EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2869

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Edelweisstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Edelweisstraat.

Beschrijving

Een straat in de wijk Kruidenbuurt in Stratum.


Geplaatst op

08-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Het is merkwaardig hoeveel winkels er toen in de Edelweisstraat waren. Wij woonden tussen de Centauriestraat en de Strobloemstraat. Ik 'ging met een meisje', zoals dat zo mooi heette, dat in de Madeliefstraat woonde en in dat stuk Edelweisstraat richting Heezerweg zaten o.a. een melkboer, een snoepwinkel, een hoedenzaak, een schoenmaker, een kruidenier en verkocht iemand ook nog ijs vanachter zijn raam. Ook in de zijstraten waren er veel winkels van friettent tot fietsenmaker en ijzerhandel. Je hoefde de wijk in feite niet uit!


Datum: 10-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ik heb de sigarenzaak van Prijden vergeten! Misschien wat Freudiaans omdat die naam bij een andere foto leidde tot een uitbundige overname van Tongelregangers!


Datum: 11-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Bedoel jij de Prijden van de Jan van Riebeecklaan, Hans?


Datum: 11-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ben, ik noemde de naam Prijden bij foto 2174 (Laurierstraat-Centauriestraat). Vader Piet Prijden had daar een sigarenzaak. Later is zijn zoon Jan een dergelijke zaak in Tongelre begonnen.


Datum: 17-04-2007
Naam: Peter Prijden  
img

Mijn vader was Piet Prijden. Hij had een zaak in de Laurierstraat-Centaurierstraat en een in de Jan van Riebeecklaan. De laatste mocht mijn broer Jan runnen. Ikzelf, Peter Prijden, heb 37 jaar gevaren en 7 jaar op een grote verkeerscentrale gewerkt (www.vcnwn.nl) en ik woon in IJmuiden.


Datum: 31-07-2008
Naam: Albert Scheeper  
img

Ik heb er gewoond van 1936-1941 op nummer 92. Zijn er nog mensen die zich van deze jaren wat herinneren, b.v. Jan van de Barg of ene Jackie? Zijn vader was boswachter en ze hadden een grote bouvier.


Datum: 31-07-2008
Naam: Henk Heesakkers  
img

Ik ben de kapper op de hoek van de Floralaan in deze rubriek niet tegengekomen.


Datum: 31-07-2008
Naam: Hans Strootman  
img

Ja, die was er ook, Henk, tegenover de kruidenier.


Datum: 23-01-2010
Naam: Hennie Thoonen  
img

Hallo Albert Scheepers, ja die boswachter ken ik wel, dat was de lange Nagelkerke, die woonde in de Edelweisstraat in het eerste huis naast het gangetje. Als je van de Leenderweg er in ging woonde hij links in het eerste huis. Hij heeft ons dikwijls achterna gezeten vroeger, als we in het park bij het Eindhoventerrein bij de voetbalvelden liepen.
Die Jackie, die jij noemt, is er een van Kaprie. Die hadden een paar jongens en een heette Jackie Kaprie, woonde naast Houtman en tegenover Hans Strootman.


Datum: 23-01-2010
Naam: Hans Strootman  
img

Nagelkerke was geen boswachter, Hennie, maar agent en had volgens mij geen hond. Zijn kinderen heten Arnie en Louis. Ik denk dat je misschien Hellings bedoelt of evt. Janus Spruijt van de Venkelhof. Maar het zal waarschijnlijk iemand voor onze tijd zijn daar Albert Scheepers er woonde toen wij nog niet geboren waren!
Met Jack Cabri, heb ik nog steeds contact. Hij stuurde me een mooie foto van het grote aquarium in hun woonkamer toentertijd. Ze verkochten ook vissen.


Datum: 07-02-2010
Naam: G W Graven (Gerard)  
img

Hans Strootman jij was mijn overbuurjongen. Inderdaad waren Nagelkerke en Johnny Genee de politieagenten in onze straat en ergens in de buurt woonde Hellings met z'n hond. Verder nog Pijnenburg snoep, Van Gemert rijschool/hoedenwinkel, bloemenhandel Kuipers, schoenmaker hoek Edelweisstraat/Strobloemstraat. In de Centauriestraat Van Grinsven-v.d. Wolk post, Libreghts bakker, V.d. Eijnden kruidenier. Andere zijde Wels ijzerhandel en er zat nog een visboer met een arm.
Wie heeft er nog meer nieuws uit deze vroeger (jaren 50/60) mooie buurt? Hans Strootman?


