EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30747

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Le Sage ten Broeklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Hoger Onderwijs

Onderwerp 3.:

Sociale Academie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sociale Academie Den Elzent

Beschrijving

Dit is een foto van de Sociale Academie "Den Elzent", MWF2 1974-1975. De foto is genomen tussen september 1974 en juni 1975. Het gaat om een groep van de fulltime-opleiding maatschappelijk werk (MWF). Ik deed die opleiding van 1973-1977 en heb er prima herinneringen aan. De school was gevestigd in de Le Sage ten Broeklaan in sfeervolle oude gebouwen (zie foto’s 12266 en 30714) en een nieuwer gedeelte in de bocht naar de Anna Bijnsweg. Al die panden zijn al geruime tijd gesloopt. Alle opleidingen zijn al vele jaren geleden onderdeel van Fontys geworden.
De namen, steeds van links naar rechts.
Achterste rijen: Jacques Smits, José Klerx (met bril en gestreept truitje), Luuk van der Tuin (met sigaret), Margriet Stommel (alleen deel van gezicht zichtbaar), erboven onbekend, Mieke Franssen, Erik Markus (erachter met snor en baardje), Hans Michels, Martien van Wanrooij, Wilhelmien Jansen, Marty Paulussen, Tinus Wijnakker, Marianne Koudijs, (eronder, wijzend) Annelies Geerdink, (erboven voor de deur) Peter Vereijken, Magaly Hunt-Kusmus.
Tweede rij van onder: op de stoel docent Peter Ter Horst, Jan Cox, Margreet Jacobs-Manders, Annemieke v.d. Beek, Francis Scholtze, Joke Stoop, Monique Schirris (maakt V-teken), docente Thea Mötter.
Onderste rij: Annie de Jong-van Gisbergen, Peter Vaessen, Nardie Modderman, Martin v.d. Wiel, Dré Jonkers, Andy Meys.


Geplaatst op

06-03-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-03-2012
Naam: Frans van Beers  
img

Leuk! Ik 'deed' Social Cultureel Werk begin zeventiger jaren. Aparte ervaring was dat!


Datum: 09-03-2012
Naam: Peter Ter horst  
img

Leuk, Hans dat je de foto geplaatst hebt en dat je nog zoveel namen weet. Ik ben benieuwd of er nog veel 'oud-strijders' uit die tijd zullen reageren.


Datum: 15-04-2012
Naam: Martien van Wanrooij  
img

Ik heb die foto ook nog steeds. Hele aparte ervaring om die opleiding te volgen. Een beetje een alles-moet-kunnen-periode, vooral in het eerste jaar. Op MWF2 werden een ietsepietsie meer eisen gesteld.


Datum: 16-04-2012
Naam: Francis Scholtze  
img

Wat ontzettend leuk deze foto terug te zien op deze website. Wat fijn om alle namen weer compleet te hebben. Ik heb op de academie een geweldige tijd gehad en ook die vier jaar in Eindhoven wonen waren super. Martien en ik halen nog wel eens herinneringen op aan die tijd en voordat mijn ziekte multiple sclerose mij zeer beperkte in het lopen, ben ik nog eens in Eindhoven alle oude plekjes gaan bezoeken. En ik moet zeggen dat deze opleiding goed van pas is gekomen in mijn privéleven. Bedankt Hans!


Datum: 16-04-2012
Naam: Annelies Geerdink  
img

Heej die Hans, wat een leuk initiatief! Lange haren, snorren en baarden, de eeuwige spijkerbroek, gympen of klompen, honden in de klas, roken in de klas ... wat een tijd was het toen! Ik ben heel benieuwd wie er momenteel nog allemaal het destijds gekozen beroep uitoefenen. Als er veel mensen reageren, dan kunnen we misschien een keertje een reunie organiseren en eens fijn bijkletsen. De groetjes voor iedereen en misschien een keertje tot ziens.


Datum: 21-08-2013
Naam: Magaly Hunt-Kusmus  
img

Jeeeetje nostalgie is op z'n plaats! Ook al was ik zichtbaar de "vreemde eend in de bijt". Ik heb hele fijne ervaringen opgedaan en denk met veel plezier terug aan deze tijd. Heel, heel erg bedankt Hans en zeker voor de namen. Gezien de kledij zou ik zeggen dat het in de wintermaanden is genomen. Ik kan mij nog goed herinneren dat deze foto genomen werd. Ik hoop van harte dat de medeleerlingen het goed hebben. Een warme groet vanuit Aruba aan jullie allemaal! Saludos, Magaly.


