EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30439

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Tulpstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tulpstraat

Beschrijving

Uit het jaarverslag van de Technische Diensten van de gemeente Eindhoven 1974.


Geplaatst op

03-02-2012

Reacties:

Datum: 04-02-2012
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Ik ben blij dat er eens wat foto's komen van deze straat. Is de foto van de Heezerweg af genomen dan moet dit de rechtse kant zijn en het huis waar de jongen loopt het huis van Corstanje.


Datum: 04-02-2012
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Ik heb de foto nog eens goed bekeken en begin nu te twijfelen. Het kan ook het eerste stuk vanaf de Heezerweg zijn. Dan is dat stuk waar het jongetje loopt tegenover ons huis nummer 17. Daar woonde familie Dielissen en en op de andere hoek familie Kusters. Daar was ook een huis tussenuit en bij Corstanje, wat ik eerst dacht, volgens mij twee huizen.


Datum: 04-02-2012
Naam: Petra Hansum van Dommelen  
img

Mijn oma heeft in de Tulpstraat gewoond, dat moet omstreeks 1960 zijn geweest. Zij woonde eerst in de Versantvoortstraat 12, waar zij lang heeft gewoond. Haar gegevens: Cornelia (Kee) van de Pol, zij was getrouwd met Petrus van Hoek (overleden in 1956) en later getrouwd(?) met een man van wie ik de naam niet weet. Met hem is zij in de Tulpstraat gaan wonen. Of hij er al woonde weet ik niet. Haar dochter Toos woonde eveneens in de Versantvoortstraat, precies tegenover oma. Ik heb later ook een aantal jaren in de Versantvoortstraat gewoond. Ik ben op zoek naar gegevens, foto's etc. van de familie Van Hoek-van de Pol. i.v.m. stamboom. Helaas is iedereen dood en kan ik moeilijk achter gegevens komen. Wie kan mij helpen?


Datum: 04-02-2012
Naam: Corry  
img

Zoals ik het zie, is het wel degelijk het huis mijn oma en opa van Corstanje.


Datum: 04-02-2012
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Corry, is dat Bets Leenders dan boven uit het raam of woonde die meer naar jullie oma toe? Zo nee, heb jij een hint wie daar woonde? Ik weet dat Marta Dielissen in die rij woonde en Corry, mijn geheugen moet weer opgefrist worden. Ben in '66 getrouwd en verhuisd.


Datum: 05-02-2012
Naam: Anton.v.Kemenade.  
img

Ik ben van mening dat de foto halverwege van de Tulpstraat genomen is vanuit de richting Heezerweg. Op deze foto is de onderbreking rechts zichtbaar. In mijn herinnering woonde in dit blok (of iets ervoor) de familie Saasen.


Datum: 05-02-2012
Naam: Corry  
img

Hoi Lies, Betsie Leenders woonde naast ons oma. Degene die uit het raam kijkt lijkt Marta de Dielessen wel, maar die woonde dacht ik verderop. Ik kan het helaas niet aan ons mam vragen, zij is 22 sept. overleden.


Datum: 05-02-2012
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Zie je hoe beperkt herinneringen zijn. Ik wist het goed, maar zie dan een persoon in de raam die op Bets lijkt en dan begin je te twijfelen. Corry, dat je moeder overleden is wist ik niet, heel veel sterkte. Voor Anton: ik weet niet beter of de familie Saasen woonde aan de andere kant, bij mij in de rij. Riet Saasen was mijn vriendin.


Datum: 05-02-2012
Naam: Hannie Saasen-Muller  
img

De fam. Saasen woonde op nr 7.


Datum: 05-02-2012
Naam: Redactie  

Door Lies Bloksma werd foto 30445 geplaatst. Daarop zijn sommige dingen beter te zien.


Datum: 09-02-2012
Naam: Petra Hansum van Dommelen  
img

Ik herinner me dat mijn oma, Cornelia van de Pol (zie bovenstaande reactie) getrouwd was met een man die met zijn voornaam Gradje werd genoemd. Mogelijk een roepnaam van Gerardus. Wie weet meer?


Datum: 29-02-2012
Naam: Jos Dielissen  
img

Hallo allemaal, ik zal jullie helpen. Dit is inderdaad Martha Dielissen die uit het raam hangt en zij was getrouwd met Driek Dielissen. Ik ben de jongste zoon Jos. Wij woonden in de Tulpstraat op 28. Op nummer 30 woonde de familie Mesters. Op nummer 32 Betsie en Tjeu Leenders en op nummer 34 de familie Van Corstanje.


