EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3240

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

St Philomenastraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Kerkzangkoor, Pastoor van Ars

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kerkzangkoor Pastoor van Arskerk.

Beschrijving

Dit is het zangkoor van de Pastoor van Arskerk in Woensel in het jaar 1954. In het midden is uit die periode duidelijk te herkennen Pastoor W.J.M. Bergmans, die de derde pastoor was van deze kerk van 1948 tot 1967. Later was Pastoor Bergmans rector van het Diaconessenhuis. Zijn twee voorgangers waren respectievelijk Pastoor A.M. van Tilborg (1928 tot 1937 als 1e Pastoor) en Pastoor E. van. Mol, van 1937 tot 1948 als tweede Kerkherder.


Geplaatst op

27-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-09-2006
Naam: Marjan Levens  
img

Zong jij ook in dat koor Willem? (Links vooraan misschien) En zat mijn broer Wim er toen al bij?


Datum: 21-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

In het herenkoor 1e rij van onder vierde van rechts met butterfly: Henk van de Nieuwenhuizen. 2e rij van boven de 2e van links: Piet Bakker.


Datum: 27-09-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Eerste rij in het midden dat blonde kereltje is dacht ik Tommie Heesakkers hij woonde op het Past.v. Arsplein en rechts dat kleine blonde ventje is dat niet ?Wilbrink ??


Datum: 27-09-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Volgens mij klopt dat wel Tom, en achter Tommie Heesakkers moet ik staan al herken ik me zelf niet (Erie Coolen) en daar achter staat volgens mij weer Harrie Heesakkers. Ook zie ik de twee broertjes van (Koken) en rechts achteraan
staat nog Paul Dezaire en Jozeph Garenfeld met daar achter Hans v d Berk. Ook Rober Verstegen staat voorste rij derde van links. Verder nog vele bekende gezichten waar de namen me nu ontbreken.


Datum: 02-10-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Hierbij nog een aantal ontbrekende namen behorende bij afbeelding 3240.
Het herenkoor; ? Dezaire, ? Jaspers, August Geurts, ? van Gemert en Kobus Staffleu.
Het jongerenkoor; gebroeders van Buul, Jan van Straten, ? Bouwens, Wim Wilbrink, ? Wilbrink, Kock Martens, Huub Koken, ? Koken, ? Bergmans, Henk Smeets, Theo v.d Heuvel en Leo Wilms.


Datum: 05-10-2006
Naam: Redactie  
img

Willem stuurde een betere versie van deze foto, waarmee we de oude hebben overschreven. Bedankt Willem.


Datum: 06-10-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Nog wat ontbrekende namen, naast Willem, Jos vd Hurk en in dezelfe rij met dat brilletje Andre Bergmans.
Klopt dat Willem?


Datum: 02-11-2006
Naam: Thom Heesakkers  
img

Hardstikke gaaf de foto met zoveel herinneringen. Ik herken er wel een paar, maar ik ben heel slecht in namen te onthouden. Ik herken Erie Coolen, de gebroeders van Buul, heer van Buul, mijn
broer Harry en mijn vader, de pastoor Bergmans, Jan de Bakker.
Verder moet ik nog eens goed nadenken. Ik vind het wel erg leuk.


Datum: 20-11-2006
Naam: Therese Dezaire  
img

In het herenkoor bovenste rij, geheel links, met bril herken ik inderdaad mijn broer Gerard Dezaire (1937). Mijn broer Paul (1944) is al op de juiste plek herkend. Jos vd Hurk staat inderdaad 2e rij, 4e van links of 4e van rechts, allebei goed.


Datum: 04-12-2006
Naam: Hein van Buul  
img

Ik ken deze foto. Ik sta er zelf ook op. De bovenste jongen links voor de heren.


Datum: 08-02-2008
Naam: André van Iersel  
img

De Heer Raap middenboven met zwart colbert en precies daaronder onze solo-tenor Franske van de Ven wonende op het Past. v. Arsplein precies tegenover de Heesakkers. Loet van Dam staat derde rij van onder jongenskoor, tweede van rechts. Linksonderaan v. Buul uit de Pieter Zeemanstraat. Blonde Pim Bouwens voor de Heer v. Buul. Bovenste rij jongenskoor vierde van rechts: Gerrit Gerrits. Voorste rij jongenskoor derde van rechts Henk Bartels.


Datum: 03-11-2008
Naam: Jack Docters  
img

Helemaal rechts voor de kaarsenkandelaar Jan van den Bosch.


Datum: 10-02-2009
Naam: Harry Bouwens  
img

Ik zal binnenkort een aantal namen toevoegen, maar voor de goede André, het is Harry Bouwens en niet mijn broer PIm.


Datum: 10-02-2009
Naam: Jack Docters  
img

Volgens mij heeft Kobie Staffleu nooit bij het Pastoor van Arskoor gezongen, wie ik ook herken is de Hr. de Jong ( rechts) woonde destijds naast bakker Vermeulen aan de Keldermansstraat, was baas bij machinefabriek TX. Voor hem staat Cloose.


Datum: 11-02-2009
Naam: Erie Coolen  
img

De man met het vlinderstrikje is volgens mij zo iets als Van Nieuwenhuis of Nieuwehuisze, maar de man achter de pastoor is een broer van mijn moeder het is Jo van Gemert uit de Stevinstraat in die tijd. En Thom naast Jos v d Hurk sta ik en niet Willem!!


Datum: 11-02-2009
Naam: Willem Verstegen  
img

Erie, goed gezien deze van Nieuwenhuizen woonde destijds in de Hans Vredeman de Vriesstraat,1e huis linkerkant, langs het gangetje komende vanuit de Hendrik de Keyzerplein.
En Erie,was v.Nieuwenhuizen-senior evenals jou vader ook werkzaam bij de Philip-bewakingsdienst?


