EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3365

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Edelweisstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Drumband, COJ

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
COJ Drumband. (2)

Beschrijving

De Stratumse drumband in de Edelweisstraat.


Geplaatst op

27-09-2006

Reacties:

Datum: 27-10-2006
Naam: J van der Vleut  
img

Volgens mij moet deze foto zijn rond 1950. Ik ben bij de drumband geweest, en loop voorop


Datum: 07-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ik kan me niet voorstellen dat dit de Edelweisstraat is. Wij woonden tussen de Strobloem- en de Centauriestraat op 104. Als je richting Leenderweg liep zag je huizen aan de overkant. Als je richting Heezerweg liep zag je geen huizen want de Floralaan had toen aan de overkant geen bebouwing De dwarsstraat op de achtergrond is niet de Leenderweg lijkt me; daar stonden andere huizen.


Datum: 08-01-2007
Naam: J van der Vleut  
img

De huizen op de achtergrond zijn volgens mij de hoog huizen op de Heezerweg tegenover speeltuin Akkermans


Datum: 08-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Mij lijkt eerder dat je op de achtergrond de Edelweisstraat ziet en dat de band door een van de zijstraten naar de Floralaan loopt. De huizen aan de Heezerweg tegenover Akkermans waren volgens mij niet vanuit de Edelweisstraat te zien.


Datum: 17-01-2007
Naam: Henrie van den Hoof  
img

Het is de Edelweisstraat richting de Heezerweg.
Rechts zie je dat de dakgoten van de huizen opeens naar beneden gaan, dat is een hoekhuis van de Magrietstraat. Een vriend van mij heeft jaren op de hoek gewoond op nummer 84. Deze hoekhuizen zie je alleen maar in dat gedeelte van de Edelweisstraat, ik heb 30 jaar in de Centauriestraat gewoond.


Datum: 17-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

De Edelweisstraat richting Heezerweg - Floralaan eindigde in een flauwe bocht en aan de overkant van de Floralaan waren geen huizen, maar op de hoek met de Heezerweg een fritestent en speeltuin Akkermans; dus de band kan nooit richting Floralaan lopen.


Datum: 18-01-2007
Naam: Henrie van den Hoof  
img

Hallo Hans, als je naar foto 2869 gaat dan zie je dat dit dezelfde huizen zijn. De foto laat de Edelweissstraat zien zoals hij nu is en deze komt uit op de Floralaan Oost. Als je richting de Leenderweg loopt in de Edelweissstraat dan zijn het compleet andere huizen. Wat betreft die flauwe bocht heb je gelijk maar vergeet niet dat dit een hele oude foto is en dat de wijk waar deze staat op uitkomt (de dierenbuurt) pas later is gebouwd (ik geloof in de jaren 60).


Datum: 18-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ik weet het Henry, ik woonde in die huizen richting Leenderweg. Ik geloof niet dat de bouw aan de overkant van de Floralaan overigens een rol speelt, die zag je toen niet en nu niet; daarbij waren dat bungelows. Als je van jouw visie uitgaat, zou op de achtergrond de Leenderweg te zien zijn, maar dat strookt weer niet met jouw opmerking dat de Margrietstraat aan de rechterkant zou zijn. Als de band richting Floralaan loopt, ligt de Margrietstraat aan de linkerkant en niet aan de rechterkant. Daarbij is de Leenderweg vanaf deze plek niet zo duidelijk te zien en zijn de huizen daar anders. Overigens, bij jou in de Centauriestraat, maar zeker in de Madeliefstraat, waar ik vaak kwam, had je in het midden ook andere huizen met andere goten. We moeten maar eens gaan kijken, het is er nog allemaal!
<<< Hans, kun je de volgende keer zelf je naam vermelden, dat bespaart ons wat werk (Peter) >>>


Datum: 06-03-2007
Naam: Noud jakobs  
img

De band die loopt van richting Floralaan naar de Leenderweg, de band loopt op de hoogte tussen de Margrietstraat en de Centauriestraat. Ik heb op de foto te zien, aan de linkerkant op nr 90 gewoond tot 1952.


Datum: 18-03-2007
Naam: Hennie Kuijten  
img

Het is wel degelijk de Edelweisstraat, ze lopen richting Leenderweg.


Datum: 19-03-2007
Naam: J v d Vleut  
img

Volgens mij hebben de mensen die zeggen dat de drumband richting Leenderweg lopen gelijk. De huizen op de achtergrond zijn die van de verlengde Heezerweg.


Datum: 01-02-2008
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Volgens mij is de achtergrond van de Heezerweg. Want ik woonde op de Leenderweg 292 tegenover de Edelweisstraat. Op de Heezerweg waren de woningen lager. Volgens mij was dit muziekkorps ter ere van de familie Visser. Hun zoon kwam na lange tijd weer thuis van een opdracht. Welke opdracht weet ik niet meer. Volgens mij van militaire aard. De heer Visser had de garage te huur bij ons. En reed in een Kever (volkswagen). Zijn vrouw had 1 arm. Vroeger hebben we nog toen we klein waren (in de oorlog) tijdelijk in de Edelweisstraat gewoond. Dus in die tijd met 4 kinderen op een bovenhuis met vader en moeder. Daarna kwam het huis leeg op de Leenderweg en kwamen wij daarvoor in aanmerking. Vele uit de Edelweisstraat en zijstraten zaten bij ons op de Christelijke Nationale school Leenderweg 242 en Elim de Christelijke kleuterschool.


Datum: 01-02-2008
Naam: Hans Strootman  
img

De dochter van de fam.Visser heette Tineke en gaf handwerkles. De fam.Roels woonde ook op de Leenderweg recht tegenover de Edelweisstraat. Het blijft overigens frappant hoezeer de meningen verdeeld blijven over de straat en de looprichting! De niet-katholieke kinderen uit de Edelweisstraat en zijstraten gingen, afhankelijk van hun overtuiging, naar de Jan Ligthartschool op het Kerstroosplein, de Christelijke school aan de Leenderweg en de Nutsscholen in de Jaguarstraat en de Floralaan.


Datum: 01-02-2008
Naam: Jo Geerings  
img

Tegenover de Edelweisstraat aan de Floralaan zijn geen huizen, daar was in die tijd de speeltuin Akkermans, dus moet dit de Leenderweg zijn.


Datum: 02-08-2008
Naam: Theo Prangsma  
img

Hans Strootman (zie bijdrage 1 februari 2008) heeft het over de Nutsschool aan de Jaguarstraat. Dat was geen Nutsschool maar de 4e Philips Lagere School. Wel neutraal onderwijs dus, maar één van de zes Philips Lagere scholen.


Datum: 06-08-2008
Naam: Hans Strootman  
img

Toen Philps met zijn scholen stopte , kregen de scholen een ander bestuur.


Datum: 06-08-2008
Naam: Hans Strootman  
img

De verhouding tussen Philips en het Nut was altijd al goed geweest. Zelfs toen Philips eigen scholen had, kregen de Nutsscholen een jaarlijkse bijdrage, die wel direct aan het onderwijs ten goede moest komen.


Datum: 17-11-2009
Naam: Sjef van Grootel.  
img

Jongens wat leuk al die herinneringen. We beginnen met de drumband en gaan door heel de Edelweisstraat. Piet Alderliesten heeft het over de fam. Visser. Mogelijk dat COJ voor Ad Visser speelde. Deze was militair en kwam terug uit Indié. Heel lang kon je boven de voordeur nog lezen "Oranje Boven". Zij woonden toen in Edelweisstraat 140 tegenover de Ganzebloemstraat.