EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2961

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Woenselse Markt

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kiosken

Onderwerp 3.:

Overige Kiosken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselse Markt. (2)

Beschrijving

Woenselsemarkt, met daarop nog de oude kiosk.


Geplaatst op

15-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-09-2006
Naam: Marjon van den Eijnde  
img

Wauw, ik neus een beetje rond op deze site, en bewonder de prachtige oude foto's!! Ik ben zelf nog maar 20 jaar, woon nu mijn hele leven in oud-woensel en ben erg trots op 'mijn' wijk. Ik vind het geweldig dat dit soort foto's digitaal te zien zijn, en vooral deze foto doet mij veel plezier, ik kan me heel goed voorstellen hoe dat het er vroeger uit gezien moest hebben.
Zelf heb ik ook op de Petrus Canisiusschool gezeten, erg leuk om daar oude foto's van te zien!!
Bedankt voor alle leuke foto's en ik kom gauw nog eens kijken!!


Datum: 21-07-2007
Naam: Gerrie Thonissen  
img

Wij hebben 20 jaar op de Woenselsemarkt gewoond in café Limbra, En deze foto weet ik nog goed. Toen kon je nog over straat heel de markt rond rolschaatsen, je kwam geen auto tegen.


Datum: 22-07-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Wat een charme! wat een plaatje! wat een kortzichtigheid van de Eindhovense politiek dat dit verdwenen is...en ze gaan gewoon door ...alles moet weg...gewoon vol plempen met betonnen woonblokken...bomen rooien ...openbaar groen laten onderhouden door amateurs... alles 2x per jaar gewoon terug snoeien tot 30cm hoog...het is om te huilen !


Datum: 02-10-2007
Naam: Tony Verbeek  
img

Heerlijk onze markt met de kiosk. Ik heb er heel wat op gespeeld (wat streng verboden was). Als we dan betrapt werden door de motoragent (door ons genoemd D'n bloedworst)vlogen we alle kanten uit en vluchtten de gangskes in, die toen nog open waren. Zelden heeft hij een van ons te pakken gekregen.


Datum: 02-10-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik herinner mij ook de concerten die gegeven werden en de vele taptoe's rond de bevrijdingstijd, vooral pipe and drumband The Scotties?? uit Tilburg was er bijna elk jaar present en had veel succes. Samen met de lichtjesroute waren dat hoogtepunten in september in Woensel. Links achter de kiosk het huis van boswachter van Dijk waar bij foto 4675 door Tony Verbeek commentaar gegeven wordt, het perceel van van Dijk grensde aan de boerderij aan de v Brakelstraat


Datum: 02-10-2007
Naam: Tony Verbeek  
img

Er werd ook ieder jaar 'n paardenmarkt georganiseerd, waar ik dan als meisje angstig maar vol bewondering tussen de paarden heen liep. Ook denk ik met veel plezier terug aan de wagenspelen die op de markt voor het huis van boswachter van Dijk gegeven werden.


Datum: 03-10-2007
Naam: Tony Verbeek  
img

Ook ik weet nog dat we rond de Woenselse Markt rolschaatsten, met Lambert Bischkops van het Café den Bischkop (in de rij van het hoedenwinkeltje van Brands en het snoepwinkeltje van de zusters van de Hurk) en Lambert en Mia Fijen, Willie en Sjaantje van den Boogaard, uit de Trompstraat, Mientje van de Hurk, Annie Hertogs, Rietje Biezemans, Riekie en Wiena van Dijk, Riekie van de Water, e.v.a. en dan gingen we elkaar aanroepen (iets wat in deze tijd ook niet meer voorkomt). Wat heb ik lang moeten wachten op mijn Hudora's met grote wielen (die gingen lekker hard), als je die niet had telde je niet mee. Dat is nu bijna niet meer voor te stellen dat dat kon. Wat zijn wij, als je het goed bekijkt toch bevoorrecht geweest.


Datum: 11-11-2007
Naam: Henk Harks  
img

Tony, je verhaal klopt, hij heeft mij ooit achterna gezeten en toen liep ik mij vast, achter het pad bij den Scheeper, liep daar door tot café Hendriks. Hij dacht dat hij mij had, maar ik rende de plaats op van de fam. Spijker en de voordeur uit, dat was even lachen, maar helaas hij wist waar ik woonde.