Datum: 11-02-2009
Naam: Harry Bouwens  
img

Er zijn veel van Buulen op deze foto te herkennen.
De H.G.F.E. van Buul die hierboven reageerde is volgens mij Hein een zoon van de dirigent. Zijn broer Jos staat voor pastoor Bergmans. En links vooraan staan mijn buurjongens (v.l.n.r.) Jan en Toon van Buul.
Wij woonden destijds in de Pieter Zeemanstraat, die toen nog maar bestond uit 10 huizen.
Later is deze straat doorgetrokken naar de Boschdijk, ten koste van het handbalveld van De Vriendschap, het voetbalveld van ESV en de bedevaartplaats "Maria op de Puinhopen".


Datum: 11-02-2009
Naam: Erie Coolen  
img

Harry sta jij op de foto achter mij ? Dan ben ik wel eens langs jullie gekomen om mee in de steenhoven te gaan ravotten !! Willem of v Nieuwenhuizen-senior bij de bewaking werkten durf ik niet te zeggen .


Datum: 11-02-2009
Naam: Hans Vervoort  
img

Harry, deze 10 huizen zijn tegelijker tijd gebouwd met de huizen van de Groenewoudse weg. Maria op de Puinhopen lag iets verder in noordelijke richting en is niet verdwenen met het doortrekken van de Pieter Zeemanstraat, maar t.g.v. de uitbreiding van complex "Vredeoord". Wat wel in de weg stond, dat waren 3 woonhuizen op het terrein van de steenoven van Hapert aan de Boschdijk, in een van deze huizen woonde de fam. Gietman. Er lag ook een sloot vanaf het ESV-veld tot aan de Boschdijk wij noemden die sloot de "rattensloot", die is toen ook gedempt. Als ik mij niet vergis herken ik op deze foto Hans van de Berk op de achterste rij van de koorkapen.


Datum: 11-02-2009
Naam: Harry Bouwens  
img

N.a.v. reactie van Erie Coolen. Ik ben inderdaad maar half zichtbaar achter zijn grote hoofd. Daar staat tegenover dat ik meneer van Buul (dirigent) gedeeltelijk afdek. Zo zie je maar.


Datum: 11-02-2009
Naam: Harry Bouwens  
img

Aan allen. Nu de reacties op gang zijn gekomen lijkt het een idee om heel voorzichtig eens te gaan denken aan iets als een reunie.
Wie denkt er mee?


Datum: 12-02-2009
Naam: Hein van Buul  
img

Misschien nog wat namen:
Geheel rechts is volgens mij de heer Groenewegen.Naast hem met de zwarte haren de heer Bos ( men noemde hem Bosje ). Naast dhr Bos de heren Vlaskamp ( bijna niet zichtbaar) en de heer Van de Grinten. Tussen Franske van de Ven en de pastoor staat volgens mij de heer Melters ( uit de Keldermanstraat ). Tussen de pastoor en de heer Heesakkers staat de heer Hoen.


Datum: 12-02-2009
Naam: Harry Bouwens  
img

Klopt Hein. Alleen de naam van de laatste is van 't Hoen. Hij was een onderofficier gelegerd in de Constant Rebequekazerne aan de Oirschotsedijk


Datum: 10-08-2009
Naam: Aug Geurts  

Ik heb met plezier naar de foto gekeken en met nog meer genoegen naar de vele reacties. Voor de "volledigheid" hier de namen van het mannenkoor in volgorde zoveel mogelijk van links naar rechts en dus ook boven elkaar: Helemaal links Gerard Dezaire,Bas Smits,Jan Jaspers,Piet de Bakker,er achter Aug Geurts, dan een naam die me niet te binnen wil schieten (Maats ?? uit de Keldermanstraat), Henk v.d.Tillaar, Hr.Konings, Jan v.Buul (de dirigent), Hr.Paridaens, Hr. Raab, Frans v.d Ven sr., Hr. Melters, Piet Hurks, Hr.Coolen, Past. Bergmans, Harrie Hoen, Naam kwijt, Hr. Heesakkers, Hr. de Jong, Hennie v.d.Grinten, Henk v.Nieuwehuizen, Bas Vlaskamp, Frans Loots,Jan v.d.Bosch en als laatste de heer Groewegen


Datum: 23-04-2010
Naam: Sjef van Iersel  
img

Zover ik de reacties heb bekeken blijft er nog een plekje open waar nog geen naam bij staat n.l. voorste rij in het midden tussen Tommie Heesakkers en Henk Bartels. Als niemand die plek wil zou ik die willen claimen. Zeker ben ik niet maar het zou zó kunnen dat ik dat ben, Sjef van Iersel. Ik zou nog eens in de familiefoto-archieven thuis moeten duiken om vergelijkingsmateriaal te vergaren om zeker te kunnen zijn. Helpt iemand mij uit de droom?


Datum: 23-04-2010
Naam: Willem Verstegen  
img

Helaas Sjef, ik kan me jou nog goed herinneren uit die periode, maar ik zie totaal geen gelijkenis.


Datum: 23-04-2010
Naam: Sjef van Iersel  
img

Rechts naast Wimke Wilbrink is dat niet Marijn van Leen? Herkent iemand hem?


Datum: 02-05-2010
Naam: Hans Keij  
img

Ik zal binnenkort reageren met een verhaaltje: hoe ging het verder.


Datum: 02-05-2010
Naam: Hein van Buul  
img

Rechts naast Wim Wilbrink staat Marijn van Leen. Marijn heeft dat aan mij bevestigd.