EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30207

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kijkje vanaf de Witte Dame (1)

Beschrijving


Geplaatst op

30-12-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-10-2012
Naam: Wim Coolen  
img

Niet alleen de Touruitslagen werden daar direct bekend. Ook de voetbaluitslagen werden op zondagmiddag, direct na elke wedstijd, in de krantenkasten gehangen. Hier in de overkapping stonden dan vooral de echte Eindhovensupporters en voetbalkenners, met gebaren en geluid, het voetbal te bespreken.


Datum: 07-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Wat Wim zegt klopt. Op de foto zien we een stenen boog bij het begin van de Kleine Berg, net zo'n boog was aan de Kiezersgrachtkant. Via die bogen kwam je in een vierkante ruimte waar aan de wanden uitstalkasten waren. Door de week werden daar pagina's van de krant opgehangen zodat voorbijgangers de krant konden lezen, ook werden er persfoto's opgehangen, maar zondag op het eind van de middag kwamen er z.g. bulletins waarop met de hand de voetbaluitslagen geschreven stonden. In 1951 speelden 5 clubs om het landskampioenschap, Heerenveen, Blauw Wit, DWS, Willem II en PSV, Ik herinner me nog dat we met ons hele gezin op weg naar huis hier langs kwamen. Mijn vader zei ga maar eens kijken wat PSV gedaan heeft. Ik zag de uitslag, 3 - 1 voor Blauw Wit. "En?" vroeg mijn vader. Ik zei "ze hebben de uitslag zeker nog niet"


Datum: 08-08-2018
Naam: Michel Grijseels  
img

Nu ik deze foto zie moet ik weer denken aan het Eindhovens Dagblad dat altijd de Tour de Franceuitslagen als eerste publiceerde op de gevel van het pand met de klok.


Datum: 08-08-2018
Naam: Antoon Franse  
img

Inderdaad Michel,dat was het eerste waar wij die uitslagen zagen als we van school kwamen.