EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3262

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Rijwielfabrieken

Onderwerp 3.:

Panter

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Panter Stratumsedijk (1)

Beschrijving

Panter zat aan de Stratumsedijk tegenover de raad van Arbeid. Ik dacht dat ik dat nooit zou vinden totdat Ria me vertelde: "Door die gang met dat erkertje er boven kwam je in de fietsenfabriek van Panter." Achter de nog bestaande loods bouwde de Vries een nieuwe voorkant zie foto 2816 en foto 2819. Probleem opgelost. Bedankt Herman en Ria.


Geplaatst op

27-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-11-2006
Naam: Rob Gosen  
img

IK meen dat in de vijftiger en zestiger jaren hier ook een garage met als merk DKW gevestigd was?


Datum: 11-06-2007
Naam: Henk Tiemens  
img

In het huis achter de boom (nr. 53) woonde in de jaren 40, 50 en 60 Dr. Kan. Hij was huisarts en daarnaast organist in de gereformeerde Oosterkerk aan de Fazantlaan. Zij dochter Annie was pianolerares.


Datum: 16-10-2007
Naam: Hans Gommers  
img

Rechts van dokter Kan woonde tandarts Gooskens. Het uitstekende witte huis achter de boom is na de oorlog postkantoor geweest en gingen we met ons Spaarbankboekje naar toe als we weer een gulden gespaard hadden. In de Panter fabriek is inderdaad later de DKW garage van Hans Kuyken geweest. Dit is nog even een BMW garage geweest en toen is Hans Kuyken verhuisd naar Aalst.


Datum: 17-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

En na de BMW garage is Muntenhandel Karel de Geus in het pand gekomen. Binnen is er in al die jaren niets veranderd. De originele stalen kozijnen en de tegels aan de wand en vloer zijn allemaal nog in oude staat. Karel de Geus is nu verhuisd naar Veldhoven en het pand staat nu te koop. Komt er weer een projectontwikkelaar die alles weer gaat slopen? Ik hoop van niet want het is toch een stukje oud Stratum.


Datum: 24-01-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Tandarts Gooskens kan ik me herinneren als een wat stugge man. Ik heb hem nooit zien lachen. Het enige positieve vond ik, dat je na de behandeling een plakje cake kreeg. Rare gewoonte voor een tandarts.