EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30264

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kanaalstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Augustinianum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gymnasium Augustinianum groepsfoto

Beschrijving


Geplaatst op

08-01-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-01-2012
Naam: Toon Geevers  
img

Bij de leraren herken ik dhr. Louwers, dhr. Boyens en pater Meijknecht.


Datum: 11-01-2012
Naam: Frank Zuylen  
img

Ik waag het erop. Dit is een foto gemaakt ver voor mijn tijd als leerling van het Augustinianum (1956-1962), maar van de leraren meen ik er toch nog een aantal te herkennen. De meeste van de door mij herkende leraren heb ik nog gekend in persona, zij het dat ik niet van allemaal les heb gehad. Ik beperk me tot de derde rij van beneden, waar de leraren zitten. Helemaal links beginnend NN, De Schaepdrijver, Geerts, NN, NN, Louwers, pater Van de Nieuwenhof, pater Rijven(?), Boyens, NN, NN, Van de Meijden, pater Meijknecht, NN, pater Hoogveld, NN, Mandos, Van Kol, Van Hout(?), Spijkerman, NN, NN. Wie vult de ontbrekende namen aan?


Datum: 14-01-2012
Naam: Cor Lammers  
img

Ik kan tegen Frank zeggen dat ik nog een paar namen heb: 2e van links staande: pater Kwant (professor in de filosofie). Links naast Van de Meyden: Overing (de "mof") en rechts naast Spijkerman: Vossen (scheikunde).


Datum: 15-01-2012
Naam: Frank Zuylen  
img

Inderdaad, behalve pater Kwant herken ik nu ook Overing en Vossen. Ik zie nu ook dat de leraar links van De Schaepdrijver Woldring is (de Koen). Bedankt voor je aanvulling.


Datum: 15-01-2012
Naam: Irma van der Meulen  
img

Reactie van Jacques op deze foto: ik mis de naam van een leraar. Zijn naam ben ik even kwijt. Hij gaf Grieks. Fantastisch. Andra moi ennepe mousa polutropon hos mala polla. etc. Maar vraag mij niet wat daarna kwam. Hoe dan ook, zijn naam behoort herinnerd te worden. Wat de leraren betreft kan hij het volgende aanvullen: Schaepdrijver: Frans, Rijven: surveillant, Boyens: geschiedenis, Van de Meijden: aardrijkskunde, pater Meijknecht: biologie, pater Hoogveld: werd later rector, Mandos: Nederlands, Van Kol: wiskunde, Van Hout: Latijn, Spijkerman: Engels. De bijnaam (“de mof”) bij Overing stoort Jacques. In zijn boek schrijft hij over Overing: “De leraar Duits viel niets te verwijten, hij verklaarde al snel dat wij wat hem betrof geen Duits hoefden te leren en dat was niet aan dovemansoren gericht”.


Datum: 16-01-2012
Naam: Toon Geevers  
img

Hoppener?


Datum: 16-01-2012
Naam: Frank Zuylen  
img

De door Jacques (hoe heet Jacques met zijn achternaam?) gemiste leraar Grieks moet ongetwijfeld Höppener geweest zijn.


Datum: 16-01-2012
Naam: Irma van der Meulen  
img

Frank, het is mijn broer Jacques die Höppener een geweldige leraar vond. In het boekje “Vergeten Stratum” staat wat Höppener na de oorlog tegen de leerlingen van de 6e klas zei: Met jullie hebben we dit jaar weer het niveau van voor de oorlog bereikt. Het volgend jaar gaan we er misschien wel overheen. Daarin lees ik over de muur op de foto: het 3e deel van het complex (Kanaalstraat-Dommelstraat) kwam tot stand in 1923/1924 naar een ontwerp van de Benedictijner monnik en architect Dom. Bellot. Op de grote foto heb ik twee van mijn broers ontdekt. Hans zit vooraan: 13e van rechts, Jacques staat bovenaan, 5e van links. Hij was net student in Leiden en kaal geschoren, vandaar de enige met hoed. Werd deze foto genomen n.a.v. het komende 50 jaar bestaan van het Augustinianum?


Datum: 16-03-2013
Naam: Martin Spoek  
img

Helemaal links op de achtergrond staat bescheiden pater P. van Diepen. Later is hij bisschop geworden van Manokwari. Hij is inmiddels overleden.


Datum: 16-01-2016
Naam: Ad Jacobs (1956)  

Staand tweede en vierde v.l.n.r.: R.P. J. Zilkens en R.P. M. van Diepen.
Derde rij zittend v.l.n.r.: Drs. C. Woldering (klassieken), Dr. K. de Schaepdrijver (Frans), dhr. J. Geerts (lich. oefening), Theo van Eck (pianoleraar), de amanuensis n.n., dhr. J. Louwers (tekenen), R.P. Nieuwhof (natuurkunde), R.P. W. Rijven (administratie), Dr. J. Boyens (geschiedenis en Nederlands), R.P.?, dhr. F. Overing (Duits), dhr. W. van der Meijden (aardrijkskunde), R.P. Dr. J. Meijknecht (biologie), R.P. ter Haar (prior), R.P. Drs. Lucas Hoogveld (rector en klassieken), R.P. Sturkenboom (prefect), Drs. H. Mandos (Nederlands), Dr. J. van Kol (wiskunde), Dr. M. van den Hout (klassieken), Dr. J. Spijkerman (Engels), Drs. W. Vossen (scheikunde).
<<< Ad, wil je nog even je e-mailadres doorgeven? (Red.) >>>


Datum: 18-01-2016
Naam: Ad Jacobs  
img

De naam van de amanuensis is inmiddels ook bekend: dhr. Derkx


Datum: 09-04-2016
Naam: Eric Hoop  
img

De gemiste leraar Grieks kan ook Dhr van Dijk zijn.