EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29231

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Overige Groepen

Onderwerp 2.:

Zoekplaatjes

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schoolreisje maar wie, wat, waar?

Beschrijving

Deze foto bevond zich tussen foto's die waarschijnlijk allemaal in Eindhoven zijn gemaakt. Wie herkent iets of iemand op deze foto?


Geplaatst op

11-09-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-09-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Schoolreisje? Bij mijn weten nam je dan geen boekentas mee en ging je als jongetje ook in die tijd niet met een stropdasje om mee. Ik denk eerder aan een gymles of andere les op een andere locatie dan de eigen school.


Datum: 11-09-2011
Naam: Cor Platenburg  
img

Marijke, waar moesten de boterhammen, appel en/of peer en de fles Exota dan in vervoerd worden? En die ene jongen met stropdas is niet erg maatgevend voor die groep.


Datum: 11-09-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Het jongetje, links in de 4e rij heeft zijn schoenen om zijn nek hangen. Zou het misschien een 2- of 3-daagse retraite kunnen zijn? Het kan toeval zijn, maar ik zie ook nogal wat witte boorden op de achtergrond.


Datum: 11-09-2011
Naam: Aegir van Kruijsdijk  
img

Ik denk zelf aan een (concert)reis van het Tivolikoor in de vijftiger jaren. In de tassen zitten dan waarschijnlijk partituren.


Datum: 11-09-2011
Naam: Will.v.oers  
img

Marijke, toen ik op schoolreisje ging, moest ik van mijn moeder een stropdasje om. Dat was in de jaren 1946-48.


Datum: 11-09-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ik kan me niet voorstellen dat jongetjes op die leeftijd al op retraite gingen. Zijn er bezoekers die weten hoe zij op schoolreisje gingen? Ik kan me herinneren dat ik een badtas meenam, maar misschien lag dat in die tijd (jaren vijftig?) voor jongens anders.


Datum: 11-09-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kijkend naar die rij bussen en al die fraters op de achtergrond, denk ik toch ook aan een schoolreisje. Zelf heb ik ook nog ooit zo'n boekentasje gehad. Precies voor het doel dat Cor hierboven aangeeft. Ik denk dat de foto stamt uit de vroege 50's. Toen waren er nog geen plastic draagtassen of Tupperware-dingen. De badtassen waarover Lieke het heeft, kwamen m.i. wat later. In rood, groen of blauw, met zo'n wit koord dat driepunts-gewijs was bevestigd, van buiten canvasachtig bekleed en van binnen rubberachtig.


Datum: 14-09-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Aan de uitbouw bij het achterliggende huis zit een soort, uit de kluiten gewassen, traliewerk/kunstwerk. Misschien dat iemand dit herkent en dat we zo de plek kunnen lokaliseren?


Datum: 14-09-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het kan misschien ook nog zijn dat deze foto onderweg is genomen. Mijn vermoeden dat het Woenselse snoeten zijn, groeit met de dag. Ik meen Paultje Klaassen te herkennen, vooraan in streepjespolo, met boekentas. Links achter de stropdasjongen zou Antoon Doré kunnen zijn met rechts van hem Jan van Rooij van de Pastoriestraat. De lachende blonde kop die boven de groep uit torent oogt als Louis Buskens. En de frater met de hoed zou zomaar frater Selesius van de 2e klas van de Petrus Canisiusschool kunnen zijn.


Datum: 22-09-2011
Naam: Cor Platenburg  
img

Dit is ongetwijfeld een uitstapje van de St. Joannes Berchmansschool. Vergelijk met foto 25035. Kenmerkend in beide foto's zijn de rijzige frater met hoed en de geparkeerde auto in het midden. De foto's zijn dus op dezelfde locatie gemaakt, mogelijk in Kaatsheuvel.


Datum: 27-09-2011
Naam: EWJC van Kruijsdijk  
img

Goed gezien door C. Platenburg. Ik ben in 1947 geboren en in de tweede klas naar de St. Joannes Berchmansschool gegaan, als ik me goed herinner een combinatie 2/3 klas met mijnheer Hendriks als onderwijzer. En ik weet nog goed dat we op schoolreisje naar de Efteling gingen. Bij die gelegenheid zal mijn vader de foto hebben gemaakt. Mooi dat ik dankzij EindhoveninBeeld nu weet wat er op de foto staat!


Datum: 14-11-2011
Naam: Annelies van Kruijsdijk  
img

Aeg, volgens mij sta jij ook op de foto..... die krullen midden-achter, zijn die niet van jou?


Datum: 14-11-2011
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Erg toevallig, dat ik deze foto ook in mijn bezit heb. Inderdaad is het een uitstapje van de St. Joannes Berchmansschool voor de kleintjes naar de Efteling. Maar wie wat bewaart, die heeft wat. Vandaar dat ik nog enkele foto's meer heb van dit uitstapje. Ik zal ze doorsturen.


Datum: 07-03-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Het zal inderdaad wel rond 1950 zijn. Jongens droegen altijd, zomer en winter, korte broeken. Ik kreeg mijn eerste lange broek toen ik 14 was! Dat ze schooltassen meenamen is niet zo gek, er was nog een tekort aan alles en veel geld hadden de mensen ook niet.


Datum: 05-04-2018
Naam: Peter van Daal  
img

Cor en Gerard hebben gelijk, het was een schoolreisje naar de Efteling. Dit is een andere klas dan foto 25035 waar ik op sta. Ik ben van 1947 dus de foto moet van 1954-1955 zijn. Ik meen vooraan links Gert-Jan Dusseljé te herkennen.