EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32174

Bijdrager:

Jaar:

2012

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Ploegstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Restaurants / Eetcafés / Lunchrooms

Onderwerp 3.:

Overige Restaurants / Eetcafés

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Ploegstraat/Staringstraat

Beschrijving

Vroeger, ongeveer dertig jaar geleden, zat hier een slager. Nu dus een restaurant, midden in een oude woonwijk, je moet het dus wel zien te vinden. Geen probleem, want Sala Thai is op het gebied van Thais eten, het restaurant van Eindhoven.


Geplaatst op

25-09-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-09-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Giovanni, mijn geheugen laat me in de steek. Hoe heette die slager? Eind jaren 60 kwamen wij hier regelmatig.


Datum: 27-09-2012
Naam: Louis Coolen  
img

Lieke, dat was slager Van den Heuvel.


Datum: 10-02-2016
Naam: Jan Wouters  
img

In dit pand zat vroeger Slagerij van den Heuvel. De familie zelf woonde in de Rivierstraat. Ze hadden vijf dochters en ik ken alleen de oudste twee, Marjo en Mieke.


Datum: 10-02-2016
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Slagerij Van den Heuvel had eigen beesten en was hierdoor een zeer goede slagerij. We spreken hier over de tijd voordat er sprake was van de zogenaamde 'Keurslager'.


Datum: 10-02-2016
Naam: Ton Burghouts  
img

Slager Louwers had ook zijn eigen beesten en mijn grootouders en ouders betrokken hun vlees van de relatief (niet slecht bedoeld hr. V.d. Nieuwenhuijsen) kleine slachterij van V.d. Nieuwenhuijsen. Volgens mijn ouders betrok dat slachthuis het vee van boeren uit de buurt. Het kwam voor dat de ene biefstuk net anders smaakte dan de andere omdat van verschillende boeren werd gekocht.
Zonder iemand te willen kwetsen, wil ik toch melden dat het grote publiek bij de naam " Keurslager" vaak een verkeerde voorstelling van zaken heeft. Keurslager zijn betekent niet automatisch dat je beter vlees verkoopt dan een niet-keurslager. Bij ons thuis waren we expres niet aangesloten bij (de vereniging van) Keurslagers, terwijl een aangetrouwde neef van mijn vader wel een tijdje Keurslager is geweest. Keurslager betekent eerder een stuk zelfstandigheid als slager inleveren; zo bepaalde het instituut Keurslager wat de minimumprijzen van producten moesten zijn, wat in de reclame moest en nog meer dingen.


Datum: 17-04-2020
Naam: Desiree koppijn  
img

In dit pand zat inderdaad vroeger slagerij Van de Heuvel. Een van hun dochters (ze heette Catrien) heeft nog bij mij in de klas gezeten.