Datum: 05-02-2014
Naam: Peter Weekers  
img

Leuk om deze foto te zien. Ik heb in dezelfde groep Cultureel Werk gestudeerd. Ik herken meerdere mensen en gezichten. Ook omdat ik samen met hen in het eerste jaar in dezelfde basisgroep heb gezeten. Twee jaar op en neer gereisd met de trein vanuit Weert en twee jaar op kamers gezeten op de Blaarthemseweg in Eindhoven. Bijzondere tijd was dat. Wat een vrijgevochten zooitje. Toch veel geleerd. Ik heb nog wel eens mensen proberen te googelen maar kende vaak alleen de voornaam. Ik ga nu zeker weer zoeken. Wie weet. Ik mis het gitaarmaatje van Luuk overigens (naam vergeten helaas).


Datum: 17-09-2014
Naam: Dré Jonkers  
img

Allereerst: Hans bedankt voor het plaatsen van de foto en bijbehorend geheugenwerk. Helemaal top jullie allemaal op deze manier nog eens terug te zien! Het was een gave opleiding waar we ook veel zelf aan structuur mochten/moesten bouwen. Die ontbrak bij het begin ten enenmale. Heel goed bijgebleven zijn bij mij de Kerstinn die we in de Steentjeskerk organiseerden. Ook het biljarten bij Toon in Park mag zeker niet onvermeld blijven. Misschien wordt het tijd voor een reünie? Locatie bij Magaly? Haha, zou echt top zijn.
Informatie voor Peter Weekers, het gitaarmaatje van Luuk was Paul.


Datum: 19-09-2014
Naam: Hans Michels  
img

Aanvulling op de info van Dré: het door Peter bedoelde "gitaarmaatje" van Luuk was Paul Wilms. Ik had nog steeds contact met Peter Ter Horst, voor het laatst twee weken voordat hij 15 augustus is overleden.


Datum: 19-09-2014
Naam: Peter Weekers  
img

Dank je wel Hans. Via een ander contact had ik inmiddels zijn achternaam gehoord. Begreep ook, dat er al meerdere personen van deze foto niet meer in ons midden zijn. Hoe dat ook bij het leven past en dat dat de realiteit is, dan schrik je toch even.


Datum: 05-10-2014
Naam: Hans Michels  
img

Op 30 september is Thea Mötter overleden. Ze werd 95.


Datum: 05-10-2014
Naam: Peter Weekers  
img

Ik heb van de week nog wat oude foto's van het eerste jaar opgeduikeld en ingescand. Ik zat in een andere basisontmoetingsgroep (mooie naam was dat) dan de meesten van jullie. Van jullie groep staan daar Hans, Luuk en Martin op. Hans heb ik ze al gestuurd (goed ontvangen Hans?)
Als iemand van jullie die foto's wil ontvangen stuur me dan je mailadres of als iemand het mailadres van Martin heeft, dan hou ik me aanbevolen.
<<< Peter, die oude foto's mag je natuurlijk ook naar ons insturen. (Red.) >>>


Datum: 29-10-2014
Naam: Harry van den Heuvel.  
img

Ik heb parttime opleiding in die periode gedaan en ken Peter Ter Horst, docent psychologie en Thea Mötter. Wij hadden Jean Knooren als docent psychologie. Hadden gaarne Peter gehad, maar die was niet beschikbaar. Jos Mannens, Timmerman, Hans Mekel en een kei voor filosofie als docent, ben de naam kwijt. Verder Stef Pas en Duysters. Leuke tijd gehad.


Datum: 29-10-2014
Naam: Harry van den hHeuvel.  
img

Die kei voor filosofie was Harry Willemsen. Frans de Man was adj. hoofd. Ik ben in februari 75 geslaagd op afdeling maatschappelijk werk.


Datum: 18-08-2016
Naam: Mark Aarts  
img

Ik zoek een klassefoto voor een vriendin van mij, met de naam "Ria Pubben". Zij heeft op "den Elzent" gestudeerd in de periode 1977-1981/82.


Datum: 24-06-2017
Naam: Annemarie Vermeulen  
img

Was inderdaad een hele leuke tijd op de sociale academie. We hebben erg veel plezier gehad.
Ik ken alle mensen die op de foto staan en dacht dat ik ook in die groep zat maar blijkbaar dus niet. Ik zat in de groep met Nel van Grinsven en Elly van Drunen. Zijn daar nog foto's van?
Groetjes, Annemarie Eskens


Datum: 26-08-2017
Naam: Irene Logtenberg  
img

Weet iemand de achternaam van Hessel die ook rond 1977 op de Sociale Academie zat?


Datum: 06-09-2017
Naam: Rian van Rijsbergen  
img

Kan iemand mij helpen aan het studieprogramma van Sociaal Cultureel Werk van 1977-1981 en of daaromtrent, met een lijst van de studievakken van die opleiding. Ik heb die opleiding gedaan en ben er dringend naar op zoek. Hartelijke groet, Rian van Rijsbergen


Datum: 09-12-2020
Naam: Hans Michels  
img

Irene Logtenberg vroeg naar de achternaam van een Hessel. Beter laat dan nooit: misschien bedoel je Hessel Jongerius.