Datum: 21-10-2012
Naam: Agnes  
img

Nou, ik weet niks van Tjeu, Betsie Leenders is getrouwd met Piet.
<<< Agnes, we missen je achternaam en wat is de achternaam van Piet? (Red.) >>>


Datum: 21-10-2012
Naam: Agnes Leenders  
img

Betsie is getrouwd met Piet Leenders; zij zijn mijn oom en tante.


Datum: 21-10-2012
Naam: Corry Verschueren van Corstanje  
img

Petra, mijn opa, Grat van Costanje, heeft 'n paar jaar met Kee van de Pol samengewoond. Ik weet niet of ze getrouwd waren.


Datum: 22-10-2012
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Hallo Agnes, Piet Leenders was iemand anders, woonde niet op dat adres. Tjeu en Bets waren de schoonouders van mijn broer Sjef; hij was getrouwd met hun dochter Annie.


Datum: 22-10-2012
Naam: Lies Boksma-Werrens  
img

Hallo Jos, leuk dat je ons ook hebt gevonden, hoe is het met je?
<<< Lies, als je Jos persoonlijk wilt benaderen kan dat. Klik daarvoor op zijn naam (in het blauw). (Red.) >>>


Datum: 12-01-2013
Naam: harrie bakermans  

Jos heeft gelijk. Dat is hun moeder. Dan naar links kwamen Metsers, Betsie en Tjeu Linders, Corstanje, Merie Blankers en wij, Bakermans.
=== Harrie, geef je nog even je emailadres door? (Red.) ===


Datum: 15-08-2013
Naam: A.P.Kostermans  
img

Op 19 september 1944 zijn er bommen gevallen in de Tulpstraat. Wie heeft er foto's van?


Datum: 15-08-2013
Naam: ML.Heesakkers  
img

Op nr 31 in de Tulpstraat woonde de familie Louis en Sarah Coster-Nort. Zij zijn in de oorlog samen met hun tien kinderen gedeporteerd naar Auschwitz. Vader en de drie oudste jongens van 19, 17 en 15 hebben mogen leven tot 28 februari 1943. Moeder en haar zonen van 14, 12, 10 en 6 en haar dochtertjes van 4, 3 en 1 jaar hebben maar mogen leven tot 22 oktober 1942.
Louis Coster was muzikant. Ter hoogte van hun vroegere huis liggen nu de zogeheten struikelstenen ter nagedachtenis aan hen.


Datum: 04-12-2015
Naam: Lea Bogers  
img

Mijn oma heeft in de Tulpstraat gewoond. Ze heette Clement, de zus van Moeke Clement die een café had. Ze had vier zonen en een dochter. Ze woonden naast iemand waar de man hem nog al graag lustte en dan het hele huis verbouwde zodat de buren haar weer hielpen met spullen, zoals mijn oma haar fluitketeltje. Een van mijn ooms stotterde nogal en die vertelde, dat toen zijn moeder haar fluit fluit fluit keteltje op straat lag.


Datum: 04-12-2015
Naam: frans snoek  
img

Ik ken jouw ouders goed Jos Dielissen. Later zijn ze verhuisd naar de Veestraat, in die oude boerderij, lompen en metalen.
=== Frans, je kunt Jos rechtstreeks mailen, klik op zijn naam (in blauw). Red. ===


Datum: 05-12-2015
Naam: Jos Dielissen  
img

Niet Driek, maar Huub Dielissen (broer van Driek) is met zijn gezin naar de Veestraat verhuisd.


Datum: 05-12-2015
Naam: Frans Snoek  
img

Tja, dat weet ik wel Jos Dielissen. Ik dacht dat jij een zoon was van Huub. Een zoon ervan woont naast de boerderij en heet ook Huub als ik me niet vergis. De andere weet ik niet meer hoe die heette. Ik dacht dat jij dat was.


Datum: 27-01-2017
Naam: Beppie Leenders  
img

Agnes heeft gelijk, mijn ouders Piet Leenders en Betsie Muller woonden daar wel. Agnes is een nicht van ons. Zelfs mijn zussen zijn daar geboren in de Tulpstraat. Ik ben de dochter van Piet en Betsie.


Datum: 28-04-2017
Naam: Tonny Vermeulen  
img

Beppie, jouw ouders woonden als ik me niet vergis op 3. Wij woonden op 9 en mijn neef Jan Saasen woonde bij jouw ouders boven. Zo ging dat vroeger.


Datum: 16-08-2017
Naam: Beppie Leenders  
img

Weet wel inderdaad dat Jan Saasen en zijn vrouw bij ons pap en mam woonden. Ja, klopt, Jan Saasen heb ik nog op fb, ook zijn zoon Frank, keileuk is dit, dat je toch nog foto's van je ouders ziet. Beppie, dochter van Piet en Betsie Leenders.