Datum: 16-01-2012
Naam: Jan Schenk  
img

Mijn opa, oma en mijn moeder hebben vanaf het begin tot eind 1980 in de Edelweisstraat gewoond. Ik dacht op 101 of 110. De familienaam is Van der Heide, en mijn opa werkte bij de gemeente Eindhoven. Heeft iemand nog verhalen uit die periode? Ik en mijn moeder zouden er graag meer over willen weten.
<<< Jan, mogen wij dan jouw achternaam weten? (red.) >>>


Datum: 17-01-2012
Naam: Albert Scheeper  
img

Is er iemand die het adres weet van Jackie Kaprie? Ik heb namelijk een foto van de kleuterschool waar hij op staat. Trouwens een mooie foto van de Edelweisstraat. Laat het even weten en ik zal t.z.t eens aangeven wat ik nog weet uit de jaren 30-40.


Datum: 26-01-2012
Naam: Albert Scheeper  
img

Een mooie foto, maar hij past niet meer in mijn kinderbeeld. Wij woonden op no 92 naast de familie Luisterburg. In het eerste straatje richting Leenderweg woonde een familie Van Grinsven. In de straat achter de Edelweisstraat hadden de Duitsers in 1940 woningen gevorderd en in de voortuinen hadden ze van grind hakenkruizen gemaakt. Op de hei die daar was had een wielerclubje een ovaal baantje gemaakt van opgeworpen zand waar ze dan op trainden. Mijn kapper was op Tivoli en als je daar als kind geknipt werd dan kreeg je een nougatblokje.
De naam van mijn lagere school heb ik niet terug kunnen vinden. Ik weet wel dat ik de Leenderweg moest oversteken. Weet iemand de naam van de school?


Datum: 27-11-2012
Naam: A Scheeper  
img

De straat waar de Duitsers in 1940 de woningen gevorderd hadden heette Floralaan-Oost en achter ons woonde een gezin aan de Lavendellaan met 3 kinderen, Koen, ? en een meisje Gertie. Die heb ik ook nooit kunnen terugvinden.


Datum: 27-11-2012
Naam: Jacques Cabri  
img

Ik ben al een tijdje bezig om foto's van mijn tijd op de Jan Ligthart-kleuterschool te achterhalen. Dat valt niet mee. Dus Albert als je een kopie voor me hebt dan graag! Van Greet Molenaar uit mijn klas kreeg ik onlangs nog een foto van de 2e of 3e klas waar veel kinderen die ik kende op stonden, behalve ik, ra ra hoe kan dat?
<<< Jacques, stuur die foto eens in? (red.) >>>


Datum: 11-05-2015
Naam: Ria van Mill  
img

Hallo, wij woonden op nr 23. Ben samen met Regien de Vocht, toen ook wel Vermeer genoemd, en Henny Thijssen, nu Gerlag, op zoek naar oude vrienden en vriendinnen om elkaar een keer ergens te ontmoeten en oude verhalen op te halen. Heb een eigen Facebook pagina: Buurtgenoten van vroeger uit de Distelstraat, Edelweisstraat en Floralaan meld je maar aan op de pagina of mail me.


Datum: 29-11-2015
Naam: Mart van Diesen  
img

Hallo, ik woonde van 1961 tot 1976 op nr 43 samen met mijn ouders Tinus en Anna van Diesen. Heb destijds een hele leuke tijd gehad. In klas 5 van de Philips lagere school had ik Wil van Gijzel (de broer van de huidige burgemeeste) als leraar. Mooi om de herinneringen van anderen te lezen.


Datum: 22-11-2017
Naam: Stephany Teller  
img

Hoi. Ik ben toevallig op deze site gekomen.
Mijn opa heeft in de Edelweissstraat gewoond en mijn oma in de Korenbloemstraat. Ze zijn ondertussen al meer dan 50 jaar getrouwd. Als er mensen zijn die hen kennen, zou ik dat graag willen weten, en of iemand nog foto's heeft. Ik weet dat mijn opa op een hoek woonde, volgens mij op nr. 102, familie Teller en mijn oma op nr. 7, familie Vos.
Hoor het graag.