EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3153

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

238 Schuttersbosch

Straat:

Rendierveld

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rendierveld

Beschrijving

Nooit geweten dat het Rendierveld was georienteerd op de Tivolikerk.


Geplaatst op

23-02-2006

Reacties:

Datum: 24-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

In een van deze huizen woonde Jan Schaap, een getalenteerde wielrenner in de jaren 60 van de vorige eeuw. Helaas veel te vroeg overleden.


Datum: 31-05-2006
Naam: Rinie Talens  
img

De straten daar waren allemaal geasfalteerd dat was redelijk uniek in die tijd en dat maakte dat wij daar veel wedstrijdjes hebben gefietst zo rond 1959. Dat er dan soms ook wel even heel spannend net een auto reed, kun je midden rechts op de foto zien, daar staat er eentje. De start- en de finishlijn waren op de straat gekrijt. Een goeie truuk was om met anderhalve wasknijper, een leeg schoensmeerdoosje en wat fietsband-elastiekjes (even zelf knippen) een klepper op je fiets te maken. Kijk... en dan kon de overwinning je niet meer ontgaan.


Datum: 19-04-2007
Naam: Paul Draaijer  
img

Ja, en later werd het mode om met mobilette-motor aangedreven zeepkisten te gaan racen... Vooral de s-bocht in de Eikvarenlaan kon je lekker doorheen zeilen!


Datum: 12-07-2010
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Links was Eindhovens grondgebied. Rechts viel het onder de gemeente Geldrop.
Dit werd pas bij de grenscorrectie van 1972 allemaal Eindhoven


Datum: 13-07-2010
Naam: Rini Talens  
img

De weg zelf lag nog net op Eindhovens grondgebied en liep recht door tot het Karperven, alwaar hij pas een bocht nam, om er omheen te gaan, terwijl de grens recht door het ven liep. Heel vroeger op oude kaarten, toen er nog geen sprake was van A67 (E3) en Leenderweg (A2), liep deze weg na het Karperven nog een stukje verder rechtdoor, maar dan op grondgebied van Zesgehuchten. Hij nam dan ineens een kleine bocht naar rechts en dan verder rechtdoor tot voor de Hut van Mie Peels en daar heette hij ineens Leenderweg.


Datum: 13-07-2010
Naam: Wim Habraken  

Begin jaren '70 heb ik post besteld in deze straat (wijk Schuttersbosch). Maar ik kan me absoluut niet herinneren dat deze straat bij Geldrop zou horen! Volgens mij lag dat allemaal meer oostelijk en ik twijfel aan de Hazenloop en Hindelaan. In elk geval aan de andere kant van de Heezerweg (Oud Tivoli) daar lag de grens wel, dwars door de straatjes heen. Je kunt dat nu zo ongeveer terugvinden aan de toegekende Postcode's (heb ik aan gewerkt van 1975 - 1979).


Datum: 13-07-2010
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Kijk naar kaart 1081, daar staat de grens op kaart. Zo was het tot 1972. In 1975-79 was alles inmiddels allemaal Eindhoven.
Overigens werd het Geldropse grondgebied toch ook wel aangeduid met "Eindhoven". Zo zijn er vooroorlogse ansichten van Tivoli, waar vrolijk Eindhoven als plaats aanduiding staat voor dat toenmalige stuk Geldrops grondgebied.


Datum: 12-11-2013
Naam: Josa Snoodijk-Sibbes  
img

Ik ben in 1961 geboren in het huis Elandsgang 10, hoek Rendierveld. In mijn paspoort staat wel degelijk als geboorteplaats: Geldrop. Mijn vader heeft mij destijds ook in het gemeentehuis van Geldrop aan moeten geven.