Bijdrager Hans Vervoort
Jaar: 1946
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Rijwielfabrieken |Panter
Reacties
Naam: Hans van Melis
Tot 1946 zat de Panterfabiek in de Stuiverstraat toen verhuisde Panter naar de Stratumse dijk, daar assembleerde W. de Vries 35.000 fietsen van de merken Panter, Mercurius en Dakota. In 1961 werd de fabriek aan de Jan van Schoonvorst straat geopend. foto 2819
Naam: Peter Heerings
Als ik me niet vergis en me heb laten vertellen, het is lang geleden, zat in de Stuiverstraat een groothandel in fietsen en onderdelen daarvan, zie foto 6350, die eigendom was van v.d. Wielen. Deze zou later overgenomen zijn door de Vries, die inderdaad aan de Stratumsedijk de Panter fietsen assembleerde.
Naam: Hans van Melis
Jan Wolfs werkte volgens de foto in 1958 nog bij groothandel van de Wielen in de Stuiverstraat. De Vries was al in 1946 uit de Stuiverstraat weg. Maar even de uitleg van Jan afwachten. Overigens Peter, staat je vrouw op foto 8112?) In de Stuiverstraat zat een rijwielgroothandel en de Rijwielfabriek Panter van Kruijssen, Jacobus A. doodgeschoten op 19-8-1944 in Vught. De weduwe, Lies Kruijssen trouwt in april 1946 met Wim de Vries die een slagerij(-tje volgens Theo Jansen) had in Tongelre. Lies zag zich niet als slagersvrouw en overigens het bedrijf van Kruijssen was beduidend beter renderend als de slagerij. Van de Wielen was voorheen werknemer van Jack Kruijssen en zou de groothandel hebben gedreven of overgenomen. Dit is wat onduidelijk.
Naam: Hans van Melis
In de Stuiverstraat zat een rijwielgroothandel en de Rijwielfabriek Panter van Kruijssen, Jacobus A. doodgeschoten op 19-8-1944 in Vught. De weduwe, Lies Kruijssen trouwt in april 1946 met Wim de Vries die een slagerij(-tje volgens Theo Jansen) had in Tongelre. Lies zag zich niet als slagersvrouw en overigens het bedrijf van Kruijssen was beduidend beter renderend als de slagerij. Van de Wielen was voorheen werknemer van Jack Kruijssen en zou de groothandel hebben gedreven of overgenomen. Dit is wat onduidelijk.
Naam: Jan van der Meulen
Zowel Kruyssen als de Vries heb ik redelijk gekend. Lang na de oorlog, na meer dan 10 jaar waarschijnlijk, is Kruyssen boven water gekomen en vond zijn vrouw gehuwd. Deze gevallen zijn er meer. Dit heb ik waarschijnlijk van een oud buurman vernomen. Een oud klasgenoot van mij, Eddy Zwijsen, is gesnapt toen hij op 31 Augustus van 194? de banden van een Duitse Legerwagen bij Kreymborg Hoek Rechtestraat doorstak, hij is opgepakt en vastgezet en verder in de oorlog verdwenen. Vele jaren later zag ik op het stadhuis aangeplakt een oproep om gegevens teneinde een doodverklaring te verkrijgen. Eddy (officieel Godefridus Zwijssen) woonde Pluvierlaan 1, zijn vader was leraar St Joriscollege.