelde naam te klikken. Ik hoop dat het lukt en dat je een mooi stukje kunt schrijven over deze markante hoek in Tongelre. Succes ermee.


Datum: 31-07-2015
Naam: Ton Coolen img

Wat leuk om deze oude foto van het bedrijf van mijn ouders terug te zien! Mijn vader was indertijd inderdaad Opel sub-dealer en had toen ook nog Lancia erbij. Het pompstation heb ik altijd een prachtig ontwerp gevonden. De pompen zijn volgens mij regelmatig vernieuwd, maar het hokje heeft er nog lang gestaan. In de jaren 1974-1976 zat ik er in de grote vakantie regelmatig als pompbediende. Leuk werk en ik kreeg er, meisje zijnde, altijd veel fooi. Het hokje rook ook zo lekker naar olie en benzine. Ik denk dat dat rode busje toentertijd onze servicewagen was, maar dat weet ik niet zeker.


Datum: 31-07-2015
Naam: Wilma van de Gevel img

Marijke, René Coolen sr. had een dochter, die heette ook Renee, en is dus een zij.


Datum: 26-02-2016
Naam: Twan van Asten img

Leuk om hier deze berichtjes te lezen. Ik ben hier vroeger regelmatig geweest met mijn vader, Wim van Asten.


Datum: 19-09-2017
Naam: Marcel van den Akker img

Leuke foto. Ik heb er met veel plezier gewerkt bij René en Jet. Halverwege de jaren 80 tot de sluiting van het Shellfilaal. Ben er begonnen zoals op de foto met een schoudergeldtas de klanten bedienen. Toen het dicht ging, was het modern met een shop en zelfbediening. Later zelfs nog daar weer begonnen toen Schoenmakers en Van de Ven & Co het opnieuw opstartten. Leuke klantenkring en die kom ik nog steeds tegen in Tonglre waar ik nog woon. Ook nog zelfs naast de zaak gewoond in de voormalige woning van René zijn ouders. René en Jet waren toen zelfs mijn buren; ze hadden inmiddels het bedrijf verkocht.