EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3076

Bijdrager:

Jaar:

1921

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Tabaksindustrie

Onderwerp 3.:

Verdenza / DC Denkers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Verdenza, de geschiedenis. (5)

Beschrijving

In 1920 net voor de verkoop kreeg de fabriek van Denkers het adres Gestelsestraat 2. Vraag aan iedereen in Eindhoven: 1 Als je in een straat de oneven nummers aan je linkerhand houdt lopen de nummers dan op? 2 Wat is dan de globale richting van de straat Noord, Noord Oost etc. Graag ja of nee, de naam en de richting naar mijn e-mailadres. Van de gemeente Eindhoven wordt ik niet wijs, is er een vuistregel of doen ze maar wat? Voor deze straat geldt: Ja, Gestelsestraat, zuid oostelijk verderop zuid.


Geplaatst op

19-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-03-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Zover ik weet klopt het rechts even links oneven oplopend.
===Graag ja of nee, de naam en de richting naar mijn e-mailadres. Hans van Melis.===


Datum: 04-03-2006
Naam: Wim van Valen  
img

Volgens ik na kan gaan wordt de nummering zo toegepast : vanuit het centrum begint de nummering Links oneven, Rechts even. In Gestel geldt dit in ieder geval voor de Hoogstraat, Gestelsestraat, Laagstraat en ik dacht voor de zijstraten vanaf de hoofdweg.


Datum: 04-03-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Het is zund, mar 't geldt nie vur 't Pollingstraotje. Die nummering begint nie vanaf de hogstraot, nee, mar vanaf de Mecklenburgstraot. En da zal ok wel zen vur de st. Lambertusstraot. En ja ik wit wel da de Mecklenburgstraot vruuger de laagstraot waar. Dus de keuze?? Zal wel wir 'ne ambtenaar op mondeggemerrege hebbe gemakt.En as ik zu nou be ons in de straot lop, zijn be ons op vaartbroek de hoisnummers oneeve an oew linkerhaand en oploewpend naor noord/noord-ost.


Datum: 04-03-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Hans heb je dat gezien met de foto's van 't Pollingstraotje? Voor 1920 begon de huisnummering vanaf de hoogstraat. Jouw familie die eerst op 38 woonde woont na de omnummering ineens op 6. Dus het blijkt dat de gemeente Gestel vanaf de Hoogstraat de huisnummers toewees en later de gemeente Eindhoven vanaf de Mecklenburgstraat.


Datum: 07-02-2007
Naam: Maarten Meulensteen  
img

Er is in eindhoven een regel, uitgaande wegen vanuit het centrum gezien hebben links oneven nummers en rechts even nummers oplopend naar buiten. alle zijstraten naar links, beginnen weer met links oneven en rechts even oplopend. Echter gaat dat niet overal op. In oud Woensel (Edisonstraat b.v.) en in Tongelre maakje het nog anders mee, maar dit ligt aan waar vroeger het gemeente huis stond.


Datum: 07-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Onzin het VROEGERE gemeentehuis heeft er niets mee te maken. Er zijn in Eindhoven drie regels. Regel 3 is: de gemeenteraad kan van regel 1 en van regel 2 afwijken. In Maart 2006 dacht ik hetzelfde vanuit het centrum. Die linkerzijstraten klopt gedeeltelijk in Woensel. Maar zeker niet in Stratum, daar is het andersom.


Datum: 08-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Voor zover ik het weet heeft elke gemeente zijn eigen regels, maar op de Hoogstraat zijn de oneven nummers links. Ik heb een cafe gehad op de Hoogstraat 109 de Halte Hoogstraat geheten (de ouwe Pelikaan) naast Galvano, ook een ouwe baas van me. Voor het verhuren van mijn zaal (opgeknapt in 1986) moest ik een nooduitgang hebben, die heb ik gekregen van de directie met als regel dat als ik eruit ging moest hij weer meteen dicht gemetseld worden. Hij zit er nog in omdat zij ook gingen verkassen.


Datum: 03-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ad, was jouw nooduitgang van het café dan niet naast de ingang van sportschool Rijntjes, achter in die gang rechts naast jouw café? In '77 - '78 kwam ik daar een aantal keren per week.
En ik had het vanavond nog over jou met ons Pa, jullie zouden vroeger een groentezaak gehad hebben op de hoek met de Palingstraat.


Datum: 04-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Nee Giovanni, dat was Frans van Hout op de hoek van de Palingstraat. Wij hebben nooit een groentezaak gehad. De nooduitgang van mijn café kwam uit op het terrein van Galvano waar nu al die zaakjes zijn zoals de Aldi en tweewielercentrum Toon.


Datum: 27-08-2008
Naam: Ton Trienekens  
img

Voor nog meer dwalingen in de nummering van de Eindhovens huizen moet je voor de aardigheid maar eens in de Achtse Barrier gaan kijken. In bijvoorbeeld de Champagnehof, waar wij jarenlang gewoond hebben (trouwens Ad Pluijm ook) lopen de huisnummers even en oneven langs elkaar op. Wij woonden op nummer 26 en onze buren hadden 25 en 27. Nog een voorbeeld van huisnummer dwaling Evreuxlaan nr 1 zou je verwachten is het buurhuis van nr 3 (logisch toch) Ga er maar eens kijken en verbaas je over het feit dat de buurman nummer 51 heeft. Hoezo nummering van Noord naar Zuid of van Oost naar West het lijkt erop dat de ambtenaren bij het vaststellen van de huisnummers in de Achtse Barrier de richting werkelijk kwijt waren.


Datum: 27-08-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Champagnehof, hof? HOF! soort plein. Nummering loopt rond.