EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30033

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Amstelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Op weg naar de Sonse Bergen

Beschrijving

Regelmatig gingen de kinderen van het tehuis in Acht in een kar naar de Sonse Bergen. Uiteraard ging de zuster ook mee op de kar samen met de limonade in een melkbus. Paard en wagen rijdt hier in de Amstelstraat. Op de achtergrond het Dorpshuis.
Wie heeft er nog leuke (of misschien wel minder leuke) herinneringen aan?


Geplaatst op

11-12-2011

Reacties:

Datum: 12-12-2011
Naam: HMJ Brekelmans  
img

O ja, heerlijk. Wij gingen eind jaren 40 vanuit Tongelre op de boerenkar ook de hele dag naar de Sonse Bergen en dan dacht je dat je aan de andere kant van de wereld was. Ik bewaar er hele goeie herinneringen aan!


Datum: 16-12-2011
Naam: P.M.v. Laanen  
img

Ja, wij gingen ook vaak in de jaren 50 lopend, of ooit met de fiets naar de Sonse Bergen. Gepakt met enkele boterhammen en een fles Exota-limonade. En dan was je de hele dag van huis. Ik kan nu niet meer begrijpen wat wij daar de hele dag deden, want het was alleen maar een bergje zand. Ik ben er nog wel eens op de zondagmorgen geweest, om er met de kinderen (toen die nog klein waren)  te gaan wandelen in het kleine stuk bos. Maar ik denk dat het nu wel volgebouwd is met woningen.
Peter


Datum: 12-01-2014
Naam: Anja Smetsers  
img

In de 50-er jaren ging de kleuterschool op schoolreisje naar de Sonse Bergen. Mijn vader, Graard Smetsers, heeft wel eens gereden met zijn paard en wagen. Ik herinner me de melkbus met ranja. Die werd met een grote soeplepel in emaillen bekertjes geschonken. De Sonse Bergen, dat was een andere wereld. Het was er heuvelachtig en er lagen dennenappels waarmee je je kastelen kon versieren. Ik herinner me dat ik zo bezig was muurtjes om mijn kasteel te maken, dat ik niet in de gaten had dat de kinderen om me heen weg waren. Een moeder kwam me halen. De andere kinderen stonden al bij de wagens.


Datum: 16-04-2017
Naam: Netty Rovers  
img

Dat was nog eens een uitje! Van tevoren vroegen we dan aan Onze Lieve Heer mooi weer. We zongen dan onze lieve heertje geef mooi weertje geef mooi dag dat het zonnetje schijnen mag. Wie kent dat ook nog?


Datum: 17-04-2017
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wij hadden thuis geen geld om op vakantie te gaan, dus werden het uitstapjes in de buurt, maar de te bezoeken plaatsen kregen wel een meer internationale naam:
'De Sonse Bergen' werd 'The Sunny Mountains', Gemert werd Gemere, dus heel erg Verfranst en wat dacht je van Balkonia: dan bleven we gewoon thuis.