EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30478

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Stuiverstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

Kunstweverij De Huifkar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kunstweverij de Huifkar

Beschrijving

Stuiverstraat 1a.


Geplaatst op

09-02-2012

Reacties:

Datum: 02-08-2013
Naam: Ruud Pluym  
img

Leuk om te zien, ik heb hier ook gewerkt, van 1968 tot 1973. Hier heb ik mijn vrouw leren kennen waar ik in 1974 mee getrouwd ben.
Veel namen ken ik niet meer. Johan Peters, met wie ik samen in 1968 ben begonnen heb ik nog wel ooit gezien. Gradje Isbouts (broer van de baas Hein) werkte altijd in de nachtploeg, de zusjes Klaassen en ook mijn broers Jos en Theo hebben hier een tijdje gewerkt.


Datum: 02-08-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kunstweverij De Huifkar associeer ik onmiddellijk aan mijn periode dat ik aan het loket op het hoofdpostkantoor werkte. Vrijwel dagelijks kwam "Frits van de Huifkar" om een aantal buitenlandse postpakketten-vrij-van-rechten te versturen, een verzendwijze waarvan maar weinig gebruik werd gemaakt vanwege de hoge kosten en de papierwinkel die ermee was gemoeid. Als de loketmedewerk(st)er even niet wist hoe het ook weer moest, dan instrueerde Frits feilloos welke handelingen moesten worden verricht om de zendingen vrij van douaneheffingen bij de geadresseerde te krijgen. De kunstweverij vervaardigde nogal wat kledinglabels en -etiketten waarvan het weefwerk door het fijne karakter een ware kunst moet zijn geweest.