EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10313

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

St Philomenastraat

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

KAJ Pastoor van Ars

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
KAJ jongeren van Pastoor van Ars

Beschrijving

Vertrek van de KAJ-jongeren van Pastoor van Ars voor de kerk op de fiets naar Gulpen. Van links naar rechts: Harrie Leenders, Wim v.d. Aa, Piet Schepers, Jan v. Gaans, Willie v. Tilburg, Jacky Brockbernd, Robert Verstegen, Ad van Vroenhoven.


Geplaatst op

17-03-2007

Reacties:

Datum: 19-03-2007
Naam: Erie Coolen  
img

Tof om al deze oude makkers terug te zien zoals ik ze mij herinner. Maar betekende K.A.J.?


Datum: 20-03-2007
Naam: Paul van Erp  
img

KAJ: Katholieke Arbeiders Jeugd.


Datum: 24-10-2008
Naam: Wim van der Aa  
img

Ik ben attent gemaakt op deze foto via een e-mail van Piet Stoutjesdijk, een voormalige buurjongen, die ik afgelopen jaar ontmoet heb tijdens een herdenkingsplechtigheid in Roermond bij het Indiëmonument. Daar zag ik na pakweg 45 jaar tegelijkertijd Kees van de Pas, die kampleider was in Gulpen en ook een oude buurjongen. Beiden zijn in Nederlands Nieuw Guinea geweest als marinier. Er is dus een zekere verwantschap, omdat in 1962 ikzelf ook daar naar uitgezonden ben. Het verwonderde mij dat er een reactie van Erie Coolen op de site staat, omdat ik nl. tijdens mijn schooljaren bevriend ben geweest met zijn broer Johan (deze heb ik nooit meer gezien, maar wie weet!)
En het toeval is dat Annie Coolen toen nog gecorrespondeerd heeft met een jongen die bij mij in de barak gelegerd was.


Datum: 27-10-2008
Naam: Piet Stoutjesdijk  
img

Kom ieder jaar in Roermond op de door Wim van der Aa genoemde Indië-herdenking. Moet hem regelmatig gepasseerd zijn zonder hem te herkennen.
Een goede kennis van mij maakte mij attent op Wim, waardoor er een geanimeerd gesprek ontstond en er een hernieuwde kennismaking plaatsvond. Eric Coolen had ik al eerder ontmoet op een Jaren-Zestigfestival in het Stadswandelpark. Dat zijn erg leuke ervaringen. Ook de site "Eindhoven in Beeld" brengt weer veel contacten tot stand. De verhalen en anekdotes lees ik met veel plezier.


Datum: 28-10-2008
Naam: Erie Coolen  
img

Piet, erg leuk dat je Wim op de site van Eindhoven in Beeld attendeerde, zodat de oude makkers weer eens kunnen bijpraten. Wim kwam vaak bij ons thuis in de Cornelis Bloemaertstraat. Hij was bevriend met mijn broer Johan. Nu na misschien wel 50 jaar kunnen ze elkaar gaan mailen en eventueel ontmoeten om lekker bij te kletsen! Super.
Jack Brockbernd en Jan van Gaans zaten bij mij in de klas op de oude school en met de broer van Robert Verstegen. Met hun Wil was ik goed bevriend.


Datum: 18-06-2009
Naam: Willie van Tilburg  
img

De huizen links op de foto staan in de St. Philomenastraat.


Datum: 19-06-2009
Naam: Cees.van.de.Pas  
img

Tot mijn grote verbazing herken ik al deze jongens nog en dat na zoveel jaren. Leven ze nog allemaal? Langzaam maar zeker komen we allen in de "ouwe lullen"-leeftijd terecht. Leuk om zo'n berichtje te ontvangen. Komt de nostalgie weer boven. Het was een mooie tijd. Vooral de vaten bier die we bij de fam. van Tilburg thuis burgemeester maakten!