Fotonr.: 33698
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 2013
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Stadhuisplein
Onderwerp.: Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten |Monumenten |Bevrijdingsmonument

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bevrijdingsmonument

Beschrijving In aanwezigheid van honderden belangstellenden - waaronder vele nabestaanden - en met eerbetoon door de Eindhovense stadsgilden, is zaterdag 4 mei 2013 het bevrijdingsmonument op het Eindhovens Stadhuisplein opnieuw onthuld door de burgemeester en Cees van de Ven, voorzitter van de stichting ‘Herinner u de namen’.

"Nooit meer mag er zo'n monument komen, maar dit monument moet er voor altijd blijven, om er juist voor te zorgen dat het eerste niet gaat plaatsvinden" aldus burgemeester Rob van Gijzel.

Het Bevrijdingsmonument werd uitgebreid met een carré van granieten blokken dat rondom werd aangebracht. Op dit carré, gebeeldhouwd als een lage lezenaar, ontrollen zich alle namen in bijpassende Romeinse kapitalen aan de bezoeker die in het monument een rondgang maakt.

Het bevrijdingsmonument uit 1954 heeft letterlijk op deze tafels gewacht, bij de aansporing “GIJ DIE HIER STAAT, GEDENK HUN DOOD” kunnen nu ook echt al hun namen tastbaar worden gemaakt en in onze gedachten en herinneringen voortleven



(bron, en meer informatie waaronder de namenlijst zie Stichting "HERINNER U DE NAMEN")

zie ook foto 33678 en 33699



Voor nog enkele foto's  KLIK HIER
Geplaatst op 07-05-2013
Email bijdrager img