EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11219

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Breitnerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Een verscholen huisje. (2)

Beschrijving

...want in dat pad ligt een kleine woning, met de voorzijde naar dat smalle pad gekeerd. De achterzijde komt uit op het garagebedrijf aan de Breitnerstraat. Maar ook mogelijk is dat het pandje vroeger heeft behoord bij weverij de Huifkar. Ook dit pandje wordt binnenkort gesloopt. De sloopvergunning voor Breitnerstraat 2 en voor Stuiverstraat 1, 1a en 1b is op 16 april 2007 aangevraagd.


Geplaatst op

22-04-2007

Reacties:

Datum: 23-04-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren, en dan hoeft men geen vergunning meer aan te vragen.


Datum: 10-05-2007
Naam: Theo Gruijters  
img

In dit pand woonde na de familie Sanders de SRV-man of de melkboer Dorus Verschuiten. Dorus woonde in zijn jeugd op een mooie boerderij tegenover de Burgh waar nu de Van Wassenhovestraat begint.


Datum: 15-01-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Het huisje is er inmiddels niet meer. Wat meer richting Stuiverstraat stonden nog twee verstopte huisjes. In een ervan heeft een computerbedrijfje gezeten, het andere was in gebruik bij dhr. Van Leeuwen de eigenaar van het terrein waar o.a. de wasstraat stond. Van Leeuwen heeft inmiddels alles verkocht aan een projectontwikkelaar die er woningen wil bouwen.


Datum: 18-02-2008
Naam: Carla der Kinderen  
img

Dit huis is ook nog een aantal jaren verhuurd geweest aan studenten, ongeveer eind jaren 90. Mijn zoon Bart (Kleij) heeft er enkele jaren gewoond, samen met nog enkele studenten van de Pabo, maar ik weet helaas geen namen meer. Het was nog best een leuk oud huis, maar met die studenten wel errug smerig ...


Datum: 03-08-2008
Naam: Bep Vorstenbosch  
img

Het huisje stond achter mijn huis in het gangetje waar ik nog steeds woon. Ik weet nog dat toen ik daar net woonde vanaf '91 ik de hanen altijd hoorde die de mevrouw in haar tuin hield. Er Is er ook een keer een in mijn tuin terechtgekomen die ik er niet meer uitkreeg.


Datum: 16-10-2014
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Dit huis was voor de oorlog de woning van W. van Heugten, geboren in Oss in 1899. Een crimineel die gelinkt was aan de beruchte Ossche Boevenbende. Hij stond in het milieu bekend als "De Mulder" en was tussen 1929 en 1932 verantwoordelijk voor tal van Eindhovense inbraken. Een gehaaide inbreker, moeilijk te vatten. Toen ze 'm eindelijk konden vastzetten voor het jatten van een stukje worst, kreeg hij 1½ jaar, zo meldt de krant. Vreemde rechtspraak lijkt me. In 1935 gaf hij openheid van zaken en bekende een hele trits inbraken.


Datum: 16-10-2014
Naam: Sjef van Eijk  
img

Ondanks dat deze Van Heugten zo moeilijk te pakken was 'verhuisde' hij toch al in 1931 naar Arnhem, Wilhelminastraat 16, alwaar een koepelvormig gebouw te vinden is ...


Datum: 15-12-2017
Naam: Simone Czech  
img

Toen Jet Verschuiten eruit ging heb ik de boerderj nog een jaar of 2 mogen huren.