EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12266

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Le Sage ten Broeklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Hoger Onderwijs

Onderwerp 3.:

Sociale Academie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
School voor maatschappelijk werk

Beschrijving

Deze school stond aan de Le Sage ten Broeklaan. Jan noemt het de school voor maatschappelijk werk. Was dat ook niet de Katholieke Sociale Academie? Links de Stadsschouwburg in aanbouw. Rechts de St. Joriskerk.


Geplaatst op

27-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zie de huidige toestand op foto 10823.


Datum: 27-06-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

En op de achtergrond het St. Joris patronaatsgebouw, nog in volle glorie. Ik vind het nog steeds jammer dat dit is afgebrand.


Datum: 28-06-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Achter deze school was een gymlokaal waar ook het St. Joriscollege toen in de Elzentlaan gebruik van maakte. Op zekere dag liep onze klas met gymleraar J. Custers van de school in de Elzentlaan juist door de toenmalige poort van het park naar het gymlokaal in de Le Sage ten Broeklaan, toen plots de kanonnen schoten afvuurden die aankondigden dat een prins of prinses geboren was. De heer Custers verhinderde ons de benen te nemen. Wij werden met strenge hand naar het college teruggeleid en werden eerst door rector Van den Donk vrijaf gegeven. Het blijkt 31-1-1938 te zijn geweest, de eerste dag in mijn leven dat ik te veel gedronken had en wel in café de Zaadkorrel in de Nieuwstraat.


Datum: 29-05-2008
Naam: Liduine Bockholts  
img

In dit gebouw was de Katholieke School van maatschappelijk werk voor mannen en voor meisjes. De heer Van Eck was de directeur voor de mannen. Juffrouw Thomassen was de directrice van de school. Zij woonde tegenover de school in een flatgebouw.