Datum: 29-06-2008
Naam: Dora Synen  
img

Wow. Wat een mooie foto van de mert zouden wij zeggen. Ik kan zelfs de toren van de Petruskerk zien, die bijna bij mijn ouders in de achtertuin stond in de Frankrijkstraat. Wij hadden huisnr 89, vandaar vertrok ik naar Australia.


Datum: 29-06-2008
Naam: Marienella Madrid  
img

Tony, het snoepwinkeltje van de gezusters van den Hurk, was dat aan de kant die hier op de foto te zien is?


Datum: 30-06-2008
Naam: Tony Verbeek  
img

Marienella, het snoepwinkeltje van de gezuster van den Hurk was aan de andere kant van de Woenselse Markt. Daar zat ook fotograaf de Greef. Zij zaten in het pand waar later de friettent in gekomen is. Langs hen zat het cafe van den Bisschop waar ze s'zomers grote blokken ijs naar binnen sjouwden voor de koeling. Dan kwam het hoedenwinkeltje van de Brands. Ik zal maar stoppen anders ga ik de hele Woenselse Markt af en dat was je vraag niet geloof ik. Maar ja, als ik aan die tijd denk slaat mijn enthousiasme op hol.


Datum: 01-07-2008
Naam: Marienella Madrid  
img

Tony, dat waren twee excentrieke oudtantes van mij, Marie en Drieka. Allebei nooit getrouwd geweest. Een ervan gebruikte snuf en dat zag er voor mij als kind vies uit. Dus heeft Jo van den Hurk het pand later gekocht. Hij was eerst herenkapper en is er later een friettent begonnen. Hij had een gezin met 6 zoons te onderhouden en die friettent liep als een trein. Nu is het 'Bistro het Kluiske' van zijn zoon Rainald van den Hurk.


Datum: 01-07-2008
Naam: Tony Verbeek  
img

Marienella, dat klopt helemaal. De buren van de gezusters was familie van mij, de fam Schampers. In de oorlog is hun dochter Clazina omgekomen door een vliegende bom op de Kruisstraat. Ik ben overigens altijd vriendin geweest met Mientje van de Hurk, die hadden een kapsalon op de Kloosterdreef. Ikzelf woonde in de van Brakelstraat, tegenover boerderij van de Water.


Datum: 06-08-2008
Naam: Marianne de Brouwer  
img

Hallo allemaal,
Herinneren jullie de heer Scheepers en fam. nog. Zij organiseerden regelmatig leuke bijeenkomsten op de Woenselsemarkt en de heer Scheepers noemde zich Burgemeester van Woensel. Ik heb langs de Zusters Juliaantjes gewoond. Dit stukje heette de Kloosterdreef en daarnaast woonde Jan Keyzer het levensmiddelenzaakje. Een paar huizen verder woonde op de hoek Bastiaans. Aan de andere kant naast ons zat een hoedenzaak en daarnaast Fam. Staals, de rijwielhandelaar die achter de zaak een smederij had waar Jan Staals de smid was. Wij hadden ook een fruittuin van 80 meter lang en groenten uit eigen tuin. Ik zie ons huis ook op de foto. Geweldig vind ik dit. Ik moet zeggen ik heb toevallig dezelfde foto. Het huis staat rechts onder de kerktoren.


Datum: 06-08-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Of wij "de Scheeper" herinneren, Marianne? Kijk maar eens bij foto 6455 naar de verhalen!  Als jij naast de Juliaantjes woonde, spreken de foto's 6435 en 8454 voor jou ook boekdelen. En jouw broertje heette Tonnie? Nou, dan zat hij ook op de Petrus Canisiusschool aan de Pastoriestraat en was hij ook lid van "De Bungalow", de hobbyclub van de Petrus-parochie. It's a small world! Zoek maar eens met de zoekfunctie rechtsbovenaan!


Datum: 12-11-2015
Naam: Louis van der Mark  
img

Hallo Marianne.  Die hoedenzaak tussen jullie en Staals was van de dames Annie en Mia Loots. Dat was nog een beetje familie van mij. Ik heb daar op woensdag en zaterdagmiddag vaak hoedjes weggebracht op de fiets.